Gość aro_prezes Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witajcie mam pewien problem, zmatowiało mi tylne światło w primerze P10 (to wewnętrzne na klapie bagażnika). Bardzo źle to wygląda. Czy spotkał się juz ktoś z takim problemem? jak sie tego pozbyć, jest jakiś sposób? to poprosatu nie wypada z takim swiatłem nissanem jeździć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 no prawda az wstyd takim nissanem jezdzic.... sprobuj wykrecic swiatlo, zobacz co sie tam stalo, moze wystarczy przetrzec, jedyne co moge poradzic to nie stosowanie zmywacza do paznokci itp... moze krople oliwy i rozsmarowac, ale nie wiem na ile to wystarczy i czy da rade. tak czy tak warto sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Mam ten sam problem (też P10) ale to dowód że plastik zaczyna się utleniać (nie najlepszej jakości (nie do pomyślenia w nissanie :566: )). Są specjalne środki do pielęgnacji plastiku ale drogie i efekt nie jest trwały. najlepsze wyjście to olej jadalny i szmatka (tylko cieniutko i na koniec sucha szmatka i do dzieła), do następnego mycia wystarczy. :smile: Miłej regeneracji lampek życze :064: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 a czy nie da sie oddac gdzies kloszy do spolerowania? widzialem kilka razy auta z "wygladzonymi" kloszami i ciekawi mnie jak i gdzie mozna cos takiego zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 jeśli mówicie o zewnętrznej stronie plastiku tych lamp - to jest na to rada: 1) papier wodny 1200 2) papier wodny 2500 3) pasta TEMPO lub inna pasta polerska dziś robiłem, i efekt jest fajowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skYwriter Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Wykonywałem ten zabieg jakiś czas temu, gdy miałem jeszcze klosze oryginalne(czerwono-pomarańczowe), próbowałem też akryl w sprayu, było lepiej nie powiem, ale po paru miesiącach problem zaczął wracać. A w związku z tym, że jedna lampa była klejona i wyglądała nie ciekawie, postanowiłem wsadzić sobie cały komplet (czerw-szare) od P10 po liftingu za nieduże pieniądze (narazie zero oznak utleniania).Wiadomo, zabieg kosztowny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Od P10 po liftingu plastik sie juz nie utlenia. Sam sposob polerowania papierem sciernym i pasta polerska wydaje mi sie rozwiazaniem krotkotrwalym i chyba po jakims czasie efekt bedzie jeszcze gorszy. Tak mysle... choc moge sie mylic... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 choc moge sie mylic... :wink: możesz się mylić - jakieś pół roku temu na próbę spolerowałem mały fragment który nie świeci - ten który jest najbliżej tablicy rejestracyjnej - na wewnętrznej lampie. od tego czasu - plastik wcale nie zmatowiał, a auto jednak było myte te kilka-kilkanaście razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 A ja u siebie to pomalowalem lakierem do lamp. I gdyby nie to ze mi sie porobily pecherzyki powietrza to bylo by super. Zrobil bym fotke ale juz nissana sprzedalem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 to chyba spróbuje tym papierkiem, szwagier tez mi tak polecał, ale bałem sie,zeby nie skopac- ale jak to juz ktos wypróbował aha i to nie prawda,ze w P10 po liftingu sie nie utleniają lampy, mnie sie własnie utleniły:( Pozdrawiam i dzięki za rady :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Myślę , że po użyciu papieru warto prysnąć lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 holy, no calkiem przyzwoicie.... Myślę , że po użyciu papieru warto prysnąć lakierem. no mnie tez sie wydaje ze to bedzie dobry koniec prac... warstwa ochronna raczej musi byc. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 To może i ja spróbuje. :-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwachu Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Ma ktoś jakiś patent na te matowiejące lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netka Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Tez miałem ten problem,ale posmarowalem lampy olejem i starłem i jak narazie nic sie z nimi niedzieje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moti21 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 problem jest niezwykle prosty folia czerwona za dosłownie 10 zł i lampy sie swieca lepiej niz fabrycznie +okolo 1 godzinka roboty ......naturalnie znany serwis bollero.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gelo181 Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 eee ten olej działa hehe, Świecą jak nóweczki:D:D od roku mam te zmatowiałe lampy i nie wiedziałem że to pare sekund i po problemie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Też tak próbowałem ale pomagało na krótki czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi