Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dziwne stuki i pytanie gdzie?lub co?

Gość niedospielin

Rekomendowane odpowiedzi

Gość niedospielin

od momentu sprowadzenia z niemiec słyszałem dziwne stuki z przodu. na pierwszym przeglądzie (na którym niestety nie byłem) podobno wszystko było ok. tylko był problem z jakimiś tulejami. Po pół roku postanowiłem zlikwidować to stukanie i udałem się wczoraj na diagnostykę by zlokalizować usterkę. Ale diagnostyka nic nie wykazała,wedłóg diagnosty auto jest w bardzo dobrym stanie :lol: (mimo dziesięciolecia auta). Powiedział ,że może być to problem amortyzatorów(chociaż są również w bardzo dobrym stanie). Czy ktoś z was miał podobne problemy. Stuka mi tylko na dziurach i nierównościach. Ja jednak bardziej podejrzewam tuleje? Ktoś wspominał coś o jakiś łącznikach? Pomocy!!!

Jak problem z tulejami to pewnie chodzi o tuleje wachaczy? Po dziesięciu latach jesli nie były jeszcze wymienione miały prawo się wyrobić na naszych drogach. Nawet jak to wymienisz profilaktycznie w ciemno to nie zaszkodzi bo guma po prostu z czasem parcieje i traci swoje właściwości.

Pozdrawiam, Yankee

A może poduszki amortyzatorów, niestety jest to u mnie ale póki co jeżdżę dalej bo do N16 nie ma zamienników a ceny w ASO powalają mnie z nóg :evil: . Aby to sprawdzić przyłuz palec do końcówki amorka (tej pod maską) a ktos drugi niech pobuja autem na boki. Jak poduchy są padniete to bez problemu to wyczujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...