Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

co mi puka!

Gość gry76
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

podczas jazdy po naszych drogach coś puka mi z tyłu z prawej strony ,spraewdziłem już wszystko.wywaliłem wszystko z kufra jeżdziłem i słuchalem i nie mogę dojsc,nie jest to tylna pułka,klapa,zwijacz pasa bezpieczeństwa...moze coś przy kole nie wiem ale nie ma zadnych luzów .Jesli macie jakieś sugestie prosze o poradę bo mnie to pukanie doprowadza do ...!

może klapa ale mam te odbojniki!spróbuje jeszcze coś podłożyć pod nie i się przejade zobacze.

Moze odbojniki sa juz wybite? Sproboj poruszac zamknieta klapa gora-dol. U mnie pomimo odbojnikow troche puka.

kurde...gry76, wkoncu caly samochod wymieni a okaze sie ze mu chlapacz stukal :wink:

[ Dodano: Czw 25 Maj, 2006 ]

Na mechanice aż tak sie nie znam,ale w P10 jak mi coś stukało to zawsze łacznik zawieszenia.Tego sie ręka nie sprawdzi raczej :o

moze ci o wahacz chodzi ? :)

kurde...gry76, wkoncu caly samochod wymieni a okaze sie ze mu chlapacz stukal :wink:

[ Dodano: Czw 25 Maj, 2006 ]

Na mechanice aż tak sie nie znam,ale w P10 jak mi coś stukało to zawsze łacznik zawieszenia.Tego sie ręka nie sprawdzi raczej :o

moze ci o wahacz chodzi ? :)

Nie,nie to nie wahacz.Wiem jak wygląda wahacz :P :-)))

:roll: Dziwne , zgadza się u mnie też coś czasem tak z tyłu stuka, ale to rzadko ma miejsce. Na pewno nie wahacz nie tłumik nie hamulce. To takie dziwne stukotanie, z tyłu z prawej strony jak patrzysz na samochód od tyłu. Wydaje mi się, że to stuka gdzieś w bagażniku albo ta dykta co zakrywa koło zapasowe albo trójkąt schowany w to czerwone pudełko, albo sam już nie wiem co. Może by tak wywalić wszystko z bagażnika, łącznie z dywanikami i pojeździć trochę po polskich drogach? :lol: :mrgreen:

Gość Tomasz WPR

Mi "stuka" z tylu po prawej stronie dosyc glosno na poczatku jazdy, tak samo sprawdzalem wszystkie pierdoly i tlumik i nic, ale ostatnio zlapalem "rure" mocno i kilka razy nia rzucilem, gora-dol nic ,lewo-prawo, cos tam uslyszalem wiec sie zaparlem bardziej i... jest to ten dzwiek, jedna gumka trzymajaca koncowy tlumik jakas obluzowana czy cos. Mocno targaj rurą :grin:

podczas jazdy po naszych drogach coś puka mi z tyłu z prawej strony

Najlepsze jest to, że może okazać się, że tak na prawdę stuka Ci coś z przodu z lewej strony :D Mówię poważnie... Ja miałem już dwa razy taką akcję, że słyszałem wyraźny stukot dochodzący z tylnego zawieszenia. Jechałem do mechanika, on wsiadał za kółko, robił rundkę i okazywało się, że to stuka łącznik stabilizatora z przodu... Wyjaśnienie miał jedno: w kabinie samochodu jest rezonans i dźwięk potrafi się przenosić "udając", że dochodzi z innego miejsca :P

Pozdro!

ciekawe po ilu stronach watku dojdziemy co puka :lol: ja chcoaz wiem co u mnie ;] klapa bagaznika bo gumki wypadly, no i jeszcze caly burdel w bagazniku :D

dzięki za wszelkie podpowiedzi ale nadal nie wiem co to moze być ...mam tylko nadzieje że jak założe głośniki z tyłu już tego nie będe słyszał!!!!to bedzie najlepsze rozwiazanie problemu i jakże przyjemnie dla ucha!!!

To ze tu sami almerowcy i doświadczeni w pukani dodam swoje 3 grosze.

W mojej N15 cos stuka, skrzeczy przy jezdzie na wstecznym i to tylko czasami. :(

TErkotały mi przeguby przy skręcie w prawo więc wymieniłem. Jest ok ale głuch dzwięk i stukanie przy cofaniu zostało. Miał ktoś?? 8)