BULI Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 w gdyni sama wymiana 1100pln W Tarnowie wymiana (robocizna 700zł). Ja za oryginalny łańcuch + uszczelka pod dekiel i oringi zapłaciłem 400 na allegro, napinacz kupiłem w ASO za 320 zł po rabacie, łyżwy miałem w b.dobrym stanie, także nie wymieniałem, zębatek też. Pompa wody 200 zł (allegro) - zamiennik japoński NIPARTS. Mnie wyszła wymiana rozrządu jakieś ponad 1300,- przy silniku QG16DE. Na e-bay gościu ma do QG oryginalny łańcuch+napinacz za 470,- + ok. 400,- za wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja bym nie porównywał rozrządu QG z SR. W QG w zdecydowanej większości przypadków wystarczy wymienić sam łańcuch. Natomiast w SR często prowadnice i napinacz się proszą o wymianę. No i robocizna - w SR jest to bardziej pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Nigdy nie widziałem rozrządu z SR, w QG wystarczyło wymienić łańcuch i napinacz. B12 wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxima26 Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Wiem mam zamiar kupic lancuch naoinacz i lyzwe plus uszczelnienie ok 1100 czesci orginaly no jakis konkretny mechanior ktoty ni spartoli roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi