Gość XLord Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam serdecznie, w któym miejscu w P12 jest filtr przeciwpyłkowy? Ostatnio w trakcie przeglądu podobno był wymieniany ale jak mi szyba parowała tak paruję i chciałbym to sprawdzić sam? Dzięki. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WUEMTE Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam. Ja wymieniałem takowy filtr. Musisz odkręcić szafeczkę od strony pasażera (bodajże 3 śróbki krzyzakowe). Wyjąć tą szafeczkę i tam zobaczysz takie jakby malutkie prostokątne okienko na zatrzaski. Zdejmujesz zatrzaski i wyjmujesz sobie filtr. MOzna go uprac, wysuszyć i włożyć ponownie (tak wyczytałem w instrukcji do nissana i tak zrobilem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Temat troszkę stary ale można to zrobić inaczej. Ja dzisiaj wymieniłem filtr. Bez odkręcania śrubek (no może jedna). Jeżeli komuś się opis przyda to dobrze, bo na www producentów/sprzedawców filtrów są instrukcje jak w P12 to zrobić (razem ze zdjęciami) ale po otworzeniu schowka ukazuje się nam zupełnie co innego niż na foto. To samo jest u mnie w serwisówce!!! W necie też nie znalazłem więc piszę... Aby wygodnie wymienić filtr należy: - odkręcić jedną śrubkę od tłoczka/spowalniacza drzwi schowka (od strony drzwi pasażera) - wyciągnąć kołki od zawiasów schowka (można się do nich dostać od spodu). Obracające się kołki, a właściwe ich wystające główki można wymacać w okolicach zawiasów od wewnątrz. Wyciągamy kołek z lewego zawiasu w prawo, a prawego w lewo. - drzwiczki odpadają - a dalej to już wiadomo Nie wiem czy się przyda ale ja, kompletny ignorant samochodowy, nie mogłem tego nigdzie znaleźć dla mojej wersji Primery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 a nie latwiej caly schowek wykrecic ? 4 srubki i lampka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crash Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 a nie latwiej caly schowek wykrecic ? 4 srubki i lampka :-) Też wymieniałem filtr i powiem ci że nie Tak to masz jedną śrubkę i dwa bolce do wyciągnięcia i po robocie Schowek wychodzi. W ten sposób wymiana filtra zajmuje 3 min Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam, Z wykręcaniem całego schowka to za dużo roboty lepiej 1 śrubka od tłoczka z prawej strony (łeb na tzw. klucz torx chyba nr.5) i 2 szt bolców z dołu i "po robocie idziemy w korowodzie". Sam tak robiłem i jest cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marko1166 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 a 6 śrubek odkrecic to taka filozofia 1 min i już to jest odkręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Odkręcałem też te 6 śrubek gdy podejrzewałem ze wentylator mi padł i stwierdzam że lepiej jak wyżej pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrson Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Temat troszkę stary ale można to zrobić inaczej. Ja dzisiaj wymieniłem filtr. Bez odkręcania śrubek (no może jedna). Jeżeli komuś się opis przyda to dobrze, bo na www producentów/sprzedawców filtrów są instrukcje jak w P12 to zrobić (razem ze zdjęciami) ale po otworzeniu schowka ukazuje się nam zupełnie co innego niż na foto. To samo jest u mnie w serwisówce!!! W necie też nie znalazłem więc piszę... Aby wygodnie wymienić filtr należy: - odkręcić jedną śrubkę od tłoczka/spowalniacza drzwi schowka (od strony drzwi pasażera) - wyciągnąć kołki od zawiasów schowka (można się do nich dostać od spodu). Obracające się kołki, a właściwe ich wystające główki można wymacać w okolicach zawiasów od wewnątrz. Wyciągamy kołek z lewego zawiasu w prawo, a prawego w lewo. - drzwiczki odpadają - a dalej to już wiadomo Nie wiem czy się przyda ale ja, kompletny ignorant samochodowy, nie mogłem tego nigdzie znaleźć dla mojej wersji Primery Dziękuję bardzo mnie się przydało ! Wszystkie wymieniłem a ten filtr leżał w aucie już 3 tygodnie . Sposób z jedna śrubką i kołeczkami banalnie prosty. Pozdrawiam Piotr Dziękuję bardzo mnie się przydało ! Wszystkie wymieniłem a ten filtr leżał w aucie już 3 tygodnie . Sposób z jedna śrubką i kołeczkami banalnie prosty. Pozdrawiam Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 u mnie wychodzi schowek bez odkręcania czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 A z ktorej strony bedzie ten filtr w angliku???? Nadal za zchowkiem czy pod kierownica???? Mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja wyciagam te 2 kolki i wychodzi wszystko ,a i jeszcze jak wyciagam schowek to trzeba lekko przekrecic by wyszlo z ;jakby bolca po lewej stronie;i wtedy caly schowek wisi tylko na silowniku . Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez diabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Ja mam inne pytanie... Czy P12 zawsze posiada lampkę w schowku? Jeśli tak, to gdzie dokładnie jest żarówka od tego podświetlenia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veedo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 A z ktorej strony bedzie ten filtr w angliku???? Nadal za zchowkiem czy pod kierownica???? Mmm Nadal za schowkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ja mam inne pytanie... Czy P12 zawsze posiada lampkę w schowku? Jeśli tak, to gdzie dokładnie jest żarówka od tego podświetlenia? Pozdrawiam. Za zamkiem na środeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi