Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy ktoś ściągał sam tarcze hamulcowe w N16?

mind

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do wymiany tarcz hamulcowych przednich i tylnych w Almerze N16. Czy ktoś mógłby mnie wspomóc uwagami jak to zrobić, na co uważać? Jak schodzą te tarcze z piasty?

Gość vqsoft1
Przymierzam się do wymiany tarcz hamulcowych przednich i tylnych w Almerze N16. Czy ktoś mógłby mnie wspomóc uwagami jak to zrobić, na co uważać? Jak schodzą te tarcze z piasty?

co tu pisac

z przodu

podkladasz kolki pod kola

luzujesz nakretki

lewarujesz fure

sciagasz kolo

wyciagasz klocki

odkrecasz jazmo hamulcow od zwrotnicy

podiweszasz jazmo na drucie/sznurku np do springa

sciagasz tarcze

DOKALDNIE CZYSCISZ przylgnie piasta/tarcza

zakladasz nowa tarcze

wszystko skrecasz w odwr kolejnosci

przy wymianie tarcz pokusi bym sie o wymiane klockow

Tarcza schodzi z oporami czy trzeba ją zbijać przez np pręt miedziany? Dzięki za poradę - zamierzam wstawić komplet tzn tarcze + klocki.

Gość vqsoft1
Tarcza schodzi z oporami czy trzeba ją zbijać przez np pręt miedziany? Dzięki za poradę - zamierzam wstawić komplet tzn tarcze + klocki.

mnie zeszla bez problemow najmniejszych. nawet mlotka ( co dziwne) nie musialem stosowac.

Witam u mnie zeszła jedna z oporami przy pomocy młotka druga sama wypadła :smile: więc nie ma regóły. Z wymianą nie ma żadnych problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...