Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] dziwny zgrzyt w silniku..

Gość MarekPrimera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MarekPrimera

jak w temacie mam dziwny zgrzyt w silniku, a dokladniej jak przekrocze 4.000 rpm to tak jakby zawory sie trzaskaly.. ale nie jestem pewien, czy to znaczy ze mam nabitych za duzo kilosow na tym oleju, bo przyznam chyba 10.000 przejechalem?? mam primere 150koni z 98'.......dzieki z gory

hmmmmm.... zgrzytanie czy brzeczenie ?? jak brzeczenie to pewnie cos w rezonans wpada.... a jak zgrzyt to duzo roznych rzeczy: lancuch moze brzeczec, napinacz, jakies lozyska... musisz wyczaic w ktorym miejscu silnika ci zgrzyta

Gość MarekPrimera

no brzeczenie.. najpierw wymienie olej i zobacze jak bedzie, jak nadal to sie jeszcze odezwe, mam nadzieje ze nie bedzie problemu, bo nigdy nissanek mi nie szwankowal...

no brzeczenie.. najpierw wymienie olej i zobacze jak bedzie, jak nadal to sie jeszcze odezwe, mam nadzieje ze nie bedzie problemu, bo nigdy nissanek mi nie szwankowal...

to jest tak ze jedziesz, dodajesz gazu i w okolicy 3,5-4 tys masz takei brzeczenie metaliczne jak by cos wpadalo w rezonans (cos jak bys krajzege odpalil :P)??

jak tak to stawiam na to ze ci jakas czesc wydechu rezonuje, najpierw sprawdz oslone od katalizatora bo ona lubi buczec :D a jak nie ona to lec od poczaku wydechu i sprawdzaj czy nie ma luzow i czy gumowe wieszaki z tylu sie nie wyciagnely :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...