Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ręce opadają SUNNIAK pokazuje różki

Gość pawel_24

Rekomendowane odpowiedzi

Sunny N 14 1.4 gaźnik LPG--Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.Na początku w trakcie jazdy autko gasło i nie miało iskry.Po wielu mękach doszlismy że to stacyjka.Ominołem ją imiałem zapalanie z guzika.Przez około 2 tyg było ok i zaczeło sie to samo.Wymieniłem wszystkie przewody te co odchodzą od modulu do aparatu i tą wiązke co idzie gdzie w okolice gaźnika.Auto ma załozony alarm ale z niego nie kożystam bo nie dziala pilot.Moze brak iskry powoduje to ustrojstwo czyli ALARM.Czasami moze chodzic non stop a czasami cos go walnie i nie ma iskry.Towarzyszy temy jak krece ze pstrykaja cewki w butli od gazui te przy silniku.Moze to moduł lub cewka albo czujnik w aparacie.Panowie doradzcie cos.

jesli chodzi o przelacznik to ja wymienilem u siebie przelacznik z lpg na benzyne ta centralke bardzo czesto dochodzi tam do odlutowania sie kilku sciezek mozei to jest u ciebie

Gość mikey_one

Pisząc, że jak kręcisz silnikiem to "pstrykają cewki" masz na myśli chyba elektrozawory od benzyny i gazu?? Bo jeśli tak to sprawdź wszystkie połączenia do nich i kable od centralki gazu do tych elektrozaworów... Bo jeśli nie pali, elektrowłączniki wariują to poprostu nie dostaje paliwa...

Miałem ten problem na gazie: nie zaskakiwał elektrowłącznik od gazu, winne było połączenie z masą którego raczej nie było :D

Gość mikey_one

na przewodach od gazu i benzyny są elektrozawory (najczęście koloru niebieskiego) one są odpowiedzialne za otwieranie lub zamykanie dopływu gazu lub benzyny... Zawór jest ustawiony w położenie - "normalnie zamknięty" czyli otwierają się dopiero po podaniu napięcia które sterowane jest przełącznikiem gaz-benzyna. Każdy z nich ma po trzy przewody, w przypadku braku dobrego styku na którymś z nich nie podtrzymują otwartego zaworu i zamykają tym samym dopływ paliwa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...