Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zimowe problemy......

Gość Karen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i z góry przepraszam jeżeli ten temat wałkuje się poraz kolejny.

W moim nisanie sunny N14 1.4 16V ('91) zimą zwłaszcza gdy pada śnieg zaczyna dziać się coś dziwnego otóż dławi się,słychać jakieś dziwne bulgotanie jakby z tłumika.Jak się zatrzymam na chwilę to mu przechodzi,ale potem jest to samo.Zero przyspieszenia,szarpanie no i..........pali jak smok(a raczej wypluwa przez rure wydechową)Wymieniłam świece,kopułke,palec rozdżielacza,kable wysokiego napięcia.Większość mechaników rozkłada ręce i nie wie o co chodzi a problem pojawia się tylko zimą.Nie wiem co mam dalej robić i szkoda mi mojej nysski.Jak coś wiecie na ten temat to dajcie znać.Pozdrawiam...

Hmm gażnik mechanik rozebrał,złożył i nic tam nie bylo dziwne jest to że dzieje się tak tylko

w zimie(wilgoć gdzieś włazi......tylko gdzie?)

Hmm gażnik mechanik rozebrał,złożył i nic tam nie bylo dziwne jest to że dzieje się tak tylko

w zimie(wilgoć gdzieś włazi......tylko gdzie?)

w tłumik jak jeżdzisz na kródkich odcinkach to może sie tak zdarzyć zebedzie pełen tłumik wody

No o tym nie pomyślałam............ale co mam z tym fantem zrobić.Poza tym jak zaczyna go dławić to idzie na dwóch cylindrach pedal gazu robi się jakiś miękki(nie ma oporu-tak to odczuwam) aż wkońcu gaśnie.

[ Dodano: Pon 15 Maj, 2006 15:34 ]

Dobra już wszystko wiem poprost trzeba dziurke wywiercić w tłumiku.Popytałam troche i wiem ż e taki awarie są dość popularne nie tylko w nysskach ale też w Clio.Dzięki pozdrawiam.........

Tylko wtedy to ci tłumik rdza zeżre znacznie szybciej. Może jest jakaś inna metoda typu strzykawka z długim wężykiem. Przecież ta woda tam nie gromadzi się w ciągu tygodnia więc może zamiast dziury w tłumiku robić to raz w okresie zimowym wsadzić rurkę i odciągnąć strzykawką wodę.

Pamiętaj że gdyby było to takie proste to by taki otwór firmy od razu robiły. No chyba że lubisz wymieniać tłumiki i mieć dodatkowe power brzmienie :) Bo w końcu to dziura w tłumiku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...