Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Grille i roczniki

Gość maacieq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość johny_fellow

Nie wiem czy o to Wam chodziło ale jak widać na fotkach poniżej wersja sprzed liftu ma całkiem inną maskę niż ta po lifcie. Wiem, że w międzyczasie był jeszcze jakiś inny lift i nie pamiętam jak w tamtych rocznikach to wyglądało.

Moja Majkra rocznik 2001:

v1499xgluivk5auym.jpg

Majkra Aliena (niesety nie pamiętam rocznika):

4fb7a54wlxppnc6um.jpg

johny_fellow napisał:
Nie wiem czy o to Wam chodziło ale jak widać na fotkach poniżej wersja sprzed liftu ma całkiem inną maskę niż ta po lifcie. Wiem, że w międzyczasie był jeszcze jakiś inny lift i nie pamiętam jak w tamtych rocznikach to wyglądało.

Moja Majkra rocznik 2001:

Obrazek

Majkra Aliena (niesety nie pamiętam rocznika):

Obrazek

Sprawa wyglada tak, ze w sumie w micrusie na przestrzeni produkcji K-11 grill moze byc w 4 wariantach :mrgreen:

93-95

938iq.jpg

96-97

952pm.jpg

98-00

988ld.jpg

01-03

micra%201.0.JPG

Zasadnicza zmiana nastapila podczas liftu w 98 roku, bo zmienil sie ksztalt lamp przednich a maska zostala "zintegrowana" z grillem.

Wg wszelkich znakow na niebie i ziemi grill na przestrzeni 93-97 mimo ze nieco zmienil sie ksztalt jest zamienny. Tak samo jak to ze "nerki" z modeli 98-> i 01-> sa miedzy soba wymienne.

pruba wlozenia nerek z 99 do modelu 96 niestety mi sie nie udala,dobrze ze robilem to w innej a nie w orginalnej ,prubowalem diaksa i szpachli oraz włukna szklanego niestety nie udalo sie ze wzgledu na wysokosc nerek :evil:

wiec zrobilem tak

Image491.jpg

jutro wrzuce wyrazniejsze foty :mrgreen:

Gość martusia

Szkoda, że nie wiedziałam tego wcześniej, przed kupnem micry. Jeden z powodów dlaczego wybrałam właśnie micre to były chromowane nerki :lol::lol::lol:

W końcu kupiłam rocznik 97 z myślą, że sobie wymienie czarne na chromy ale panowie z ASO pozbawili mnie złudzeń. To co mi się podoba jest dostępne tylko od rocznika 98 :sad:

W sumie do czarnych już się przyzwyczaiłam, co nie znaczy że nie zazdroszczę jak widzę chromowane nerki...

Gość martusia
  Szymeq napisał:
Marta można "pochromować" te czarna plastiki i będzie git ;)

Ty mi tu oczkiem nie mrugaj :lol: Już o tym myślałam. Gdzieś nawet na forum wyszukałam adres gdzie bawią się w chromowanie. Tylko czy nie będzie to lekką wioską jechać? :lol: Jestem ciekawa czy ktoś tak u siebie zrobił. Najwyżej będę pierwsza :lol:

Raz się żyje. Jak będę u lakiernika z prawym boczkiem to się zapytam :D

• 10 miesięcy temu...
  maacieq napisał:
tak przy okazji jak ktoś potrzebuję grilla '95 właśnie sobie przypomniałem że mi został po micrze odstąpie symbolicznie, bo mi niepotrzebny.

wiem to nie dział giełda ;)

He he, szukam właśnie okazji do kupienia grilla, a ten z 95 będzie mi pasował.

Więc jak jest jeszcze aktualne to proszę napisz na PW.