Gość seba.boss Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Mam pytanko czy jazda na walnietych wahaczach albo koncowkach stabilizatorow bo mi zaczelo pukac i stukac jak jade na nierownosciach dlatego mam takie podejzenia moze cos wiecej popsuc albo jest niebezpieczne.Pytam poniewaz teraz niemam zabardzo kasy a chcialem to zrobic za miesiac, wtedy wymienie obydwie strony naraz zeby nie miec klopotu poiewaz pokanie stukanie dochodzi z dwuch stron (wahacze i koncowki stabilisatorow).Teraz wrocilem po 11 dniach w Polsce urlopu i mam takie wlasnie objawy. ) Pozdrowionka Sebastian :607: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Mysle ze jedno drugie ciagnie. nie wymienisz to moga poleciec tuleje dolnego wahacza sam to przerabialem. W wahaczach wymienilem tulejki teflonowe kupilem teflon i tokarz mi wytoczyl polecam rowniez pozakladac smarowniczki na kazda tulej wahacza Pozdrawiam p11 1999r benzyna gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz_O Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 P11, 116 tys km. Dolny sworzeń 56, zł + 40 za wymianę. Gość z serwisu musiał użyć prasy!. Stabilizator 70 zł + 30 za wymianę. Autko jeździ zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Mam pytanko czy jazda na walnietych wahaczach albo koncowkach stabilizatorow bo mi zaczelo pukac i stukac jak jade na nierownosciach dlatego mam takie podejzenia moze cos wiecej popsuc albo jest niebezpieczne.Pytam poniewaz teraz niemam zabardzo kasy a chcialem to zrobic za miesiac, wtedy wymienie obydwie strony naraz zeby nie miec klopotu poiewaz pokanie stukanie dochodzi z dwuch stron (wahacze i koncowki stabilisatorow).Teraz wrocilem po 11 dniach w Polsce urlopu i mam takie wlasnie objawy. ) Pozdrowionka Sebastian :607: Jeżeli to tylko pukanie to przez miesiąc nic strasznego się nie stanie, szczególnie jeżeli chodzi o łączniki stabilizatora bo tam nie ma co się więcej popsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 laczniki - teraz wymienialem - 45-50zl za szt. - mozna samemu wymienic - nic trudnego - teraz cisza.... ew. jeszcze sworznie moga stukac - cena raczej zblizpna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Byłem tydzień temu u mechanika, ponieważ bardzo piszczało mi w prawym przednim kole. Oto co znalazł: 1. oba wahacze do wymiany - wymieniane w grudniu, celowo jeździłem omijając dziurawe ulice. 2. Końcówka drążka z lewej strony dodatkowo: 3. gumowe poduszki pod tylne amorki. No i po prostu szok, bo rzucił mi w kosztorysie ok. 1600zł za części i naprawę :-( cena odpowiednio: 1. 2x270zł 2. 78zł 3. 2x290zł oraz robota 260zł i geometria 130zł. Może trochę pocieszające jest to, że będę reklamował wahacze. W końcu to 555 i mam nadzieję, że nie podróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość durom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 cena odpowiednio: 1. 2x270zł Zaraz, zaraz. Toż na Allegro dostaniesz wahacze po 140 zeta za sztukę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 cena odpowiednio: 1. 2x270zł Zaraz, zaraz. Toż na Allegro dostaniesz wahacze po 140 zeta za sztukę ! Wiem o tym. A skąd mam pewność, że te z Allegro nie są z jakiejś wadliwej partii? W grudniu zapłaciłem ok. 220zł/szt. i co? Wydają wszelkie możliwe dźwięki. Co mi po tym, że kupię na Allegro wahacze po 140zł, ale rozlecą mi się po kilku miesiącach i znowu kolejny wydatek? Wyjdzie drożej. Ani nie jeżdżę po dziurach, ani po krawężnikach. Wolę nadłożyć drogi, byle lepsza nawierzchnia była i jest gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość durom Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Wiem o tym. A skąd mam pewność, że te z Allegro nie są z jakiejś wadliwej partii? Ee tam a skąd wiesz że jak dasz 270 to będzie OK? Tego nigdy nie wiadomo. Może były źle zamontowane? Albo złośliwość rzeczy. Ja bym jednak wybrał tańsze. Ale jak to mówią "twoje małpy, twój cyrk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AnoniM Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam! Czy wie ktos moze jakiej firmy kupic laczniki stabilizatora (P11 - 97r), zeby sie szybko nie wybily i przy okazji nie zrujnowaly portfela? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi