Gość mradom Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Witam. Mam Amere N16 i od jakiegos czasu zauwazylem lekkie drzenie kierownicy przy bardzo powolnej jezdzie (bez hamowania i na luzie lub lekkim rozpedzie auta). Moze ktos ma pomysl, jaka moze byc tego przyczyna - troche uciazliwe to jest i denerzujace. mradom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Witam.Mam Amere N16 i od jakiegos czasu zauwazylem lekkie drzenie kierownicy przy bardzo powolnej jezdzie (bez hamowania i na luzie lub lekkim rozpedzie auta). Moze ktos ma pomysl, jaka moze byc tego przyczyna - troche uciazliwe to jest i denerzujace. mradom Ja bym zaczął od wyważenia kół. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Bylo to robione przy zmianie gum na letnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 masz alusie czy stalaki?? ja jak kupowalem nowe gumy to mi facet wyjasnial ze alusi nie mozna (nie powinno bo to nic nie da) wywazać na tej maszynie do stalakow... nie wiem na jakiej zasadzie ale u mnie bylo czuc roznice - no chyba ze fachowcy lepsi a nie maszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 moze i nie powinno, ale nie zauwazylem, zeby fachowcy mieli osobna maszyne do ALU. Ja jezdze na stalowych ... i faktycznie na zimowych nie dalo sie to zauwazyc ...(tzn. drzenie kierownicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 zobacz czy opona na rantach po obu stronach nie ma jakiegos "balona" moze strzelily druty i wyskoczylo cos na oponie... na naszych drogach to bardzo mozliwe... przejedz po nich reka powinienec cos wyczuc... jesli bedzie albo zobacz czy nie masz czegos wbitego w opone... ostatnio moj znajomy mial takie objawy ale na zimowkach okazalo sie ze byla wbita sruba w bierznik... a powietrze bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 bede musial, choc opony swiezynki prawie sa ... mysle, ze bede musial zmieniac felgi i wywazac jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 miałęm kiedyś też taki przypadek drugi raz wywazałem i to samo ..przełożyłem prawą na lewo i jak ręką odjoł!Spróbuj to nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 musze cos pokombinowac z tymi kolami, wczesniej problem nie istnial wiec przyczyna tkwi wlasnie w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 To że były wyważane przy zmianie na letnie jeszcze niczego nie przesądza, mogłeś np. wpaść w dziurę.Kiedyś miałem taką sytuacje jadąc autostradą czułem wyrażne drżenie kierownicy, zjechałem na parking i okazało się że kamień siedzi w bieżniku, wydłubałem go z trudem bo opona była nowa jak ręką odjął. Poprostu zanim zaczniesz szukać czegoś poważnego warto sprawdzić sprawy banalne. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 kamien raczej to nie jest - wczoraj zmienialem klocki hamulcowe i przyjrzalem sie oponom - nic w nich nie ma] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomes Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 U mnie wystepuje ten sam problem. Wywazanie nie pomaga, a zamiana tylu z przodem i lewej z prawa niewiele daje. Drzenie drazka kierowniczego pojawia sie przy 90 km/h i odczuwalne jest do 130 km/h. Dalej juz nie czuje sie tego. POjawia sie zarowno na oponach lepnich jak i na zimowych. Nikt nie potrafil powiedziec, co to moze byc. Jak na razie jezdze, kola nie odpadly, tylko te drzenie irytuje. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 u mnie sie pojawia, ale przy predkosci np 20-30 km/h, powyzej problem nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 jeżeli drży wyraźnie przy małej prędkości to może być ząbkowanie opny albo nierówne zurzycie bieżnika miałem kiedyś coś takiego ale nie w nissanie... natomiast jeżeli drży tak jak tomes napisał że przy 90 -130 itp to pomoże wyważenie na samochodzie żadne małe kamyki nawbijane w bieżnik raczej nie mają wpływu na drżenie kierownicy no chyba że opona będzie nimi nafaszerowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomes Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 No dobra, ale jak te wywazenie na samochodzie zrobic, bo nie slyszalem jeszcze o czyms takim. Gdzie szukac pomocy? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maztito Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 W Warszawie robi to gościu na stacji Shella na Puławskiej http://www.autobalans.pl. Byłem u niego, wyważył i teraz jest ok. Ale ja miałem delikatne bicie przy 120 km/h. i mówił, że to jest typowy objaw niedoważenia kół, ale jeżeli bicie występuje przy mniejszych prędkościach np. 60 km/h, to może to być wina opon lub krzywych felg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 musisz szukać w Olsztynie może jest gdzieś taki warsztat... ten gośc z wawy miał całą sieć takich punktów a teraz ostał się tylko jeden właśnie w wawie i chwała mu za to bo nie wiem co ja bym bez niego zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Wyważanie na samochodzie jest w Warszawie na ulicy Lubelskiej w warsztacie ,,KORSARZ'' 50 zeta od czterech kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wyważanie na samochodzie jest w Warszawie na ulicy Lubelskiej w warsztacie ,,KORSARZ'' 50 zeta od czterech kół jak potrafisz zagadać to ja na Puławskiej za 30zł wyważam też 4 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wy sie przebijacie na ceny a ja praktycznie nie mam możliwości takiego wyważenia - brak warsztatów w okolicy (nie tylko najbliższej) a bardzo bym chciał. :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 A na Zielonogorskiej nie mozesz wywazyc? Za wymiane 4 opon i wywazenie zaplacilem 20 albo 30 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 jeżeli wyważenie itp. metody nie pomagaja to sprawdz wahacze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 ok tylko kto mi obejży samochodzik i powie co trzeba zrobić i przy okazji nie oszfabi bo wymieniać co popadnie to mnie nie stac gdzie w Warszawie jest mechanior który powie co kupić i ile bedzie kosztowała wymiana i że po niej będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 A na Zielonogorskiej nie mozesz wywazyc? Za wymiane 4 opon i wywazenie zaplacilem 20 albo 30 zl. Obdzwoniłem wielu wulkanizatorów i każdy kiwał że nie, ale czy na pewno mówisz o wyważeniu na aucie czy o zwykłym wyważeniu ze zdjęciem koła bo zadzwoniłem na Zielonogórską i gość pierwszy raz słyszał o czymś takim jak wyważanie opon na aucie :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mradom Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Jest cos takiego i owszem, a wywaza sie nie opony tylko cale kola ? /mr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi