Gość gawra44 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 czy to normalne zjawisko ,że przy włączonej klimatyzacji zwiekszaja sie obroty silnika pojazd sam przyspiesza mozna poruszać sie bez pedału gazu uprzejmie prosze o rzetelne odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makaron11 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Witam. Ja mam Primerke P12 i jak wączam klime to obroty wzrastają ale samochód stoi w miejscu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 czy to normalne zjawisko ,że przy włączonej klimatyzacji zwiekszaja sie obroty silnika pojazd sam przyspiesza mozna poruszać sie bez pedału gazu uprzejmie prosze o rzetelne odpowiedzi Oczywiscie, ze troche podnosza sie obroty, bo dziala sprezarka klimatyzacji. Witam. Ja mam Primerke P12 i jak wączam klime to obroty wzrastają ale samochód stoi w miejscu. Pozdrawiam Stoi w miejscu jak masz na luzie, ale jak wrzucisz bieg i bedziesz puszczal sprzeglo, to bedzie jechal, bo przy wlaczanej klimie jest podbicie obrotow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zielak Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Witam Włącznik klimatyzacji ma podłączenie do komputera sterującego silnikiem gdzie dostaje sygnał o dodatkowym obciążenu silnika przez sprężarkę klimatyzacji który może wynosić nawet 10% całkowitej mocy silnika (w skrajnych przypadkach) A więc obroty muszą być zwiększone by auto nie zgasło nam na biegu jałowym. I to cała zagadka. W mojej primerce obroty wzrastają o jakieś 200-300 rpm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 czy to normalne zjawisko ,że przy włączonej klimatyzacji zwiekszaja sie obroty silnika pojazd sam przyspiesza mozna poruszać sie bez pedału gazu uprzejmie prosze o rzetelne odpowiedzi Normalne. U mnie jedzie sam bez wlaczonej klimy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.