Gość bilczur Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Witam Jutro jadę załozyć instalację do P12 1.8 z 2002 r. Zastanawiam się czy założyć sequent czy sequent24. Wiecie może jaka jest praktyczna różnica między nimi. Różnica w cenie to 1000 zł, ale może warto dopłacić żeby mieć później spokój. Dzięki za pomoc bilczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Z tego co wiem to różnica głównie w elektronice, Sequent 24 to uproszczona sekwencja (niepełna?). W praktyce pewnie nie zauwązysz różnicy...ale wiadomo im szybciej i lepiej komputer przekłada sygnał z kompa na ustawienia wtryskiwaczy tym lepsze dopasowanie mieszanki, a co za tym idzie osiągi i spalanie. Jeżeli chcesz kupić dobrą zachodnią instalkę to polecam Bigasa, jeżeli chcesz kupić dobrą i nie musi być zachodnia to KME Diego ;-) BRC są drogie i chyba przereklamowane, choć na pewno równie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sieszput Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Witam mam pytanko, jestem posiadaczem NIssana Sunny N14 1.4LX 16V hatchback 3drzwiowy, i ja z takim pytaniem, jaka instalecje najlepiej zalozyc a zarazem zeby nie wydac milion pieniedzy jak i nie szybko wykonczyc serce mojego SUnnegO mam na mysli cene tak do 2000pln. Pozdrawiam wszystkich, i czekam na jakies wskazowki, propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 mam sequent 24 i w zupełności wystarcza - reduktor genius (90-150 KM), wtryski BRC-owskie. Absolutnie nie należy dopłacać do sequenta- rozbudowana elektronika nic nie daje - im mniej parametrów do ustawienia w elektronice tym lepiej i łatwiej ją optymalnie dostroić. Ważniejsze jest jakość montażu i dobra zadana właściwa mapa wtrysków - najlepiej zakładać tam gdzie już gazowali takie silniki -mają gotowe mapy (oraz opinia, że ci to np. nie paprają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam mam pytanko, jestem posiadaczem NIssana Sunny N14 1.4LX 16V hatchback 3drzwiowy, i ja z takim pytaniem, jaka instalecje najlepiej zalozyc a zarazem zeby nie wydac milion pieniedzy jak i nie szybko wykonczyc serce mojego SUnnegO mam na mysli cene tak do 2000pln.Pozdrawiam wszystkich, i czekam na jakies wskazowki, propozycje. ja mam wskazowke ;] wydaj te 2000 na co innego i ciesz sie jazda na benzie chyba ze jezdzisz napraaaaawde duzo, bo gazu wcale tak malo ci nie spali. a napewno odbierze powera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Sieszput - zależy ile jeździsz miesięcznie i jak długo zamierzasz jeździć? Przy przebiegach rzędu 2.5-3kkm miesięcznie i planowanym użytkowaniu auta jeszcze ze 3 lata myślę że warto zakładać. Ja miesięcznie przejeżdzam c.a. 2500 i na dzień dzisiejszy mam około 150-200 pln oszczędności miesięcznie(benzyny przed zagazowaniem palił c.a 6,3 , a gazu teraz bierze 8,5). Oczywiście teraz jest korzystna relacja cenowa noPB-LPG, ale zimą nie wyglądało to zbyt ciekawie i oszczędzałem ca 50 pln (LPG było po 2,30 a PB 3,75 tylko). Nie wiadomo jak będzie to wyglądało jesienią, bo MF straszy wzrostem akcyzy na LPG. Co do instalacji za 2k pln dostaniesz II generację (komputerek+mikser), komputerki są ze sobą porównywalne Bingo-S , Autronic AL-700, BRC Just itd. Natomiast ważny będzie dobór miksera - Nismo ma przepływomierz w przepustnicy i byle jaki mikser powoduje że jest mocno zabużonu odczyt przepływki i auto po prostu słabo ciągnie, było o tym sporo na forum. Z mikserów mogę polecić Ci Landi Renzo AB 392 lub 395 - dobrze dopasowany do auta, co b. ważne zakładany pod puszkę filtra, bez jej dziurawienia, tylko niestety drogi w hurtowni c.a 200pln. Najlepsza była by sekwencja np polski KME Diego, ale to wydatek rzędu 2,8kpln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.