Gość bastek1 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 hej. mam pytanie, jakie to światła mam. monotował je teść (poprzedni właściciel), jako przeciwmgielne. ale we mgle nic nie dają (ani nie oświetlają, ani lepiej ich nie widać) są małe, okrągłe, napis cat-eye, dają zieloną poświatę, nisko umieszczoną i nie bijącą w górę, tylko rozproszona na boki. zamieszczam fotki ogólniy widok http://voila.pl/qckd8/?3 poświata zielonkawa http://voila.pl/qckd8/?2 powiększenie http://voila.pl/qckd8/?1 dzięki za odpowieź ps mam nadzieję, że te zdjęcia będą widoczne - pierwszy raz coś tak umieszczam pozdr. sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 powiem tak... toć to jakiś badziew jest... kolor ni w 5 ni w 9 a jak sam piszesz nic nie dają to lepiej je wymontuj - przynajmniej będziesz miał spokój z policją i na przeglądzie... PS. coś ci kolego wklejanie fotek nie wyszło :wink: PS.1 jakbyś chciał ładne światełka przeciwmgielne to kooknioj tu -> www.bobi.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 zdjęcia wyszły - tzn muszę skopiować adres i wkleić do paska adresowego pouczę się jeszcze trochę, żeby klejać linka - chyba a światełka były montowane w ASO w Tarnowie, także coś dają, tylko co? a dziwnie zrobili, bo jest po prostu dodatkowy układ, włącznik - zak włączę, to tył ani pozycyjne się nie zapalają (myślę, że to może to jazdy dziennej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 troche CI wklejanie poprawiłem http://voila.pl/qckd8/?1 http://voila.pl/qckd8/?3 http://voila.pl/qckd8/?2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 jesli to by mialy byc swiatla do jazdy dziennej to pozycyjne tez musza sie swiecic !! chyba to raczej jakos kiepsko zamontowane halogeny. Moim zdaniem lepiej je wymontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 no właśnie! do tej pory przegląd przechodziły (już 4 razy) z jednej strony jak się zniżę do poziomu świateł, to walą po oczach jak cholera, a jak się stoi prosto - to ledwo swiecą. (taki płaski snop, ale szeroki) nie mam na to papierów, nie wiem jakie żarówki tam są (a też jakieś parametry muszą spełniać jako światła do jazdy dziennej). takie dziwne, w sumie to nie używam na upartego mogę włączać normalnie pozycyjne, i te razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 z jednej strony jak się zniżę do poziomu świateł, to walą po oczach jak cholera, a jak się stoi prosto - to ledwo swiecą. A to nie o to chodzi w przeciwmgielnych? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 jako przeciwmgielne. ale we mgle nic nie dają (ani nie oświetlają, ani lepiej ich nie widać) wymontować i dać ładne przeciwmgielne z www.bobi.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 z jednej strony jak się zniżę do poziomu świateł, to walą po oczach jak cholera, a jak się stoi prosto - to ledwo swiecą. A to nie o to chodzi w przeciwmgielnych? :wink: jesienią sprawdziłem. lepiej na nich nie widać, a nawet gorzej niż na mijania. może ciut lepiej widać samochód niż na mijania, choć z pozycji kierowcy samochodu z naprzciwka - w zasadzie bez różnicy. chyba, że podniosę je do góry. na obudowie jest napis "halogen" na dnie światła-E13 zastanawiam się, czy nie wymontować ich, a na to miejsce zamontować normalne halogeny p/mgielne tylko mam zapytania 1/ czy dużo lepsza widoczność na średniej klasy halogenach, w porównaniu z mijania? 2/ jesli wykorzystam już istniejący obwód, to światła będą zupełnie niezależne - tzn. mogę je włączyć zarówno przy pozycyjnych, mijania, bez świateł, a nawet na wyjętym kluczyku - po prostu pociągnięty kabel z akumulatora, jakiś bezpiecznik i włącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sr20di Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 moim zdaniem to zwykłe halogeny przeciwmgielne służące jako uzupełnienie świateł mijania ich ciekawa barwa może przenikać przez mgłe , a nie odbijać światło tak jak w zwykłych światłach mijania . jak chcesz dobże oświetlać drogę kup HALOGENY DALEKOSIĘŻNE różnica kolosalna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madmac Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Cateye Oval MSR/ Multi Surface Reflector Fog Light Blue Coated Lens Beam Color: Amber Są to reflektory przeznaczone do jazdy we mgle, dające dwa rożne snopy światła o różnej długości widma, a więc "kolorze"swiatła. Za pomocą specjalnie ukierunkowanych zwierciadeł kierowane są na rózne poziomy nad oświetlaną powierzchnią. Działaja na innej zasadzie niż typowe znane nam światła przeciwmgielne. Powodują odblask podobnie jak światła używane na dyskotekach do oświetlania w ciemnościach białych rzeczy. Bardzo przydatne do jazdy ale trzeba się nauczyc wykorzystywać ich walory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Madmac, piknie Panie piknie, ale o so choci z tymi walorami ?? :roll: bo wykorzystac walory to ja mogę u płci przeciwnej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 jesli to by mialy byc swiatla do jazdy dziennej to pozycyjne tez musza sie swiecic !! chyba to raczej jakos kiepsko zamontowane halogeny. Moim zdaniem lepiej je wymontowac nie-e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Swiatła przeciwmgielne powinny być umieszczane jak najbardziej po bokach zderzaka, a w tym miejscu gdzie są twoje zamontowane powinny być dalekosiężne. Dziwny jest natomiast sposób uruchamiania tych twoich przeciwmgielnych, bo oczywiście powinien być dodatkowy włącznik który umożliwia ich uruchomienie dopiero po włączeniu pozycyjnych. Poza tym większość nissanów ma orginalną instalację dla przeciwmgielnych wystarczy jedynie dodać włącznik. A Pana sr20di to mnie lekko zbulwersował bo głupotą jest montaż dalekosiężnych i stosowanie ich jako przeciwmgielnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Cateye Oval MSR/Multi Surface Reflector Fog Light Blue Coated Lens Beam Color: Amber Działaja na innej zasadzie niż typowe znane nam światła przeciwmgielne. Powodują odblask podobnie jak światła używane na dyskotekach do oświetlania w ciemnościach białych rzeczy. Bardzo przydatne do jazdy ale trzeba się nauczyc wykorzystywać ich walory. Pozdrawiam. dzięki za odpowiedź, ale w jaki sposób "nauczyc wykorzystywać ich walory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k1krzysiek Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Odnosnie swiatel to mam pytanko: z przodu w P 10 z 92r. w kloszach sa mijania i chyba (halogeny bo H-1) ale nie chca swiecic z mijania jak wlacze przeciwmgielne> czy to moze byc przekaznik? Czy cos innego? Jesli ktos ma pomysl to bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 w P 10 z 92r. w kloszach sa mijania i chyba (halogeny Nie halogeny tylko dlugie Halogeny sa montowane na dole w zderzaku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k1krzysiek Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Dzieki za odp - sprawdze to sobie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi