Gość XLord Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Witam, potrzebuję wymienić głośniki w przednich drzwiach. Próbowałem się do nich dzisiaj dostać ale bez skutku. Nie mogę zdjąc tapicerki drzwi a nie chcę tego robić na siłe. Jak można to zrobić i jaki wymiar (w calach) mają te głośniki? Dzięki. Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkom Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Cześć. Żeby zdjąć boczek z drzwi musisz odkręcić 3 śrubki - jedna jest za zaślepką przy klamce a druga troche niżej i bliżej przodu auta (po zamknięciu drzwi nie widać jej bo zasłania ją deska rozdzielcza), trzecia srubka jest przykręcona w uchwycie za który łapiesz gdy zamykasz auto (tam gdzie są przełączniki szyb).Po odkręceniu tej śruby musisz zdjąc panel od szyb z tym uchwytem to zamykania - przesuwasz go do tyłu a potem unosisz do góry. Potem na dole tapicerki znajdziesz taki prostokotny otwór - złap za niego i pocziągnij boczek drzwi do siebie - wyskoczy z zatrzasków - pokolei musisz go wychaczyć aż do samej góry. Następnie boczek wysuwasz do góry żeby wyszedł ze szczeliny przy szybie. Na koniec musisz jeszcze odpiąc linkę od klamki (od środka) po prostu wyciągasz ją. Przy składaniu kolejność jest odwrotna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Witam, a nie wiecie moze gdzie mozna kupic w rozsadnej cenie pierscienie pod glosniki?? Mam Hertze ESK 165 i chcialem je zalozyc do mojej nowej P12, ale tam oryginalne glosniki sa zabudowane w takim plastiku i chyba nie sie tego oddzielic od glosnika, wiec montaz czegos innego wymaga pierscieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike_bytom Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 ktos zna srednice głosnikow w p12 przod i tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 nike_bytom, a w dziale car audio pytałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.