Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Róznica komfort/spalanie 195/60/15 a 185/65/15

Gość danieloss

Rekomendowane odpowiedzi

Gość danieloss

moje pytanie brzmi oczywiście jak w temacie czy wogóle jakakolwiek róznice odczuje. Róznica komfort/spalanie 195/60/15 a 185/65/15. I czy jest sens pchać szersze laczki do n16 z silnikiem 1.5.

Ja mam u siebie załozone na lato 195/60/15. Generalnie nie czuje znacznej róznicy, no oprócz tego, że lepiej trzyma sie drogi na zakrętach no i lepiej wygląda. Też ma silnik 1.5 i róznicy w przyspieszeniach nie zauważyłem.

Gość elcoruso

Jeździłem na takich i takich różnicy żadnej nie odczułem.

P.S. Dzisiaj założyłem felusie 15" ale auto dostało kopa! 17stki jednak mocno zamulały!

Gość danieloss

Wsumie pomiędzy 195 a 185 zabardzo róznicy niepowinno być ale w Corollce'99 z silnikiem 1332 założyłem 195 to było cieniutko z ruszeniem a i spalanie wzrosło no i stasznie telepało na naszych równych drogach ;) czyli jednym słowem nie powinienem tego odczuć

Gość elcoruso
Wsumie pomiędzy 195 a 185 zabardzo róznicy niepowinno być ale w Corollce'99 z silnikiem 1332 założyłem 195 to było cieniutko z ruszeniem a i spalanie wzrosło no i stasznie telepało na naszych równych drogach ;) czyli jednym słowem nie powinienem tego odczuć

Corola '99 to nie Almera, tam seryjne ogumienie jest chyba dużo mniejsze.

Gość danieloss

corolla'99 zimowki mialem 165 a lato 195 kolosalna różnica. idę kupić jakieś fajne laczki mam nadzieje żę na 195 nie bedzie bardziej telepało i że zawiecha nie dostanie bardziej na naszych równych drogach ;-)

Gość elcoruso
corolla'99 zimowki mialem 165 a lato 195 kolosalna różnica. idę kupić jakieś fajne laczki mam nadzieje żę na 195 nie bedzie bardziej telepało i że zawiecha nie dostanie bardziej na naszych równych drogach ;-)

Jak dało sie jeździć na 215/45/17 to na normalnych laczkach jest super komfortowo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...