Gość martusia Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Skoro i tak czeka mnie lakierowanie to tak się rozmarzyłam na temat spoilera na tylną klapę. Nie interesuje mnie taki sam "daszek" ( jak u filipfm na zdjęciach) ale to to takie z boczkami W jakimś sklepie internetowym nawet znalazłam ale jest tam napisane, że od 98 w górę. Ja mam rocznik 97... No i pytanie za 100 pkt czy będzie pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Skoro i tak czeka mnie lakierowanie to tak się rozmarzyłam na temat spoilera na tylną klapę. Nie interesuje mnie taki sam "daszek" ( jak u filipfm na zdjęciach) ale to to takie z boczkami W jakimś sklepie internetowym nawet znalazłam ale jest tam napisane, że od 98 w górę. Ja mam rocznik 97... No i pytanie za 100 pkt czy będzie pasowało? No to mam 100 punktow :mrgreen: Wczesniej juz zostalo udowodnione, ze klapa na przestrzeni calego modelu K-11 nie rozni sie blachami (roznice sa w szybie, plastikach itp) Przed 98 rokiem wystepowal taki spoilerek. Montowany seryjnie w wersji SuperS i SR i zapewne innych lepiej wyposazonych i jakis limitowanych seriach. Po 98 pojawil sie wlasnie taki jak ja mam Zasadniczo nie roznia sie mocowaniem, oba trzymaja sie na sruby i konieczne bedzie wiercenie. Ten z SuperS jest dodatkowo klejony na bokach. Tak wiec mozesz kupowac nie ogladajac sie na roczniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 No to mam 100 punktow :mrgreen: Tak czułam że zgraniesz wszystkie punkty :DDD Wczesniej juz zostalo udowodnione, ze klapa na przestrzeni calego modelu K-11 nie rozni sie blachami (roznice sa w szybie, plastikach itp) tak też mi sie kojarzyło ale wolałam się upewnić Zasadniczo nie roznia sie mocowaniem, oba trzymaja sie na sruby i konieczne bedzie wiercenie. Ten z SuperS jest dodatkowo klejony na bokach.Tak wiec mozesz kupowac nie ogladajac sie na roczniki. Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :one: Jest nawet jeden oryginalny spoilerek na allegro ale w komplecie z klapa za 300 zl. Mozesz probowac cos wynegocjowac, bo za podrobke z zywic pewnie zawolaja kolo 200. (przynajmniej kiedys tak wolali, jak sie zastanawialem nad spoilerem do poprzedniego Micrusa). edit: Link do allegro oo i widze ze to ode mnie z wioski ktos sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ostatnio się pytałem na allegro to cenią sobie 150zł Ale podobno nowy za tą cene można kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ostatnio się pytałem na allegro to cenią sobie 150zł Ale podobno nowy za tą cene można kupic Tylko powstaje pytanie, czy lepiej miec oryginalny (nawet za troche wiecej) czy kupic jakies badziewie zrobione z zywicy w garazu i zrywac je po roku bo sie zdeformowalo. Nie wiem jak jest z jakoscia spoilerow oferowanych obecnie i byc moze krzywdze ich wytworcow, kiedys nadawaly sie do tjuningu malucha. Co do cen obecnie ten mniejszy jest dostepny na allegro za 130 zł, ale w jakims sklepie w necie widzialem go za 170 a ten a'la SuperS za 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 To cudo co gdzieś znalazłam w necie kosztowało 220 lub 280 zł. Zależy od sklepu i od tego czy ma 3 światło stopu (którego ja zresztą nie potrzebuję). Ten spojlerek z klapą... hmmm... Wygląda że jest w kolorze tego lusterka co ostatnio kupiłam :lol: To tez jest jakaś opcja Zaraz wyjdzie, że będę miała połowę samochodu zieloną Pogadam z gościem ale nie wiem czy opchnie sam spoiler. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Marta - a może zmenisz kolor na zielony... . Jak juz tak planujesz to może jakieś progi i felgi sobie spraw - tzn. micrusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 To cudo co gdzieś znalazłam w necie kosztowało 220 lub 280 zł. Zależy od sklepu i od tego czy ma 3 światło stopu (którego ja zresztą nie potrzebuję). Ten spojlerek z klapą... hmmm... Wygląda że jest w kolorze tego lusterka co ostatnio kupiłam :lol: To tez jest jakaś opcja Zaraz wyjdzie, że będę miała połowę samochodu zieloną Pogadam z gościem ale nie wiem czy opchnie sam spoiler. Zobaczymy... Jak masz do wyboru zaplacic 220 za spoiler to moze sprobowac kupic klape ze spoilerem za 300, i sprzedac reszte :-) Daszek nad rejestracje jest dosc chodliwy, do tego masz jeszcze silniczek wycieraczki. A i sama klape ktos moze wziac z pocalowaniem dloni jak bedzie w dobrej cenie. Tak mi sie wydaje. No ale zostaje ryzyko, ze albo nie sprzedasz albo sprzedasz dopiero po jakims czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 No co Ty - u Marty sie nie zmarnuje - jak będzie gdzieś szła na balet to będzie mogła zmienić kalpe - będzie jej do butów pasowała :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 To cudo co gdzieś znalazłam w necie kosztowało 220 lub 280 zł. Zależy od sklepu i od tego czy ma 3 światło stopu (którego ja zresztą nie potrzebuję). Ten spojlerek z klapą... hmmm... Wygląda że jest w kolorze tego lusterka co ostatnio kupiłam :lol: To tez jest jakaś opcja Zaraz wyjdzie, że będę miała połowę samochodu zieloną Pogadam z gościem ale nie wiem czy opchnie sam spoiler. Zobaczymy... A mozesz podac namiary na ten sklep, tez tak myślałem że na BORKI trzeba trochę upieknić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 No co Ty - u Marty sie nie zmarnuje - jak będzie gdzieś szła na balet to będzie mogła zmienić kalpe - będzie jej do butów pasowała :twisted: I do lusterka :-) Ja tam na zielony nie namawiam mimo ze mam obecnie, bo do czerwonego w micrze mam sentyment. Lakier AJ4 wygladal po 12 latach jak nowy. Ktos kiedys nawet zapytal czemu lakierowalem cale auto :mrgreen: Auto trzymane pod chmurka, umyte i wypastowane :cool: Nie wiem czy masz lakierowane zderzaki czy nie: A taka SR to juz w ogole wypasik BTW. jest obecnie na allegro zderzak do SuperS - nazwany ze do wersji cabrio :mrgreen: i jedna SuperS na czesci - ale nie wiem czy zostaly jeszcze zderzaki. Narobilem smaczku co? :mrgreen::twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Śmignełam szybko przez allegro i wychodzi mi na to że ta klapa jest… okazją mojego życia :DDD No bo tak podsumowując to za 3 stówy mam: 1.spoiler wymarzony 2.czarną listwę nad rejestracja o wartości aukcyjnej w dniu dzisiejszym 100 zł (w mojej mocowanie właśnie się troszkę ułamało – wszystko się trzyma ale kto wie jak długo…) 3.resztę na sprzedaż... A biorąc pod uwagę temat o kładzeniu tylniej wycieraczki to myślę że chętni na silniczek by się znaleźli No to biorę całą klapę. Tylko wiecie, jak mój pokój teraz wygląda? :shock: Na biurku leżą głownie samochodowe bibeloty- zbiornik na płyn do spryskiwaczy (kupiony niedawno na allegro), nowe filtry, lusterko prawe, małe kapsle od felg… Ale jak szaleć to szaleć… jeszcze sobie klapę wstawię do pokoju :DDD Narobilem smaczku co? Filip jak jeszcze mi podeślesz jakiegoś linka z allegro to zaraz się okaże, że chyba na szrocie mieszam Masz rację. Jedyny słuszny kolor micry to czerwony :grin: Taki śliczny sportowy odcień :lol: Mam u siebie lakierowane zderzaki i tylko te czarne paski są zostawione. Nawet swojego czasu mysłałam o zamalowaniu i tego ale juz mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Na biurku leżą głownie samochodowe bibeloty- zbiornik na płyn do spryskiwaczy (kupiony niedawno na allegro), nowe filtry, lusterko prawe, małe kapsle od felg… No to zakładzik jak malowany - nie mówiłaś, że zajmujesz się mechaniką 8) a klapę zawsze możesz sobie do szzafy zamontować- będziesz maiła podgląd na ciuszki :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Filip jak jeszcze mi podeślesz jakiegoś linka z allegro to zaraz się okaże, że chyba na szrocie mieszam taki warsztat pod nosem a ja jezdze taki kawal kiedy jakis wolny termin ? widze ze z zakupow grupowych nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Martusia, widze ze kupujesz częsci do mojej zielonej micry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 nie mówiłaś, że zajmujesz się mechaniką uściślijmy... przejawiam talent do destrukcji. z procesem naprawczym u mnie gorzej ale kto wie, kto wie... widze ze z zakupow grupowych nici no niestety. ale polecam się na przyszłość Martusia, widze ze kupujesz częsci do mojej zielonej micry jeszcze trochę a sama będę posiadaczką zielonej a potem będę opowiadać wnukom "a zaczeło się od prawego lusterka..." :lol: Edit No to jestem prawie posiadaczką zielonej klapy Tylko wczoraj Adiq mnie oświecił - a jak tego spojlera nie da sie zdjąć bo jest na jakis super glue przylepiony?... Ale ponieważ mam filozofiię scarlet o'hara to "pomartwię sie tym jutro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi