Gość gregu Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Czesc, Mam N16 z centralnym zamkiem i wyglada na to ze padl akumulator - na pilota nie reaguje, zadna lampka nie miga, i nie moge jej otworzyc z kluczyka. Czy ktoś mial podobny problem? Jak sobie z tym poradzic? Potrzebuje ja otworzyc zeby podniesc przednia maske... Pozdrawiam gregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 a od spodu sie nie dostaniesz np do kabli tych co ida od alternatora ?? podepnij sie do nich i sprobuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Czy w N16 jest wkladka na zamek w tylnej klapie? Jesli tak, to sprobuj tamten zamek otworzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregu Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 a od spodu sie nie dostaniesz np do kabli tych co ida od alternatora ?? podepnij sie do nich i sprobuj Raczej nie bardzo ...auto stoi na parkingu :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Dziwne jest to, że kluczykiem nie możesz otworzyć... Przecież tam nie ma elektroniki - z drzwiami kierowny nie powinno być problemu... Kluczyk daje się przekręcić w zamku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregu Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Czy w N16 jest wkladka na zamek w tylnej klapie? Jesli tak, to sprobuj tamten zamek otworzyc. Nie wiem co to znaczy "wkładka na zamek" ..ale probowalem wszystkie zamki w zadnym kluczyk nawet nie drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Czy w N16 jest wkladka na zamek w tylnej klapie? Jesli tak, to sprobuj tamten zamek otworzyc. Nie wiem co to znaczy "wkładka na zamek" ..ale probowalem wszystkie zamki w zadnym kluczyk nawet nie drgnie. wkladka na kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 To pewno miales zmieniana stacyjke i kluczyk od stacyjki nie pasuje do zamka w drzwiach. No to kiszka w takim razie.. jak pada aku albo elektronika to powinienes bez problemu otworzyc samochod z kluczyka mechanicznie. Jak kluczyk sie nie przekreca to nie ma innej mozliwosci jak tylko dostac sie do altka od spodu.. trzeba wypchnac samochod z parkingu i dostac sie do niego od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Zamek może też być "zasiedziały". Może od nowości kluczyk nie był wkładany do zamka? Spróbuj zaaplikować jakieś WD40 czy coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregu Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Problem okazal sie banalny .... Drugi zapasaowy kluczyk zadzialal .... pierwszy jest troche wytarty ale w stacyjce dziala. Wielkie dzieki wszystkim za rady !!! Pozdrawiam gregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 dobrze ze rozwiazane ale co do dostania sie od spodu to starczyl by lewarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lorinser Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 witam, sorki za odgrzbanie tematu, ale mam podobny problem jak kolega........ mianowicie: padł mi akumulator w Primerce (P10) - zawsze otwieralem z pilota kluczykiem nie otworze żadnego zamka - prawdopodobnie poprzedni właściciel wymieniał stacyjke.... :/ co teraz??? czy jest szansa żeby jakos otworzyć maskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Podejrzewam, że nie jest to kwestia wymiany stacyjki tylko w momencie, kiedy wogóle nie używa się zamków a auto otwiera sie centralnym to zamki śniedzieją i odmawiają posłuszeństwa. Miałem identyczny problem i rozruszałem kluczyk w zamku za pomocą WD 40. Trwało to ponad pół godziny ale nie miałem wyjścia. Jak nie dasz rady otworzyć z kluczyka to czeka Ciebie bicie szyby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 tak jak koledzy pisali - auto lewarkiem do góry i wpiąć się w kable od alternatora. Trzeba się trochę nagimnastykować, ale na pewno wyjdzie taniej niż zbicie szyby no i z tym WD40 pokombinować - jak jest taka temp, to zamki mogą bardzo ciężko chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lorinser Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 musze pokombinować z tym WD40 i podłubać w zamkach, bo podejrzewam że maski nie da rady otworzyć od zewnątrz... :027: a na taką pogodę nie chce mi sie dźwigać auta i dłubać pod spodem, ani tym bardziej wybijac szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzyb Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=311578&highlight=#311578 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi