Gość Kręwicki Jacek Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Witam W mojej P10 wskaźnik paliwa działa dość przypadkowo, tzn wskazania jego przy niewielkiej ilości paliwa w baku są dość "przypadkowe". Raz wskazuje że mogę jeszcze śmiało pośmigać a za chwile pali sie juz kontrolka rezerwy po czym znów gaśnie - trudno jest ustalić jaki jest stan faktyczny nie osuszając baku do końca. Miał kto może taki przypadek i czy wystarczy jakaś konserwacja czujnika czy teże element jest do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KSz77 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Jak wiemy paliwo jest płynne i zależnie czy przyspieszamy czy hamujemy zmienia ono swój poziom wcklędem czujnika w baku i tak np. kiedy mam mało paliwa i przyspieszam kontrolka sie zapala a gdy hamuje to przygasa. Z doświadczenia wiem że gdy paliwa naprawdę jest bardzo mało to kontrolka pali się cały czas niezależnie od jazdy. W/g instrukcji, od pierwszego zapalenia kontrolki paliwa powinno wystarczyć na ok. 60km (silnik 1.6) - ale wg mnie zależy to również od stylu jazdy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kręwicki Jacek Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Zdaje sobie sprawę że medium o którym prawimy jest płynne, ale z mojej obserwacji, uwzględniając nachylenie nawierzchni, przyspieszanie i hamowanie oraz harakter jazdy, wskaźnik zachowuje sie dość niestbilnie ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Ha ha bo pływak w primerkach bryka jak dzika sunia na dyskotece;-) Tez mnie to zdziwiło, w innych autach tego nie zauważyłem. Widać ten typ tak ma;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ta, Primery tak mają. Kwestia przyzwyczajenia. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.