Gość bart1awo Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam, probowalem ostatnio zalozyc w moim Sunnym silniczki do regulacji reflektorow (oryginalnie ich nie bylo), ale utknalem w momencie, gdy probowalem zdemontowac z reflektora oske do recznej regulacji, zeby w jej miejsce wlozyc silniczek. W zwiazku z tym mam pytanie: czy ktos ma jakis patent na zdemontowanie tej oski, albo uszkodzona/zbita lampe do wyrzucenia, tak zebym mogl sobie przeanalizowac jej budowe i ewentualnie samemu cos wymyslec ? Bo nie chcialbym uszkodzic swojej sprawnej lampy. Bylbym wdzieczny za pomoc. P.S. Czy w tych lampach da sie odlaczyc klosz od reszty lampy? Bo na to wskazywalaby obecnosc metalowych "spinek" po bokach lampy, ale po ich zdjeciu nie udalo mi sie tego rozdzielic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jakiś czas temu też zadałem podobne pytanie i niestety nikt nie odpisał mi. Jedynie co się dowiedziałem że klosz można próbować odkleić. Sam próbowałem wykręcić tą ośkę ale nie udało mi się więc dałem sobie spokój i dodatkowo dowiedziałem się że prawdopodobnie się nie da bo poprostu jest to reflektor manualny i tyle. Jakby coś ci się udało to daj znać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 w/g ekspertow od lamp kloszy nie powinno sie ruszac moze pozniej wystepowac zaparowywanie kloszy woda i klosz staac sie bedzie bardziej zakurzony ja bym nie ruszal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 hmm... to nie pocieszyliscie mnie, Koledzy... No nic, pomysle jeszcze nad tym, moze poszukam gdzies uszkodzonej lampy i zrobie jej sekcje zwlok :/ . Jakbym cos wymyslil, to dam znac. Dzieki za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.