Gość Luke2001 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 SIema chopy, Zdjalem w mojej almerce rure od turbiny i kolega przygazowal a z niej od cholery oleju zabryzgalo pol silnika. Czy to normalne zeby tak bylo ??? Z tego co wiem to turbina ma dmuchac powietrzem a nie olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 SIema chopy, Zdjalem w mojej almerce rure od turbiny i kolega przygazowal a z niej od cholery oleju zabryzgalo pol silnika. Czy to normalne zeby tak bylo ??? Z tego co wiem to turbina ma dmuchac powietrzem a nie olejem no to turbina siekonczy . szykuj sie na nowa! poprostu poszly uszczelniacze na walki wirnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgadzam sie z kolega jak wyzej (vqsoft1) Twoja turbina niestety konczy swoj zywot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie straszcie tak bardzo kolegi wymianą turbiny, przecież można ją zregenerować że bedzie jak nowa, a koszt dużo niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie straszcie tak bardzo kolegi wymianą turbiny, przecież można ją zregenerować że bedzie jak nowa, a koszt dużo niższy no 900pln. jesli to tylko uszczelniania walka, jak cos z wirnikiem, obudowa to sie niestety nie podejmuja. tak wiec bardziej oplaca sie kupic uzywke. p.s z ciekawosci to opisz jak dbales o turbine ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 samochod ma dopiero od 2 miesiecy , ale mam przebieg 144000 km i trubina ma chyba juz prawo pasc. no coz , co zrobic, a ja planowalem teraz zakladac chipa a kasa pojdzie na turbo (((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 samochod ma dopiero od 2 miesiecy , ale mam przebieg 144000 km i trubina ma chyba juz prawo pasc.no coz , co zrobic, a ja planowalem teraz zakladac chipa a kasa pojdzie na turbo (((( wiesz 140kkm przebiegu to nic dla turbiny ktura byla prawidlowo uzytkowana. Niestety te dmuchawki lubia ostrozne uzytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie straszcie tak bardzo kolegi wymianą turbiny, przecież można ją zregenerować że bedzie jak nowa, a koszt dużo niższy no 900pln. jesli to tylko uszczelniania walka, jak cos z wirnikiem, obudowa to sie niestety nie podejmuja. tak wiec bardziej oplaca sie kupic uzywke. p.s z ciekawosci to opisz jak dbales o turbine ? wirniki także robią, nie ma problemu a jakby była pęnięta w środku obudowa to profesjonalnie zespawają, jakby co moge polecić sprawdzony, bdb zakłąd w warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 no stray to dawaj adres bo ja jestem juz zdesperowany :)) orientujesz sie ile biora za demontarz regenracje i montaz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 samochod ma dopiero od 2 miesiecy , ale mam przebieg 144000 km i trubina ma chyba juz prawo pasc.no coz , co zrobic, a ja planowalem teraz zakladac chipa a kasa pojdzie na turbo (((( Turbina to ma prawo się rozlecieć , ale przy przebiegu 300kkm a nie 140kkm. Jeśli przebieg jest prawdziwy to poprzedni właściciel musiał katować almerke:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 no stray to dawaj adres bo ja jestem juz zdesperowany :))orientujesz sie ile biora za demontarz regenracje i montaz ?? niestety do nich klik klik trzeba zawieźć samą turbine, cena.... zależy od wielu czynników, co to za turbina, czy popularny model, co jest uszkodzone itp. Zwykle ceny wahają się od 800zł do 1300, ja zapłaciłem 1300 ale moja turbina jest dość rzadkim modelem, poza tym zostało w niej wymienione praktycznie wszystko oprócz ślimaka :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 no stray to dawaj adres bo ja jestem juz zdesperowany :))orientujesz sie ile biora za demontarz regenracje i montaz ?? poszukaj na allegro turbiny z jakiegos rozbitaka. wyjdzie taniej i lepiej. regeneracja (slyszaleme) nie starcza na dlugo. to nie to samo co nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 no stray to dawaj adres bo ja jestem juz zdesperowany :))orientujesz sie ile biora za demontarz regenracje i montaz ?? poszukaj na allegro turbiny z jakiegos rozbitaka. wyjdzie taniej i lepiej. regeneracja (slyszaleme) nie starcza na dlugo. to nie to samo co nowe. turbiny z rozbitków w wielu przypadkach są uszkodzone podczas wypadku, ja swoją turbine regenerowałem przy 160tys km i facet twierdził że pojeździ drugie tyle, tak jak pisałem wymieniłem wszystko oprócz ślimaka, a zakłąd daje gwarancję na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 no stray to dawaj adres bo ja jestem juz zdesperowany :))orientujesz sie ile biora za demontarz regenracje i montaz ?? poszukaj na allegro turbiny z jakiegos rozbitaka. wyjdzie taniej i lepiej. regeneracja (slyszaleme) nie starcza na dlugo. to nie to samo co nowe. turbiny z rozbitków w wielu przypadkach są uszkodzone podczas wypadku' date=' ja swoją turbine regenerowałem przy 160tys km i facet twierdził że pojeździ drugie tyle, tak jak pisałem wymieniłem wszystko oprócz ślimaka, a zakłąd daje gwarancję na rok.[/quote wiesz zalezy jaki to byl rozbitek jak walony centralnie w przod to raczej odpada. ale jek przekoszony bok to czemu nie ? '] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 wywaliło uczelniacze, a to oznacza, że turbina dogorywa. Na nową cie pewnie nie stać, więc daj tą do regeneracji. koszt to jakieś 1000 złotych. Odradzam kupowanie turbin z aut po wypadku. To są bardzo delikatne urządzenia. Od wstrząsu mogło coś w nich wywalić. To raz. Dwa, nie wiadomo jak auto dostało. z tyłu, z boku, w przód. Więc równie dobrze ta używana może być regenerowaną spawaną z dwóch. Daj swoją do regeneracji. Aby będziesz wiedział, że wszystko gra (pod warunkiem, że to auto ma rzeczywiście taki przebieg jaki ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 a ja planowalem teraz zakladac chipa a kasa pojdzie na turbo jak sie nadarzyła opcja wymiany turbiny to warto wsadzic coś większeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 a ja planowalem teraz zakladac chipa a kasa pojdzie na turbo jak sie nadarzyła opcja wymiany turbiny to warto wsadzic coś większeo to sluszna mysl - tylko nie wiem jaka bedzie pasowala i za ile mozna kupic ??? Podejzewam ze na nowa mnie nie bedzie stac ,wiec na co zwracac uwage przy kupnie uzywanej ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 a ja planowalem teraz zakladac chipa a kasa pojdzie na turbo jak sie nadarzyła opcja wymiany turbiny to warto wsadzic coś większeo to sluszna mysl - tylko nie wiem jaka bedzie pasowala i za ile mozna kupic ??? Podejzewam ze na nowa mnie nie bedzie stac ,wiec na co zwracac uwage przy kupnie uzywanej ???????? wygląd zewnętrzny, czy ubabrana olejem, chociaż to można wyczyścić, czy w środku nie popękana po stronie gorace, luzy na wałku... chociaż minimalny luz powinien być, stan łopatek, czy nie wyszczerbione. Moim zdaniem i tak to jest kupowanie w ciemno bo w 100% jej nie wybadasz, zregenerowałbym tą co masz bo będziesz pewny że bedzie jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Moj kolega kupil uzywke do passata niby po 160 tys km wygladala fajnie ale.... pewnie miala ok 300 tys km bo bardzo szybko olejem zaczela walic. Powaznie bym sie zastanowil nad kupnem uzywanej moim zdaniem lepsza regeneracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 no macie racje ,, dzieki za rady - JUTRO ZADZWONIE I UMOWIE SIE NA REGENERACJE TURBINKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ale Panowie można kupić uzywaną ale już zregenerowaną, przez zakłądy ktore dają na to gwarancję, koszt takiej tubiny to 700-1000zł. Turbina oczywsicie jest jak nowa i trzyma jej parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi