Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11.144 1.6 silniki

Gość Mroziu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanko:

czy w Primerce P11.144 były montowane różne rodzaje silników 1.6?

mieliśmy P10 z 1.6 z Francji (miała 102 KM, bo bodajże w niemczech były duszone do 90 KM), w P11 silnik jest chyba identyczny jak w P10, a w P11.144 silnik wyglada inaczej. Ojciec chce kupić taką z 2001 r. i we wszystkich ogłoszeniach jest napisane że silnik ma 109 KM. To jest jakiś nowy silnik, czy może zmienili góre od tego starego silnika, czy może taki silnik jest montowany w P12 ?

pozdr

to taki sam silnik jak w P12 tyle że w P12 ma 109km a w P11.144 106km silnik QG16DE u mnie ojciec ma taki też w P11.144 i mogę spokojnie go polecić jeździ lepiej niż GA16DE mało pali a V max jeszcze nie sprawdziłem :)

Gość cornholio78

były montowane 2 rodzaje silników, 100 konny GA do chyba połowy 2001 roku a potem 106 konny ze zmiennymi fazami rozrządu, niby moc maksymalna niewiele większa ale za to poprawiona cała charakterystyka mocy

• 1 rok później...

Kotlecik;-)

No własnie tak szukałem skąd 10 niutonów w P12 się wzięło.

Silnik ma taki sam skok tłoka, średnicę, stopień sprężania jak GA16.

To jest po prostu GA z inną głowicą?

Podejdzie ta głowica do GA16?

nie wiem czy dobrze cie rozumiem, ale silniki QG mają inny osprzęt silnika np. nie ma aparatu zapłonowego( tam są chyba 4 cewki??) noi chyba ECU go nie pociągnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...