Gość woj111 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 mam problem moja maxima nie pali na 1 i 2 cylindrze. Swiece wymienione, iskra jest.Nie mam mozliwości sprawdzenia ciśnienia w cylindrach. Może jakieś sugestie. Maxima 1992 silnik 3 l automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 sprawdz wtryski paliwa!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zygi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 I podjedź do jakiegoś warsztatu gdzie sprawdzą ciśnienie w cylindrach. To wiele nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matmatys Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 auto jest z gazem? Jeśli tak to prawdopodobnie wtryski sie zatarły bo gaz jest "suchy", wtedy proponuje wlac do benzyny specjalny preparat do wtrysków. U mnie sie jeden zatarł i odwiesił sie po 100 kilometrach jazdy tylko i wyłącznie na benzynie, i działa do tej pory bez problemu. A jeśli nie masz instalacji gazowej, to proponowałbym również wlać preparat moze coś pomoże. Pamietam tez ze jak zdejmowałem kopułke z wtrysku i z powrotem zakładałem to na chwile "załapał". A z wymontowaniem wtrysku jest troche roboty wiec zycze żeby sie odwiesiły:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woj111 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 gdy uzupełniłem swój profil więcej wiadomo o samochodzie jestem za wielką wodą podobnie jak WielkiWac, maxima nie jest z gazem oczywiście. Wyczyściłem wszystkie wtyczki elektryczne wtrysków i I cylinder ryszył pozostał jeszcze problem z II cylindrem. teraz testuje płyn do udrażniania wtrysków zobaczymy może coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 gdy uzupełniłem swój profil więcej wiadomo o samochodzie jestem za wielką wodą podobnie jak WielkiWac, maxima nie jest z gazem oczywiście.Wyczyściłem wszystkie wtyczki elektryczne wtrysków i I cylinder ryszył pozostał jeszcze problem z II cylindrem. teraz testuje płyn do udrażniania wtrysków zobaczymy może coś z tego będzie. no no a jakie miasto?? dobra to jak testujesz ten plyn to wyjezdzij bak na nim i daj znac. jak to nie pomoze to sprawdz rezystancje na tym wtrysku. powinno byc pomiedzy 11 a 14 omow. a najlepiej jakby bylo 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woj111 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 no no a jakie miasto?? Old Bridge 08857 w stanie NJ raczej małe miasteczko a moje nieszczęście ,że mieszkam na uliczce leśnej na której są 4 domy oddalone o kilka mil od czegokolwiek.A życie bez SSN wiesz jak wygląda w tym kraju/dostałem w tym tygodniu/. miernik przywiózł syn którego odebrałem dzisiaj z JFK w NYC.Także jutro będzie mierzenie. Oczywiście będę się dzielił spostrzezeniami na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 dobra to dzialaj tam i czekamy na wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 wtrysk można też "rozruszać" podłączając do niego prąd z akumulatora (oczywiście uprzednio zdejmij wtyczkę ), podłaczając i odłączając + powinieneś słyszeć "klikanie" co będzie znaczyło że się otwiera i zamyka ......... jeżeli klikania nie będzie to znaczy że albio się zatarł albo padł.......... :cry: .......... jeżeli natomiast klika a po podłaczeniu nie działa to może być gdzieś przerwa na kablu, wtyczce itp............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woj111 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 dobra to dzialaj tam i czekamy na wyniki trochę późno, ale reanimacja wtrysków powiodła się. Preparat do czyszczenia wtrysków STP pomógł. Maxima spisuje się nad wyraz dobrze w nagrodę dostała nowe opony i klocki hamulcowe poza mną już 10k mil. Na dzień dzisiejszy jestem zadowolony z dobrego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 no i teraz u mnie nie pali na pierwszym garze. wtrysk dobry (slysze ze klika) kolo piatku sprawdze czy to cewka, siweca a moze kompresja. na luzie silnik sie wkreca jakby mu nic nie dolegalo, dopiero pod obciazenie czuc brak mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :sylwester: , Dla mnie zaczął się mało szczęśliwie. Po pierwsze jestem chory a na domiar złego ni z tego ni z owego maxima przestał palić na jednym cylindrze :/ . Mechanik stwierdził ze padł wtryskiwacz paliwa - elektrycznie, bo mechanicznie jest OK. Macie jakies pomysly co z tym zrobić, może wlać tego płynu do wtrysków? może wiecie gdzie kupić taki wtryskiwacz, bo w serwisie kosztuje 740zł i trzeba czekać 2-3 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 czy twoj mechanik testowal wszystko?? czy tylko wypalil ze to wtrysk?? moze to tez byc swieca, albo cewka. sprawdz rezystancje na wszystkich wtryskach. powinno byc bardzo blosko 12 omow w temp pokojowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Sprawdził [ Dodano: Czw 04 Sty, 2007 15:09 ] Sprawdził świece, przewody, cewkę też. Zamienił także wtryskiwacze miejscami, by mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 no chyba ze tak. jak chcesz to ja mam 6 wytryskow do maxi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 A ile byś chciał za dwa? No i w jakim czasie mogłaby przyjść przesyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 A ile byś chciał za dwa? No i w jakim czasie mogłaby przyjść przesyłka? jak mi zalatwisz kupca na nastepne 4 to ci sprzedam 2. a tak to co ja bede robil z pozostalymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 OK, rozumiem- możesz sprzedać tylko komplet. To jak byłaby Twoja cena (nowe czy używane?)? :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 uzywane, czyszczone i sprawdzone. dzialaja w 100% dajesz 50$ i sa twoje wszysktie 6. przesylka lotnicza do PL wliczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Super, zgoda. Podaj na PW numer konta a ja wyślę dane do przesyłki. [ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 00:06 ] uzywane, czyszczone i sprawdzone. dzialaja w 100% dajesz 50$ i sa twoje wszysktie 6. przesylka lotnicza do PL wliczona Wtryski dotarły dzisiaj po południu. Jutro rano wiozę do warsztatu i mam nadzieję wieczorem wrócić do domu Maximką. Jeszcze raz dzięki Wielki Wacu. PS I tu nasuwa się refleksja - dlaczego w naszym pięknym kraju wszystko jest takie drogie i niedostępne? :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi