Gość kris_2004 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 No tak, mi chłopaki w serwisie zaproponowali, że można wymienić całą wiazkę za jedyna 6000zł....no cóż mamy podstawowe wersje to za niektóre elementy wyposażenia trzeba dopłacać....a i jeszcze w jednym serwisie w Warszawce powiedzieli, że mogą tak ominąć system zabezpieczeń,że podłączę dowolne radio, ale wtedy na głównym panelu działa tylko potencjometr od głośności. A co do reszty tzn. wyciszania drzwi, to napewno pomaga, ale ja tego nie robiłem. Muza jakoś gra. Póki co czekam na jakieś sensacje w tej sprawie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klichu Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja też mam tą wnękę. Poprostu tak jest skonstruowany ten głośnik. A co do subwoofera prosta sprawa. Walisz aktywną tubę do bagażnika sygnał z prawego tylnego głosnika i mase łapiesz i wszystko gra należycie nawet regulować bass można przez kompuetr na panelu sterowania. Wszystko działa oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 5hogun Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 wytłumiać drzwi jest sens dopiero jak masz rozbudowany system, przy seryjnych głośnikach i bez wzmacniacza nawet nie usłyszysz różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam, czy ktos jest mi w stanie pomoc z moim radiem. Do dnia dzisiejszego nie znalazlem nikogo z Lodzi i okolic kto pomoglby mi zsynchronizowac radio z moja P12. Jestem gotow zaplacic za jakakolwiek pomoc. Jesli trzeba zakupie interfejs, program i instrukcje jak to zrobic. Nie mam juz sily szukac elektronikow, bo wiekszosc w Lodzi mowi, ze nie ma programu i interfejsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Jedź do ASO nie każdy ma Consulta garażu..... Licz sie z tym, ze mogą Cie poprosić o udokumentowanie pochodzenia radia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemekj21 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Czy moze ktos, potwierdzic ta wtyczke pod subwofeer po siedzeniem pasazera, bo ja osobiscie szukalem i nic nie znalazlem, jak w najlepszy sposob podlaczyc subwoffer z wzmacniaczem do oryginalnie montowanego radia! Dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PATRO Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam!!! Proszę o pomoc. Czytając Wasze posty dowiedziałem się o orginalnym subwooferze blaupunkta który występuje pod siedzeniem pasażera w PRIMERZE P12. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do nagłośnienia ale brakuje mi basu. Chciałbym nabyć takie cacko mam dwie luźne wtyczki pod prawym siedzeniem podejrzewam że jedna z nich jest właśnie do takiego boofera. Jeśli ktoś z Was będzie miał taki orginalny subwoofer na zbyciu to proszę o kontakt chętnie kupie. Mój numer telefonu 0-601-912-092 patro-cwa@o2.pl z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Odświeżam bardzo stary temat, ale za radą kolegi p_flori pojechałem do ASO i tam uslyszalem, ze musze miec kod radia (inaczej go nie zaprogramuja) i da sie go zciagnac z bazy pod warunkiem, ze znam VIN auta, z ktorego bylo wyjete. Po wielu zmaganiach miły Pan z ASO zadzwonil do mnie na drugi dzien i powiedzial, ze udalo mu sie znalezc ten kod radia, mimo ze nie mam VIN-u ale elektryk, ktory mialby to robic bedzie za 2 dni. Za dwa dni pisze do Pana maila, czy juz mozemy sie umowic, a on mi ze elektryk powiedzial, ze nie da sie zaprogramowac radia z innego auta (ze ono jest na smietnik) Cos mi jednak nie pasowalo i zaczalem czytac service manula i znalazlem tam taki cytat: Item: Transferring radio to another vehicle/ replacement of radio by an “old” part Service procedure: Radio needs to be reset by using CONSULT- II and the associated Immobi PIN code (there is no need to return the audio or Navi units to a Clarion service centre). “Secure” on a yellow background indicates that the transponder (NATS key) is not working correctly or it has previously been fitted in another vehicle. When a “Secure” message (of any type) is displayed, it can be cleared by re-initializing the NATS system using CONSULT-II and the associated Immobilizer PIN code (there is no need to return the audio to a Clarion service centre). If re-initializing fails to clear a “Secure” message then the component (identified by background color) is faulty and should be replaced. Wynika z tego jasno co i jak zrobic, zeby zadzialalo. Napisalem maila z ta informacja do serwisu, a oni mi na to ze elektryk ma wiele lat doswiadczenia i nie moze sie mylic ale za to service manual moze sie mylic, ale jak chce to na elektryk sie tego podejmie i na moja odpowiedzialnosc moga sprobowac ale z gory musze zaplacic 100pln netto. I teraz pytanie do znawcow, a czytajac posty wiadomo ze tacy tu sa. Czy ta instrukcja sie myli?? Czy ktos moglby mi to potwierdzic u jakis znajomych?? Bede wdzieczny?? Czy zaryzykowac 122 plb brutto, bo service manual sie nie myli. Kwestia tylko czy elektryk bedzie umial zgodnie z instrukcja zresetowac radio i reinicjalizowac NATS?? Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sunny001 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Do postu powyzej Elektrycy w serwisach ASO sa raczej malo lotni jesli chodzi o sprzet audio na przyklad w P12. Sam mialem przypadek gdzie w serwisie ASO w Warszawie na ulicy Pulawskiej , elektryk zdiagnozowal mi ze mam uszkodzony czytnik CD a okazalo sie ze mam uszkodzony czytnik DVD do nawigacji ktory to powodowal nie prawidlowa prace radia. Przytomnosc umyslu skierowala mnie do autoryzowanego serwisu CLARIONA na ulicy Raclawickiej w Warszawie gdzie po wymontowaniu samemu czytnika DVD gosc w serwisie clariona naprawil mi usterke. I tak oto doszedlem po tej lekcji do wniosku ze sprzet audio w P12 naprawiac jak sie cos spasci tylko w Clarionie, a nie w ASO Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert0806 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 czy primera p12 ma gotowa instalacje do subowera orginalnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 nie każda, więc musisz sam sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neo2710 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam!!! Proszę o pomoc. Czytając Wasze posty dowiedziałem się o orginalnym subwooferze blaupunkta który występuje pod siedzeniem pasażera w PRIMERZE P12 tylko czy pod ta kostke da sie podlaczyc subwoofer ze zwrotnica albo inny wzmacniacz i czy pociagnie na tym polaczeniu bo z tego co wiem to sa 2kanaly audio i zasilanie a chce przedluzyc te kable do bagaznika i wstawic jakis konkretny subwoofer.prosze o pomoc Witam!!! Proszę o pomoc. Czytając Wasze posty dowiedziałem się o orginalnym subwooferze blaupunkta który występuje pod siedzeniem pasażera w PRIMERZE P12 tylko czy pod ta kostke da sie podlaczyc subwoofer ze zwrotnica albo inny wzmacniacz i czy pociagnie na tym polaczeniu bo z tego co wiem to sa 2kanaly audio i zasilanie a chce przedluzyc te kable do bagaznika i wstawic jakis konkretny subwoofer.prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hugo2806 Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Wita. Jestem tu nowy choc moja Primerke mam juz prawie 2 lata. Moje pytanie brzmi nastepujaco Czy idzie przerobic kostke wchodzaca do Suba by pociagnac oddzielny wzmacniacz i skrzynie do bagaznika??? Jezeli tak to bym prosil o jakis schemat kabli z tej kostki gdyz nigdzie nie moge tego znalezc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilk83 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam!!! Chcialbym sie dowiedziec czy po wymianie ORYGINALNEGO radia w nissanie primera P12 konsola srodkowa bedzie dzialac?????? Czy odtwarzacz DVD ma jakies wspolne polaczenie z oryginalnym radiem????? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ja mam zamontowane zwykle radio cd/mp3 w swojej p12 ale nie mam odtwarzacza dvd i nawigacji, wiec tylko klima jest i dziala z konsoli srodkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabson Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam. Primerę mam od tygodnia. Autko kupiłem żonie a ze mam troszku chopla na punkcie car audio i wyposażenia od dwóch tygodni we wszystkich wolnych chwilach studiuje to forum. Niestety im więcej czytam tym mniej chyba wiem. W innym wątku prosiłem o rozszyfrowanie vinu ale bez odzewu. Autko mam z 2002 roku w wersji kombi. Silnik 2.2. Na wyposażeniu xenon, fotele w skórze z elektryka, kamera cofania jest,panel z joystickiem przyciskiem telefonu i nawigacji. Nie mam pojęcia czy wyświetlacz jest mono czy kolor bo w menu jest tylko kolor czerwony,niebieski zielony i pomarańczowy. Niestety nie mam sterowania z kierownicy. I teraz pytanie kolo mnie na skrócie jest anglik który właśnie ma sterowanie przy kierownicy. Czy muszę zmienić kierownicę całą czy tylko można przełożyć samo sterowanie. Czy muszę brać całą instalacje sterowania z Anglika czy wtyczka gdzieś powinna być. Teraz pytanie o suba. W którym miejscu dokładnie pod fotelem powinna być wtyczka? Gdzieś pod dywanikiem schowana czy na wierzchu. Jeżeli nie mam tej wtyczki to czy można ją podciągnąć z radia.? Mam kolo siebie duży szrot i widziałem dzisiaj że 4 Primerki w angliku... Nie jestem jakimś strasznym maniakiem. Chce tylko oryginalny subik, sterowanie z kierownicy. Do drzwi władze sprawdzony zestawik rainbow który już przejeździe ze mną w dwóch samochodach a drzwi pociągnę dynamatem. Proszę tylko o pomoc w tych dwóch kwestiach. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi