Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Silniki w N16

Gość Gołąb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po CAI moja Almera 1.8 na G-Techu wykrecała regularnie ~8,5s do 96km/h i to jeszcze na alu 17".

Fabryka: ok.9.5-10s (stoper).

Mi zupełnie seryjnym dieslem 2.2Di na kołach 16" udało mi się wczoraj na G-Techu osiągnąć : 0-96km/h 9,53s. a na 400m : 17,2.

Wynik chyba całkiem przyzwoity :)

udało mi się wczoraj na G-Techu osiągnąć : 0-96km/h 9,53s. a na 400m : 17,2.

Wynik chyba całkiem przyzwoity :)

no do 96km/h wynik o grubą sekunde lepiej od mojej 1.5 :) brawo :)

No przecierz pisalem wczesniej ze przyspieszenie 0-96km/h 10,70s,

a co do 1/4mili - to: 18,50s przy 125 km/h

Hehe ale jesteś w pozytywnym szoku, że tak szybko czy też, że tak wolno?

Wyczailem ze jest to jakas wersja SPORT bo tylko w tych nie ma klimatyzacji. Ale za to Vulture30 swoja almerka 1.4 wykrecil lepszy czas od mojego - no ale jest lzejsza o ~200kg

Wyczailem ze jest to jakas wersja SPORT bo tylko w tych nie ma klimatyzacji

Raczej to nie jest sport, bo sport ma :

chromowane klamki, lotkę, srebrne obramówki zegarów, halogeny, białe kierunki z boku...

(sport którego miałem kupić miał jeszcze zamiast welurów, bardzo fajną materiałową tapicerkę)

chromowane klamki, lotkę, srebrne obramówki zegarów, halogeny, białe kierunki z boku...

(sport którego miałem kupić miał jeszcze zamiast welurów, bardzo fajną materiałową tapicerkę)

No to mam połowe z tych rzeczy :) (deska częściowo srebna, obramówki zegarów srebne, brak halogenów - ale raczej skradzione/zbite etc. białe kierunki i chyba seryjnie zamontowany spoiler dachowy), w takim badz razie moze ver. Style :). Zreszta moja almerke widzialo juz kilka osob i zawsze stwierdzali jednoglosnie, że dość dziwna i specyficzna wersja :)

raczej sie mylisz poniewaz mam sporta i nie ma w nim np. chromowanych klamek czy białych kierunków, pozatym srebrne ramki zegarow miały Almerki po Fl w naszych sa tylko zakładane przez uzytkowników...

Wersja sport nie ma nic wspolnego z osiagami silnika.

ps. Mam pytanko czex gdzie mierzyłes swoja klamerke

G-Tech 8,84 do 100km/h (seria) :?: :?: :?: