Gość saki Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Pogratulować nissanowi modelu n16. Problem dotyczy silników serii QG, a więc także P11.144 i P12, a na innych rynkach jeszcze inne auta... :roll: no to pogratulować nissanowi modelu silnika. Ja pierniczę. to nawet polski fiat 126p nie gasł w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Pogratulować nissanowi modelu n16. Problem dotyczy silników serii QG, a więc także P11.144 i P12, a na innych rynkach jeszcze inne auta... :roll: no to pogratulować nissanowi modelu silnika. Ja pierniczę. to nawet polski fiat 126p nie gasł w czasie jazdy. Jest to rozsądny argument za tym że kaszlak jest lepszy od primery :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Pogratulować nissanowi modelu n16. Problem dotyczy silników serii QG, a więc także P11.144 i P12, a na innych rynkach jeszcze inne auta... :roll: no to pogratulować nissanowi modelu silnika. Ja pierniczę. to nawet polski fiat 126p nie gasł w czasie jazdy. Jest to rozsądny argument za tym że kaszlak jest lepszy od primery :? nie o to chodzi. Tylko o to, że produkuje się gówna, a nie samochody reklamując je jako najnowczocześniejsza technologia i bóg wie co jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Witam. Mam almere N16 1.8 z maja 2003 po lifcie. Kiedyś w serwisie pytałem o ten czujnik polożenia wału, czy go wymienić czy nie. Serwisant odparł że w modelu po liftingu generalnie nie ma z tym problemów i że nie powinienem się martwić na zapas. Tak na marginesie powiedział również że model po lifcie ma usunięte większość wad poprzedniczki produkowanej od 2000 roku m.in. nie rdzewieje, przepływomierze nie padają i tylna wycieraczka chodzi jak trzeba. W związku z tym mam pytanko czy komuś padł czujnik położenia wału w almie po liftingu i czy wady z poprzedniego modelu - chodzi tylko o n16 przed liftem przeszły na model po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 nie rdzewieje, przepływomierze nie padają Akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Do kmicha76 Widzę po zdjęciu że masz n16 przed liftem, więc skąd wiesz co się dzieje z almą po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mochikanin Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ta dyskusja jest nie na temat nierozumie gdzie jest moderator czas to zamknąć. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 A ja myslalem, ze sprzeczaja sie tylko uzytkownicy N15 i N16 ktora jest lepsza hehe No ale zeby byly sprzeczki wsrod posiadaczy tego samego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Przecież ja się nie sprzeczam i życzę wszystkim bezawaryjności N16 przed, po i w trakcię liftu :wink: ...tylko widziałem tylne klapy po FL pordzewiałe po 3 miesiącach...zresztą dokładnie czytam forum...a opiniami z ASO można sobie d*pę podetrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Assassino Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 witam, czy ten problem wystepuje również w almerach n16 z silnikiem 2.2 diesel, własnie sobie kupiłem takie cacko i zaniepokoił mnie ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Geezer Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Wszystkim dziękuję za pomoc. Na dniach zaholuje almerę do serwisu (chyba mimo odległości - ok. 30km) zdecyduję się na Ballauna w Łomiankach. Jako że jestem 1st właścicielem i kupiłem almerkę w salonie (T&T na Puławskiej) to nie powinno byc problemu z wymiana gratis. Ale... dzielę już skórę na niedźwiedziu... Będzie załamka, jak się okaże, że to nie czujnik... Obiecuję skrzętnie opisać perypetie tu na forum, w rozwinięciu tego postu. Jeszcze raz dziękuję za tę wstępna i pomoc. Wiele sobie po waszych postach obiecuję... Znając życie w PL wymienią po cichu czujnik "za free" (jak u mnie 2 lata temu) a oficjalnie skasują Cię na 500-700 pln za coś innego-głupiego. BĄDŹ OBECNY PRZY NAPRAWIE ! P.S. ASO Łomianki to też cwaniaki... może dobrze robia ale też czasem kombinują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekwaw Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) zadzwon podaj vin i powiedza Ci czy byl wymieniany czy tez nie!. Witam koledzy, Przede wszystkim przepraszam za odkopanie tak starego tematu, ale zaciekawił mnie wątek wymian czujnika położenia wału na koszt Nissan Polska, niestety byłem zmuszony parę dni temu wymienić ten czujnik bo niestety almerka nie dała się uruchomić, doholowałem Nissana do ASO Zaborowski na Puławskiej tam zostawiłem samochód i zostałem telefoniczne poinformowany że do wymiany jest czujnik i jego wiązka. Całość kosztowała ponad 700 PLN w tym połowę robocizna :/ Mam almerkę N16 z 2000/2001 roku 1,5 benzyna zakupiona w Polsce, więc bardzo prawdopodobne , że mogła się łapać na akcje serwisową. Moje pytanie brzmi, jeśli autko powinno wziąć udział w akcji serwisowej czy nie było już teraz za późno na to żeby sie upomnieć o to i jeśli tak to czy teraz mogę odzyskać kasę od ASO jeśli powinno to być wymienione w ramach akcji serwisowej? Z góry dziękuje za odpowiedź i jeszcze raz przepraszam za odkopanie Edytowane 5 Września 2010 przez misiekwaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość premko Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam, Przyłącze się do pytania kolegi. Jestem właścicielem almerki od 3 tygodni wersja N16 po FL (produkcja październik 2002; pierwsza rejestracja 2003 - polski salon) czy w moje autko też załapie się do wymiany czujnika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi