endriu Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Pozdrawiam. Niemam pojecia co to jest za usterka poprostu na nierownosciach cos mi klepie z lewej str auta.Robilem gorne i dolne wahacze i juz myslalem ze koniec z stukaniem trzeszczeniem a tu masz znowu cos.POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Pozdrawiam. Niemam pojecia co to jest za usterka poprostu na nierownosciach cos mi klepie z lewej str auta.Robilem gorne i dolne wahacze i juz myslalem ze koniec z stukaniem trzeszczeniem a tu masz znowu cos.POMOCY Wahacze whaczami, ale czy łączniki stabilizatora wymieniałeś? Prawie na 100% to jest ich wina. Na szczęście są tańsze od wahaczy. Tylko nie kupuj jakiś chińskich podróbek, bo padną po 500 km i znowu będzie stukanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Sprawdzałeś łożyska w tulipanie? One także potrafią stukać. Miałem niedawno jakieś dziwne dźwięki, coś jakby jakaś linka, albo rurka wypadła z uchwytu. Normalnie brzęczało. Nie umiałem tego zlokalizować, bo słychać było, jakby z tyłu za kierowcą coś się działo. W weekend postanowiłem sobie wyczyścić plastiki, a przy okazji poprawiłem chodniczek kierowcy. I okazało się, że te dziwne dźwięki, to ... brzęczenie drutu/uchwytu gaśnicy pod fotelem!! Wsunąłem pod gaśnicę chodniczek i jak ręką odjął!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Dzisiaj zrobilem maly prxzeglad zawieszenia przedniego i niby wszystko jest sztywne luzow zadnych nie stwierdzilem a jak klepalo tak klepie z przodu na dziurach .Mysle czy to czasami nie amortyzator .nigdy nierozbieralem amorkow wiec nie mam pojecia co tam moze klepac ale bede musial sie za to zxabrac .Bardzo prosze Kolegow moze ktos rozbieral i mi doradzi. P11. 100KM. 1999 r BENZYNA GAZ [ Dodano: 24 Maj 2006, 18:29 ] Tulipany patrzylem sa ok laczniki stabilizatora tez mysle jednak , ze to amorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widaw Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Dzisiaj zrobilem maly prxzeglad zawieszenia przedniego i niby wszystko jest sztywne luzow zadnych nie stwierdzilem a jak klepalo tak klepie z przodu na dziurach .Mysle czy to czasami nie amortyzator .nigdy nierozbieralem amorkow wiec nie mam pojecia co tam moze klepac ale bede musial sie za to zxabrac .Bardzo prosze Kolegow moze ktos rozbieral i mi doradzi.P11. 100KM. 1999 r BENZYNA GAZ [ Dodano: 24 Maj 2006, 18:29 ] Tulipany patrzylem sa ok laczniki stabilizatora tez mysle jednak , ze to amorki Sprawdź łozyska górnego sworznia zwrotnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Hej.Ktory to jest gorny sworzen zwrotnicy bo niebardzo sie orientuje. zaraz bym sprawdzil te lozyska bo juz mnie to okrutnie wku..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuMonde Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Jak dla mnie - musisz wymienic łączniki stabilizatora - mogą ci tez klepac poduchy amortyzatorow ale wymiana tego do dosc drogi gips bo niestety nie ma zamiennikow (tu piszę o poduchach bo łączniki kosztują 55pln za sztuke (firmy 555)).Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AnoniM Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam! Czy wie ktos moze jakiej firmy kupic laczniki stabilizatora, zeby sie szybko nie wybily i przy okazji nie zrujnowaly portfela? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.