Gość harper Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 pytanko czy lampy do n15 po 1999 beda pasowac do n15 z 1997; :oops: i czy gdzies moge znalesc drzwi lewe pasarzera od strony kierwowcy, i nowy zdezak + grill gdzie to ewentualnie moge zamowic dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 wszystko masz napisane w prywatnej wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harper Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 hymm ok ale zostaje kwestia drzwi i kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 wszystko masz napisane w prywatnej wiadomosci rozumiem ze to taka wielka tajemnica ze reszta klubowiczów niegodna by ją poznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 a co zainteresowany swiatłami i grillem z GTi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 a co zainteresowany swiatłami i grillem z GTi?? ale moze ktos przyszlosciowo bedzie zainteresowany i po co ma tworzyc nowy temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Gre pewnie mu swoje zaoferowal i tyle... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 ale moze ktos przyszlosciowo bedzie zainteresowany i po co ma tworzyc nowy temat? swiatłą sa na giełdzie do sprzedania, od dawna wystarczy kontakt o dostanie cene swiatła od almery GTi i grill bez znaczka granatowy cena PW :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 a co zainteresowany swiatłami i grillem z GTi?? kolega pytał " czy lampy do n15 po 1999 beda pasowac do n15 z 1997" myslałem ze znasz odpowiedź dlatego fajnie jakbys ja zostawił tutaj dla potomnych ja uważam ze różnia sie tylko szkłem, bo dziwne by bło gdyby zmieniano mocowania czy kształt, ale chiałem poznać opinie fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 No właśnie .. a czy ktoś z Was ma może do sprzedania prawy reflekrot do N15 z lat 1998-2000? interesuje mnie ten nowszy model z gładkim szkłem i oczywiście oryginał "ichikoch" ale jakoś nigdzie w mojej okolicy nie potrafię tego znaleźć. Może znacie jakąś szrotownię gdzie takie coś mają? Najlepiej na południu polski w rejonie śląska/krakowa. Kupiłem sobie już lewy i teraz wkurza mnie prawy Depo bo zamiast pięknej linni światła na ścianie mam jakąś nieregularną plamę pomijając fakt że pod lustro musiałem wcisnąć gombkę aby nie wypadało z trzpienia silniczka od regulacji. Badziew straszny. Prosze o pomoc bądź namiary. Pozdrawiam, Yankee p.s. aha .. a po czym fizycznie poznać czy lampa jest z anglika czy z normalnej wersji auta? ma jakieś oznaczenie na szkle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 No to jak z tymi lampami? Pasują te nowsze do 97? Mnie mdli jak mam jechać w nocy - strasznie krótkie są te obecne. Strach jechac pow 100km/h. A tak na marginesie to czy wymiana na >= 98 cokolwiek zmieni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 No właśnie .. a czy ktoś z Was ma może do sprzedania prawy reflekrot do N15 z lat 1998-2000? interesuje mnie ten nowszy model z gładkim szkłem i oczywiście oryginał "ichikoch" ale jakoś nigdzie w mojej okolicy nie potrafię tego znaleźć. Może znacie jakąś szrotownię gdzie takie coś mają? Najlepiej na południu polski w rejonie śląska/krakowa. Kupiłem sobie już lewy i teraz wkurza mnie prawy Depo bo zamiast pięknej linni światła na ścianie mam jakąś nieregularną plamę pomijając fakt że pod lustro musiałem wcisnąć gombkę aby nie wypadało z trzpienia silniczka od regulacji. Badziew straszny.Prosze o pomoc bądź namiary. Pozdrawiam, Yankee p.s. aha .. a po czym fizycznie poznać czy lampa jest z anglika czy z normalnej wersji auta? ma jakieś oznaczenie na szkle? patrzyłem na szkło i stwierdzam ze sa symetrycznie odwrotne a więc nie ma chyba znaczenia czy to będzie anglik,nalezy tylko wszystko dobrz ustawic w stacji diagnostycznej....to tylko moję przemyślenia mogę sie mylić.w niektórych autach widać róznice w szkle reflektora tu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 patrzyłem na szkło i stwierdzam ze sa symetrycznie odwrotne a więc nie ma chyba znaczenia czy to będzie anglik,nalezy tylko wszystko dobrz ustawic w stacji diagnostycznej....to tylko moję przemyślenia mogę sie mylić.w niektórych autach widać róznice w szkle reflektora tu nie. Nie wystarczy ustawic w stacji diagnostycznej, trzeba przerabiac na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 tak świeca leflektroy jesli prawy jest angielski. jak widac oba swięca taka samo tylko ze w druga strone, a nie powinny. swiatło powinno isc od lewj strony w prawą cora wyżej. jak wida u mnie jest załamanie. niutrudnia to jazdy, ale od razu daje sie odczuc. Przywyczaiłem sie. i nieśadze zeby jakakolwiek regulacja ti cos pomogła, a juz na pewno nie da sie z niego zrobic europejskiego. A tak na marginesie to czy wymiana na >= 98 cokolwiek zmieni ? wygląd. według mnie znacząco. a czy włąsiwosci swiecenia - niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 i nieśadze zeby jakakolwiek regulacja ti cos pomogła, a juz na pewno nie da sie z niego zrobic europejskiego. Regulacja faktycznie nic nie pomoze, bo brytyjskie lampy swieca pod odwrotnym katem, ale da sie spoko przerobic. Szklo jest takie samo, kwestia przelozenia lustra od normalnej wersji. Mam w swojej nowy typ swiatel i uwazam, ze swieca bardzo przyzwoicie jesli jest zastosowana wysokiej jakosci zarowka. ps sprawdz czy lustro od lampy przed liftem jest takie samo jak po lifcie. jesli tak, to przekladaj. Zapytam jeszcze kolegi, bo on to sobie przerabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 tak świeca leflektroy jesli prawy jest angielski. jak widac oba swięca taka samo tylko ze w druga strone, a nie powinny. swiatło powinno isc od lewj strony w prawą cora wyżej. jak wida u mnie jest załamanie. niutrudnia to jazdy, ale od razu daje sie odczuc. Przywyczaiłem sie. A przeglądy jak to przechodzi ? Bo wg zdrowego rozsądku nie powinno:-) Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Szklo jest takie samo, w wersji przed `97 (nie gładkie) też? A przeglądy jak to przechodzi ? pzregla dopeiro w pazierniku. ale z tego co pamętam to ostatnio nie miałem sprawdzanego oswietlenia. poza tym "że swieci". chyba. nie pamiętam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Szklo jest takie samo, w wersji przed `97 (nie gładkie) też? A przeglądy jak to przechodzi ? pzregla dopeiro w pazierniku. ale z tego co pamętam to ostatnio nie miałem sprawdzanego oswietlenia. poza tym "że swieci". chyba. nie pamiętam dokładnie Mowie, ze szklo w wersji po lifcie jest takie samo w wersji brytyjskiej i zwyklej, nie mialem tu na mysli rocznikow ponizej 98. Ale podejrzewam, ze lustro w starszych lampach jest dokladnie takie samo jak w nowszych i ze roznia sie jedynie szklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 tak świeca leflektroy jesli prawy jest angielski. jak widac oba swięca taka samo tylko ze w druga strone, a nie powinny. swiatło powinno isc od lewj strony w prawą cora wyżej. jak wida u mnie jest załamanie. niutrudnia to jazdy, ale od razu daje sie odczuc. Przywyczaiłem sie.i nieśadze zeby jakakolwiek regulacja ti cos pomogła, a juz na pewno nie da sie z niego zrobic europejskiego. Obrazek moze Tobie to nie przeszkadza ale oslepiasz kierowcow jadacych z przeciwka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 moze Tobie to nie przeszkadza ale oslepiasz kierowcow jadacych z przeciwka !! i tych co jadą przed nim też. Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 taaa. i jeszcze tych co jadą za mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 taaa.i jeszcze tych co jadą za mną... A masz lusterka w samochodzie i jeździsz w nocy czasami? Swoją droga sposób świecenie świateł nie jest przypadkwo taki a nie inny i wynika z tego właśnie iż ruch u nas jest prawostronny i światła z lewej strony świeca niżej a z prawej ich strony jest to podniesienie. Gdyby to nie miało znaczenia to producenci nie kombinowaliby z dwoma rodzajami tylko trzaskali by takie same światła la europejczyków i dla wyspiarzy. Bez urazy ale uważam że auto z reflektorami angielskimi nie powinno zostać dopuszczone do ruchu na naszych drogach. Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Tak ale wydaje mi sie ze to raczej gdybym miał lewy refl;eklto angielski to mógby byc problem bo u nich ten włąsnie odpowiada za oswietlenie zanków i pobocza i swieci wyżej. Ja mam angielski tylko prawy wiec niesądze zebym robił aż taką krzywde innym kierowcom, gdyz jak widac światło raczej skupia sie na srodku dorgi a nie swieci w lewo na przeciwny pas PS lusterek w samochodzie nie mam i jeżdze tylko w dzien ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi