lukas004 Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Witam serdecznie Mam pytnko - podczas wymiany amorków z przodu (w mcphersonie) wyszła mi półoś ze skrzyni biegów???? czy coś popsułem ??? czy ona może tak sama wyjść?? No i wyleciał mi olej , może nie cały ale zawsze troche... Jaki mam olej wlać do skrzyni biegów??? i Czy trzeba jakoś uszczelnić półoś???? Nissan suuny N14 92 rok GA14DS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 witam. Proponuję wlać do skrzyni olej 80w90. Ja u siebie zalałem taki i jest wszystko ok. ps.półoś może wyjść , ale nic nie popsułeś i nie trzeba uszczelniać bo tam już jest taki symering.Wystarczy wpukać półośkie aż wskoczy i jest ok. uzupełnić stan oleju i jest ok :smile: :grin: pozdro. :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas004 Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 witam. Proponuję wlać do skrzyni olej 80w90. Ja u siebie zalałem taki i jest wszystko ok. ps.półoś może wyjść , ale nic nie popsułeś i nie trzeba uszczelniać bo tam już jest taki symering.Wystarczy wpukać półośkie aż wskoczy i jest ok. uzupełnić stan oleju i jest ok :smile: :grin: pozdro. :-))) A jakiej firmy olej proponujesz ???? mobil a może elf, a może shell ??? A nie wiesz jaki jest lany oryginalny ?? pozdrawiam [ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ] Hej Czy wie ktoś jakiej firmy olej i o jakiej lepkości stosować ??? GL4 czy GL5 - i jakiej firmy Może ktoś coś podpowie ??? [ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ] Hello Może ktoś wie jakiej firmy olej wlać ?? I o jakiej lepkości GL4 czy GL5 ?? prosze o info ?? pozdro [ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ] hello czy nikt nie wie jakiej firmy olej powinien być w skrzyni ?? i o jakiej lepkości - GL4 czy GL5 ??? Mam złe doświadczenia po poprzednim aucie - jak zmieniełem olej w skrzyni to ona zaczeła wyć a tego bym nie chaciał ... pomocy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.