Gość aro_prezes Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 jakies 60 000 temu robiony byl silnik w mojej primerce GT i mam nastepujace objawy: -spadek mocy -ubywa płynu ze zbiorniczka płynu chłodzacego -przy szybszej jeździe pojawiaja sie bombelki w pzbiorniczku a czasen mawet wywala płyn -płynu w oleju nie widac -wsadzona byla nie oryginalna uszczelka pod głowica - czy mogla juz pasc? chyba potwierdzicie moje obawy:( stad moje pytanie: gdzie kupic oryginalna uszczelkę, tylko serwis?? ile moze kosztowac planowanie głowicy, bo sama uszczelka to z 250 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam Mozesz to sprawdzic ( kidys mi o tym powiedzial jeden mechanik ) rano zapal samochod spaliny powinny miec slodki posmak i bedzie niezle dymil metoda - srednio przyjemna Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 on własnie nigdy nie dymił i nie dymi, ten objaw go niedotyczy, zastanawia reszta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jezeli poszla sie walic uszczelka pod glowica to plyn bedzie spier... do oleju albo do komory spalania innej mozliwosci nie ma - tak mi sie przynajmniej wydaje. Tak czy inaczej pogadaj z jakims znajomym mechanikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 A jaka była ta nieoryginalna? Miałem podobną sytuację. Wymiana na nieoryginał (żałuję, że nie sprawdziłem ceny w ASO) i po kilku kkm znów zgon. Ponieważ wóz już brał olej, olałem uszczelkę i wymieniłem cały silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 nie chce straszyc, ale znajomy w Roverze mial takie objawy przy peknieciu bloku. Powietrze dostawalo sie do ukl. chlodzenia i byly bombelki powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 no trudno, mam dwa silniki,jeden jest szrot,ale moze z dwóch sie cos złoży, niech sie sesja skonczy i do garażu. tylko mi troche kieszeni szkoda- ale co zrobic, nie oddam mojego nissanka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 gdzie kupic oryginalna uszczelkę, tylko serwis??ile moze kosztowac planowanie głowicy, bo sama uszczelka to z 250 zł Uszczelka oryginalna ok. 200 zł sklep Hipol w Warszawie, Planowanie 60 zł Warszawa ul. Krakowiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Uszczelka oryginalna ok. 200 zł sklep Hipol w Warszawie dokładnie 205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pjfox Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 A robocizna mechaników? ile biorą? bo mi coś krzyknęli 350zł - wrocław P11 1.6 SI GA16DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 a ja to zrobie u siebie sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Kto robi dla Nissana uszczelki. Czy KP Gasket Co. jest OK. (japonska) Fir kupowałeś tę uszczelkę w Hipolu. Pamiętasz producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 To był oryginał co kupiłem. Są tańsze bodajże Ajusy koło 100 zł. i jeszcze tańsza chyba z 80 zł ale firmy nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja też kupiłem jako oryginał, ale ani mnie ani mechanikowi nie podoba się ta uszczelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Są tańsze bodajże Ajusy koło 100 zł. Uszczelka Ajusy to nieporozumienie. Do Nissana należy kupić tylko oryginalną z ASO. Może powiecie, że nie mam racji ale uważam, że na częściach do silnika nie należy oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Hehe ja mam u SIebie najtańszą uszczlkę z JC auto po zniszkach zapłaciłem zan nią poniżej 50zł, mam na niej przelatane dobrze ponad 30 tyś km, w tym duzo eksperymentowania z turbo... Kwestja z uszczelką jest taka żeby sprawdzić długości szpilek przed ich ponownym zastosowaniem i bardzo dbale dokręcać głowicę - info podane na opakowaniu od uszczelki zawsze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 no ale jeżeli w Hipolu są firmy, która daje do nissana na pierwszy montaż to one sie niczym nie powinny różnic, tylko ceną bo w ASO naklejają jeszcze naklejke firmową. Mam rację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Toretycznie masz rację. Kupiłem w Hipolu oryginał (tak oni twierdzą). Niestety wykonanie jest jakieś podejrzane, a niby japońska (opakowanie). Kupiłem godzinę temu w ASO i niebo a ziemia - dokładnie taka jaką wyjąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Kosa do Swojej Uturbionej primy z SR20DE kupował orginalną w ASO i zapłącił 253zł... Więc cena jeszcze do przyjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Kupiłem dziś w ASO dali mi mały upuścik - niecałe 230 zł zapłaciłem, ale uszczeleczka jak ta lala, a nie jak ta "oryginalna" z Hipolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Kupiłem diś w ASO dali mi mały upuścik - niecałe 230 zł zapłaciłem, ale uszczeleczka jak ta lala, a nie jak ta "oryginalna" z Hipolu Słuszny wybór - nie powinieneś żałować. Chyba można zainwestować 230 pln. Co prawda to nie jest mało ale i nie za dużo przy ogólnych kosztach kiedy rozbierasz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi