Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zielona kostka, wlacznik przy gazniku

Gość luulcak

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanie co to jest...?

sunny 1,4 gaznik sterowany elektronicznie, po zdjeciu filtra powietrza, patrzac od przodu auta, przy gazniku po lewej stronie jest zielona kostka z wlacznikiem, ktory uruchamiany jest przez jakas blaszke.

Moj problem polega na tym ze wlacznik na tej kostce to taki czerwony plastikowy trzpien, byl on osloniety guma, i niestety ta guma wysunela mi sie z kostki, ni da sie jej tam wlozyc z powrotem, co powoduje ze blaszka ktora domyka wlacznik nie zawsze dochodzi do konca bo ta guma ja blokuje!

Przepraszam za nieznajomosc i nomenklature laika

dzieki z gory

pozdrawiam

[ Dodano: Pią 09 Cze, 2006 19:06 ]

nikt nie wie co to jest?!

u mnie nawet nie ma czegos takiego nie mam pojecia moze pozostalosc po jakims gadzecie albo delikatna zamianka czegos czy cos eh gaznikowiec chyba powienien wiedziec ale nie jestem pewny

Jeśli jest to gaźnik sterowany elektronicznie to może być to czyjnik położenia przepustnicy. Niestety trudno mi stwierdzić co powoduje brak czasem sygnału od tego czujnika dla kompa. Kiedyś odłączałem go i osobiście nie widziałem różnicy ale może było to złudzenie bo sprawdzałem na postoju a całkiem inaczej może zacowuwać się podczas jazdy bo przecież może przeciwdziałać nadmiernemu spadku obrotów podczas hamowania podobnie jak tłumik.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...