Gość gregke Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 witam, czy komus z Was zdarzylo sie slyszec takie odglosy z przednich kol: zauwazylem, ze po odpaleniu silnika i po ruszeniu slysze krotki i delikatny grzechot w przednich kolach (tak mi sie wydaje w kazdym razie), po zatrzymaniu i ponownym ruszeniu nie slysze tego dzwieku, dzwiek sie powtarza dopiero po ponownym odpaleniu silnika oprocz hamulcow zastanawialem sie jeszcze nad wspomaganiem ukladu kierow., lub ABS-em co o tym sadzicie? no i jeszcze jeden problem, po zmianie kol na letnie (ze 175 na 205 - podaje bo moze ma to znaczenie) samochod czasami mocno sciaga (samochod kupilem miesiac temu), zazwyczaj przy nierownosciach na jezdni, czasami w lewo, a czasami w prawo, nie wiem czy tak bywa przy szerokich kapciach? samochod nie byl bity, ale jedna z felg musieli prostowac przed zalozeniem pozdr. grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 z oponkami moze cos pomorze przekladka lewa na prawa (u mnie pomoglo)... jesli masz podejrzenia co do prostowania felgi wsadz ja na tyl (jesli jest na przodzie) - albo jesli masz stalowki wymien z zapasem... (chyba ze masz 5 aluskow) ewentualnie kontrola zbierznosci jesli nie byla robiona... ja mialem przestawione kola w pionie (cieły krawedzie zewnetyrzne opony - tez sciagalo...) co do grzechotu - nic mi do glowy nie przychodzi.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 To , że ściąga samochód to wina szerokich opon , a właściwie stanu dróg jakie mamy w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tweety Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Jeżeli to jednorazowy dźwięk tylko przy pierwszym ruszeniu i prędkości do 10km/h to ABS go z siebie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 U mnie tez tak brzeczy po odpaleniu i ruszeniu,zdaje się ze aktywuje się w ten sposób abs..tak mnie sie zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Jeżeli to jednorazowy dźwięk tylko przy pierwszym ruszeniu i prędkości do 10km/h to ABS go z siebie wydaje. Dokladnie tak jest, nie ma powodu do zmartwien 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rutino Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 w każdym aucie po nocy hamulce lekko zaskrzypią. tarcze i bębny są ze zwykłej stali, która pokrywa się rdzawym nalotem i klocki najpierw go zetrą a potem pracują ze stalą własciwą. to normalne zjawisko, a ten nalot ma grubosc mikronów i nie ma znaczenia żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primavera Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Jeżeli to jednorazowy dźwięk tylko przy pierwszym ruszeniu i prędkości do 10km/h to ABS go z siebie wydaje. czy to jest taki krotki trzask (jednorazowy) niezalezny od tego czy sie ma skrecone kola czy tez nie - jakies kilka sekund po ruszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregke Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 dzieki za informacje, do sciagania kol musze sie przystosowac chyba, co do dzwieku z kol to wystepuje zaraz po ruszeniu, cos jak krótki trzask właśnie, bez użycia hamulców, no i tylko po zapaleniu silnika, niezaleznie czy jest po nocy samochod, czy przed chwila jechalem pozdr., grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 też mam 205 i nistety to jest normalka. Horror podczas wyprzedzania na drogach z koleinami. Nie polecam wyprzedzać ale po za tym same plusy dla 205 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tweety Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 czy to jest taki krotki trzask (jednorazowy) niezalezny od tego czy sie ma skrecone kola czy tez nie - jakies kilka sekund po ruszeniu? tak dokładnie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 tak to jest z szeroką guma i nierówną nawierzchnią, polska rzeczywistosc sie kłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi