Gość orange Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam Mam pytanie odośnie audio w wersji podstawowej wyposażenia.W primerze p12 którą jeżdzę jest cd z 6 głośnikami.Czy w seryjnym radiu cd jest mozliwosc podpiecia wzmacniacza z subwooferem?Bo mysle o małej modyfikacji audio, tylko jeszcze zastanawiam sie jaki wzmacniacz wybrac i subwoofer.Mozecie doradzic?Dziekuje za opdowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 wymien to radio na starszy model Alpine wywal seryjne glosniki wytlum drzwi kup i zamontuj zestaw odseparowany za okolo 300zl poczujesz roznice i zastanowiszsie nad subem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Hmmm tylko radio cd w p12 tworzy całosc z deską i nie wiem czy da sie wyjać to radio:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 da, tylko potem trzeba zastosowac taka zaslepke-ramke do montazu nieoryginalnego radia mozesz zatosowac reduktor z wyjsc glosnikowych na liniowe (chinch), ale musisz sie lczyc ze strata jakosci dzwieku ;/ jest sporo wzmacniaczy ktore maja wejscie wysokonapieciowe - czyli bezposrednio glosnikowych z radia ( np. od tylnych glosnikow w polce ), ale tez nie jest to za dobre rozwiazanie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 aha dzieki za odpowiedz.Pojade do serwisu i sie dowiem czy to radio ma wyjscie na wzmacniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klichu Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 No nie wydaje mi sie żebym z konsoli wyjął radio i zaślepke wsadził bo chyba raczej bym musiał cały panel klimy navi i innych pierduł wywalić :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mozna rowniez oddac caly panel z radiem do elektronika ktory wyprowadzi zadana przez ilosc wyjsc RCA , nie ma straty na jakosci dzwieku nie musisz przerabiac panelu itp. Jesli myslisz o modyfikacji audio to zrezygnuj z fabrycznych glosnikow, zakup odseparowany system przedni co z kolei automatycznie wiaze sie z wytlumieniem drzwi przednich. Podlacz przedni system do niedrogiego wzmacniacza a roznica w dzwieku bedzie warta tych wszystkich zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 NO własnie tak mysle cos zrobic,zeby lepiej grało.Ogolnie to nie narzekam na jakosc dzwieku tylko brakuje mi basu szczerze.Mysle własnie nad wzmacniaczem do ktorego by był podłaczony woofer i własnie przednie głosniki tylko ze zmienione bo tweetery spokojnie wystarczą.A moze wiecie jakie głosniki są w przednich drzwiach i tylnich tzn. jaka wielkosc i moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam, Ja mam fabrycznie wstawiony pod fotelem pasażera głośnik niskotonowy blaupunkta, który w zupełności zaspakaja moje zapotrzebowanie na bass :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klichu Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 U mnie także jest Subwoofer Balupunkta pod siedzeniem i naprawdę dobrze daje sobie rade. Nie mogę złego słowa na niego powiedzieć. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam, ja w koncu dobralem sie do konsoli srodkowej i powiem szczerze, ze nie jest to trudne. Rozlozenie i zlozenie zajelo mi mniej niz 1,5 godziny. Radio, ktore zakupilem podlaczylem jednak nie zadzialalo. Po wlaczeniu wyswietla sie napis Please wait i nic wiecej. Przycisk od wysuwania plyty dziala, ale radia za chorobe nie moge wlaczyc Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?? Czy bez ASO sie nie obedzie. Czy radio jest jakos kodowane?? Moze ktos ma jakis soft, ktorym mozna to zrobic, bo w aucie jest pewnie interfejs OBD2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Szczerze lepiej pojedz do ASO i sie spytaj jaki moze byc problem.A powiedz mi czy w seryjnym tym radiu w P12 jest tam wejscie na wzmacniacz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja kupilem to radio Clariona i ma wejscia na 3 kostki i nie sa to iso (dwie krotkie i jedna dluga) i na antene. Innych wejsc/wyjsc nie stwierdzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorzgda Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 nie wiem czy temat aktualny, ale w P12 jest tak, że musisz mieć oryginalen radio zintegrowane elektronicznie z konsolą, jeśli brak Ci właściwego radia masz właśnie napis please wait i nic więcej. żeby było weselej będziesz miał w tej sytuacji nieczynny cały pulpit. Aso nic tu nie pomorze, raczej dobry elektronik, który "oszuka" ten system zabezpieczeń, ale gość musi się naprawde na tym znać. pozdro. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 system oszukać się da - ale zabezbieczenia są takie a nie inne- to radio fabryczne tworzy integralną całość z autem. Każde inne będzie oczywiście grało ale nic Ci nie wyświetli na wyświetlaczu, a przyciskami z kokpitu i kierownicy nim nie posterujesz. Moim skromnym zdaniem jeśli juz do elektronika to nie po to by łamał zabezpieczenia - tylko poszukał sygnał z przedwzmaciacza - ominął końcówki i puscił sygnał na osobnego - zakupionego przez Ciebie wzmaka- a wtedy pole do popisu - głośniki buffery i inne bajery są Twoją inwencją twórczą. Ccały system bedzie śmigał z konsolą auta. Oryginalne audio jak wyjmiesz - pozbawisz sie mozliwośc np. podłaczenia telefonu czy navi itp. Że nie wspomnę, że nawet go nie sprzedasz, bo w innym aucie nie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Znalazlem człowieka w Poznaniu, który wysłkowo chce mi to zrobić ale jak na razie nie chce podac ceny mimo, że już kilka razy pytałem. Wiec na razie szukam. Podobno trzeba tak ustawic radio, ze niby jest nowe, wtedy po wlozeniu do auta ono zsynchronizuje sie z autem i w komorki pamieci radia zostana wpisane informacje z mojego auta i juz wtedy bedzie dzialac tylko z moim autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Jeszcze trzeba użyc Consulta i wykasować radio z systemu NATS. NATS synchronizuje konkretne radio do konkretnego kluczyka. Radio radiem - tylko trzeba jeszcze oszukać NATS i immo. Ale nie ma rzeczy nie do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iNFECTED Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Opisany problem da sie rozwiązać CONSULTEM-II , zresztą opis z tego co pamiętam jest w pliku pdf serwis do P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris_2004 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Cześć koledzy. mam P12 i chcę podłączyc wzmacniacz i tubę do seryjnego radia/Clarion/ przeglądałem forum, może trochę niedokładnie, ale nie znalazłem konkretnego rozwiazania. wersja mojej P12 to VISIA. czy ktoś poradził sobie z tym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 tuba to badziew do oryginalnego radia to tylko poprzez wyprowadzone (na wlasna reke) wyjscia RCA kazdy elektronik wyprowadzi Ci je za niewielka oplata ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris_2004 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 wszystko się zgadza, tyle że nie będzie sterowania wyjściem RCA, tak mi się wydaje bo cos podobnego już przećwiczyłem u siebie, ale dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 5hogun Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja też u siebie chciałem wyprowadzić RCA z oryginalengo radia... jeden gość powiedział mi że bez schematów się nie obejdzie, drugi napotkał problem w postaci zabezpieczenia całego systemu (opisanego wyżej) i w końcu dałem sobie spokój i kupiłem... Nakamichi CD400;) i nie żałuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość born2074 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 klichu, pytanie mam P12 visia, kupiłem na allegro oryginalny subwoofer balupunkta czy u Ciebie on am jakis wzmacniacz czy tylko kosta wpięta jae w instalację (obok samego głośnika jest taka wneka w obudowie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris_2004 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Pytałem w serwisie o to samo i odpowiedzieli mi, że w mojej wersji VISIA nie ma tego wyjścia. montowali je tylko w wersji ACENTA i TEKNA. Ale jeśli beziesz miał inne info to daj znać. Ja szukałem u siebie i nic nie znalazłem. Wyjśicie na tubę powinno być pod fotelem pasażera. Tam jest jeszcze inne wyjście, chyba od poduszki więc nie pomyl się. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość born2074 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 mi powiedzieli że są w stanie przeciągnąć przewód od radia do głośnika, jak zrobią to napiszę, zastanawaim się też, na co można wymienić oryginalne głośniki w drzwiach za jakieś rozsądne pieniądze i czy jest sens robić wytłumienie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi