Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] dziwne wskazania poziomu paliwa

Gość Kręwicki Jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kręwicki Jacek

Witam

W mojej P10 wskaźnik paliwa działa dość przypadkowo, tzn wskazania jego przy niewielkiej ilości paliwa w baku są dość "przypadkowe". Raz wskazuje że mogę jeszcze śmiało pośmigać a za chwile pali sie juz kontrolka rezerwy po czym znów gaśnie - trudno jest ustalić jaki jest stan faktyczny nie osuszając baku do końca. Miał kto może taki przypadek i czy wystarczy jakaś konserwacja czujnika czy teże element jest do wymiany?

Jak wiemy paliwo jest płynne i zależnie czy przyspieszamy czy hamujemy zmienia ono swój poziom wcklędem czujnika w baku i tak np. kiedy mam mało paliwa i przyspieszam kontrolka sie zapala a gdy hamuje to przygasa. Z doświadczenia wiem że gdy paliwa naprawdę jest bardzo mało to kontrolka pali się cały czas niezależnie od jazdy. W/g instrukcji, od pierwszego zapalenia kontrolki paliwa powinno wystarczyć na ok. 60km (silnik 1.6) - ale wg mnie zależy to również od stylu jazdy.

pozdrawiam

Gość Kręwicki Jacek

Zdaje sobie sprawę że medium o którym prawimy jest płynne, ale z mojej obserwacji, uwzględniając nachylenie nawierzchni, przyspieszanie i hamowanie oraz harakter jazdy, wskaźnik zachowuje sie dość niestbilnie :o(

Ha ha bo pływak w primerkach bryka jak dzika sunia na dyskotece;-) Tez mnie to zdziwiło, w innych autach tego nie zauważyłem. Widać ten typ tak ma;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...