Gość jolab Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Dziś zauważyłam na sporej powierzchni auta ( drzwi , nadkole i próg ) duże i grube plamy ze smoły :shock: . Czegoś takiego jeszcze nie miałam , drobne często się zdarzają i nie było problemu z usunięciem . Ale te to kilkadziesiąt plamek o średnicy nawet 5 mm i grubości ok. 2 mm . Jak się do tego zabrać aby nie zniszczyć lakieru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Ja usuwałem to ostatnio benzyną lakową .Nie zepsuło lakierku i nawet sie ładnie świecił 8) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 dzięki wielkie, mi tez sie to przyda :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Sam nie próbowałem, ale gdzieś czytalem, że dobrym sposobem jest potraktowanie tej smoły zwykłym masłem. Po przetarciu jakąś szmatką powinno zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 a nawet dobry wosk do lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primavera Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 zmywalem denaturatem. pozniej dokladne mycie i woskowanie. stanalem kiedys na swiatlach pod wiaduktem nieswiadomy, ze wylewano jakis asfalt na tym wiadukcie:(. maska miala kilkadziesiat malych czarnych kropek. niby tego nie bylo widac (blekitny metalik), ale denerwowalo mnie to... zeszlo szybko i bez zniszczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jolab Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Ja usuwałem to ostatnio benzyną lakową .Nie zepsuło lakierku i nawet sie ładnie świecił 8) .Pozdrawiam Kiedyś użyłam takiej benzyny do usunięcia kleju po skradzionym znaczku Nissana z klapy bagażnika i lakier zrobił się matowy zmywalem denaturatem. pozniej dokladne mycie i woskowanie. stanalem kiedys na swiatlach pod wiaduktem nieswiadomy, ze wylewano jakis asfalt na tym wiadukcie:(. maska miala kilkadziesiat malych czarnych kropek. niby tego nie bylo widac (blekitny metalik), ale denerwowalo mnie to... zeszlo szybko i bez zniszczen. U mnie to nie kropki tylko grube plamy - czarne na czerwonym jak biedronka :grin: Wiele lat jeżdżę ale czegoś takiego jeszcze nie miałam , dlatego pytam bo nie miałam przekonania czy metody skuteczne na małe kropki w tym wypadku się sprawdzą . Po niedzieli sprawdzę . Dzękuję wszystkim za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaromir11 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Uzywajcie wosku shel helix w puszcze i miekkiej szmatki - schodzi idelalnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Takie place smoły lub asfaltu śmiało można zmywać benzyną ekstrakcyjną - lub nawet nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bernas1977 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 tylko benzyna ekstrakcyjna!!! Dobra na wszystko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 polecam spuer srodek do smoly w aerozolu! do kupienia w Noraturo! sygnowany przez ta firme, koszt 13 pln za opakowanie 600ml. starcza na dlugo rewelacyjnie usowa wszystkie kropki asfaltu,smoly itp! naprawde warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jolab Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 polecam spuer srodek do smoly w aerozolu! do kupienia w Noraturo! sygnowany przez ta firme, koszt 13 pln za opakowanie 600ml. starcza na dlugo rewelacyjnie usowa wszystkie kropki asfaltu,smoly itp! naprawde warto. Rzeczywiście dobry ! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkiRen Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 AUTOPRATIC - DETACHANT GOUDRON schodzi idealnie. Kiedyś mozna było kupic w Geant, teraz trudno dostać. NIe kupijcie preparatu do usuwania smoły f-my AUTO LAND bo g...no nie z tej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi