Gość Peter_w07 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Witam Jestem tutaj nowy więc sie przedstawię: Jestem Piotr (Peter), posiadam Sunnego z 91' roku 2.0d. A problemik z samochodzikiem mam następujący: alternator nie łąduje akumulatora, a przez to wiadomo nie można odpalić samochodu na wyładowanym akumulatorze. Nawet przy włączonym silniku napięcie na klemach wynosi tylko 12V, tak więc alternator wogule nie podaje napięcia. I mam pytanie do klubowiczów, czy wiecie jak rozwiązać ten problem, lub może polecicie mi jakiegoś dobrego elektryka w warszawie lub okolicach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alex68 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Pierwsze co powinieneś sprawdzic to regulator napiecia i szczotki w nim , moze po prostu są juz wytarte . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 lub może polecicie mi jakiegoś dobrego elektryka w warszawie lub okolicach ?? Zajrzyj na stronie głównej w zakładce "upusty" - jest tam kilka zakładów - ja ostatnio zrobiłem w Auto-Bolex ( moi znajomi ) - wymienili mi szczotki + to coś po czy śmigają szczotki ( komutator ?? ) i sie okazało, że miałem ładowanie 16 V :twisted: - więc regulator napięcia jeszcze do kompletu :grin: . Zapłaciłem mało bo mam karte klubowicza :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter_w07 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Dzięki za odpowiedzi, właśnie tak podejżewałem, niestety nie posiadam w Warszawie żadnego garażu więc musze chyba skożystać z usług mechanika. (no trudno bywa i tak) Szymeq'u można wiedzieć ile taka przyjemnośc kosztuje ?? (z rabatem albo i bez, a najlepiej obie wersje :] ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Powiem Ci tak - za robocizne w okolicach 100 (jeśli jest alternator z pompą olejową ) + graty. Najlepiej zadzwoń do niego i się sam dowiedz - pamietam, że regulator napięcia coś około 50 zeta. :roll: Co do rabatów to tak jak w opisie na stronie głównej - do negocjacji, już kilku klubowiczów było u niego i są zadowoleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter_w07 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Dzięki za informacje, zaraz zadzwonie i się popytam. [ Dodano: Wto 23 Maj, 2006 10:42 ] Jestem umówiony na czwartek, zobaczymy jak sobie poradzą :twisted: . A co do lokalizacji to jak wjeżdzam do Ożarowa od warszawy to jest poznańską to ul. Ożarowska jest zarówno po prawej jak i po lewej stronie( tak wynika z mapy ), to zakład jest po której stronie ?? Tak sie pytam żeby nie błądzić zabardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Jak śmigasz do Ożarowa od Wawy to na 3 śwatłach skręcasz w prawo i 1 w prawo - drugi dom po lewej - jest reklama więc nie powinno być problemów. Na 1 światłach jest Starostwo , an 2 masz po lewej BP, a na 3 skręcasz - przed hotelem Mazurkas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter_w07 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Samochód dostarczony, zobaczymy jak sobie poradzą :grin: Dzięki za opis dojazdu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Oki - jak tylko coś nie tak wal odrazu - mam nadzieję, ze nie będzie potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter_w07 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Samochodzik zrobiny w miare szybko i co najwżniejsze dobrze ( jak narazie :twisted: ), Nawt dostałe liste rzeczy które ewentulanie trzeba zrobić :smile: ( np. dowiedziałem się że mam dziurawy bak :shock: ) no i apropo zna ktoś szrota z bakami do Sunnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 No to git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 No to git git to bedzie jak bak zalata 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter_w07 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Jestem właśnie w trakcie poszukiwań, ale jak narazie wszędzie gdzie dzwoniłem mają baki do benzyniaka, czy będzie pasował ?? Chyba musze pogrzebać po jakiś instrukcjach i katalogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi