Gość okraglaczek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 witam! Qumple ost mi sie chwalil ze mazda 626 2.0i z 1998r Lepiej przyspiesza i wogole szybciej jezdzi niz primerka z 1998 2.0 bo mowil ze testowal dwa te auta. Moje pytanie jest takie czy faktycznie tak jest i czy ktos zkillowal 626. Czy poprostu moj kumpel kit mi wciska poto zeby mnie wku........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Z tego co mi wiadomo to 626 ma silnik 2.0 o mocy 115 lub 136 km. Jezeli porownywac wersje 136 km to mozliwe ze 626 bedzie szybsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 NIE MA lepszych samochodów od aut marki NISSAN Koles Ci zazrdosci i pewnie zaluje ze nie ma NISSANa Mazda tez nie ma takiego KLUBU POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Panowie, nie popadajmy w euforię nisanomaniakalną. To tylko bezduszne przedmioty... Tak się składa, że mam dwa auta z tych stajni WP11 i 323 BG. Po pierwsze, P11 to już UK, a 626 to pełna Japonia - i choćby to robi duuużą różnicę. Jeśli chodzi o osiągi, jeżdziłem 626 (z mocą ok 130 KM) i nie uważam, by ustępowała ona P11 2.0 130 KM. Trzeba by je ścignąć koło siebie. Jakość wykonania to już inna historia - oczywiście na korzyć Mazdy... Żadnych przecieków z podszybia, stukających wahaczy, opadających drzwi na zawiasach, jazd z łańcuchem/napinaczami, itp. O ew. wady 626 pytaj na forum mazdaspeed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiedziu Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Żadnych przecieków z podszybia,nic mi o tym nie wiadomostukających wahaczyjak wyżejopadających drzwi na zawiasachmoze w maluchujazd z łańcuchem/napinaczami, itp. O ew. wady 626 pytaj na forum mazdaspeed...rozrząd? też obce Nissan ro0x i nie jest to bezduszny przedmiot bo jakby był to by tego klubu nie było.Ja tam nie wiem jak Twoja fura,może masz bezduszny przedmiot,ja za moją szaleje i właśnie obrażasz moje auto. Co do tematu to oczywista ,najlepszym rozwiązaniem będzie stanąć na światłach :] Ja mam zarezerwowane "światła" z poldżerem z 87 z silnikiem 2.0 DOHC :] wyniki w niedziele :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nissan ro0x i nie jest to bezduszny przedmiot bo jakby był to by tego klubu nie było.Ja tam nie wiem jak Twoja fura,może masz bezduszny przedmiot,ja za moją szaleje i właśnie obrażasz moje auto. TRUE, TRUE.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 żadnych przecieków z podszybia > nic mi o tym nie wiadomo >>> to sprawdź wyszukiwarką, ile jest o tym postów na tym forum opadających drzwi na zawiasach > moze w maluchu >>>jw jazd z łańcuchem/napinaczami > rozrząd? też obce >>>jw Nissan ro0x i nie jest to bezduszny przedmiot (...) ja za moją szaleje i właśnie obrażasz moje auto. Wpółczuję, ale o gustach się nie dyskutuje... Powiem Ci tylko, że ja uwielbiam inne obiekty ;-) do tematu to oczywista ,najlepszym rozwiązaniem będzie stanąć na światłach... >>>A nie pomyślałeś, że okraglaczek może nie chcieć się ścigać, a mieć "tylko" w miarę niezawodne auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja mówiłem ze kumpel testowal dwa takie auta, a nie ze ma 626. Jak by ktos mial z moich znajomych taką 626 to napewno bysmy sie sprawdzili..... Ale moze ktos z was jedzil tym i sie wypowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 wszyscy moji znajomi co mieli mazdy bardzo szybko się ich pozbywali......... chociażby dlatego że z przebiegiem nieco ponad 100tys żarły olej......... a znam P10 co ma 500tys i dalej smiga i to na gazie........ jeżeli chodzi o killowanie to ostatnio skilowałem xedosa V6 ......... jak się okazało na moje nieszczęście z policjantem w środku........ łatwiutko z nim poszło......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 mnie poszło łatwo z toyotą camry V6 chociaż typek dobrze ją ciągnął po garach to była chyba 2,2 ale pewien nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Co do xedosa to sie zgodze slabiutko jezdzi chociaz to V6... Jedyne co ma dobre to wyglad W sumie to juz raczej limuzyna niz samochod do scigania No ale czkam dalej moze ktos tym smigal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łyniek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ja jeżdżę czasami taka Mazdą tylko że 1.8.Moc bodajże 90km plus gaz(pełny wtrysk).Mazda jest napewno wieksza w środku.Samochod jest fajny ale w zyciu bym nie zamienil je za swoje Nismo.Co do brania oleju to rowniez ten egzemplarz miał z tym problem.Przebieg niecale 112tyś km i inna kompresja na tłokach.Problem jest jeszcze jeden ze w tym samochodzie bardzo trudno jest dostac jakąś część zamienną co adekwatnie powoduje wzrost kosztow utrzymania tego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 To chyba ten moj kumpel troche przesadzil ze lepiej sie zwija..... A ze tak mazdy olej biorą to nie wiedzialem, japonczy dziwne, moj nissanek ani grama od wymiany do wymian, chociaz sporo ma przesmigane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łyniek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Niewiem jak jezdzi 2.0 626 ale nie sadze ze lepiej sie zbiera niz Primerka.Moj kolega też twierdził ze jego honda accord 98 140km objedzie moja wtedy praktycznie stockowa tak jak i teraz Primere.Pomylil sie 3razy bo tyle razy startowaliśmy.Zresztą najlepiej bedzie to sprawdzic w praktyce.A co do brania oleju to tez bardzo sie dziwiłem ze auto złożone w Japonii a tu taka przykra niespodzianka.Dodam że samochód jest bardzo zadbany i posiada go starszy człowiek wiec nie ma mowy o jakims jego katowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 mialem mazde z 1,8L silnikiem z 96r. z moca 90 PS to moge powiedziec ze moj nissan z 1,6 L i 90PS lepiej ciagnie :-))) :W Mazdach dosc czesto padaja zaciski hamulcow (tylne szczeki) kosztowalo nie to z dwoch stron + tarcze +klocki do mazdy 500Euro.Co do silnika to moj niebral oleju ale nierowno chodzil i padaja tez przeplywmierze powietrza padaja. pzd Sebastian :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 A ze tak mazdy olej biorą to nie wiedzialem, japonczy dziwne, ja miałem mazde 626 93 2,0 16 i oleju mi niebrała przy przebiegu 230 tyś 8) ,a co do osiągów to trudno mi powiedzieć bo primerą miałem okazje ze dwa razy się przejechać ale uważam ze oba auta jada podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jezeli chodzi o niezawodnosc to mazdy w rankingach sa wyzej niz nissany. I wydaje mi sie ze to branie oleju to troche dziwne. Jedynie 323 z lat 95-97 z silnikiem 1.5 mialy z tym problem. Jednak problem zostal roziazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Pytalem sie na forum mazdy , sami potwierdzili ze jednak Primera ma Lepsze ma osiagi! NISSAN POWER!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 :shock: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t...&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Jak się zbiera to efektowne porównanie ale nie najistotniejsze przy wyścigach i wyprzedzaniu;-) Trzeba mazdzie oddać, że było ją stać na silniki vankla co technicznie jest nie do przeskoczenia dla wielu producentów, nie przesadzacie z tym braniem oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Co do oleju to poczytaj sobie na "mazdaSpeed" A biorą olej bo cytuje kolesia z forum Mazdy "niestety te auta tak mają, bardzo łatwo je przegrzać ( to nie nissan czy toyota)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_p10 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Sąsiad ma Mazde 626 115km. 3 razy łapaliśmy się; ja SLX`em też 115km. Chyba nie muszę pisać jaki był wynik :grin: ? Mazda jest bardziej komfortowa, ale do śmigania Prima rulez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Każde auto ma swe zalety i wady... Moc porównywalna - mazda nieznacznie cięższa. Usterkowość - nissan j.w. mazda - niby zawias nie stuka ale bardziej jest podatny na zbieżność - a raczej rozbieżność - luzy na końcówkach drążków i sworzniach (mimo, że to Japonia). Inne duperele w Mazdzie tez potrafia sie posypać. Moim zdaniem z tym odpadaniem drzwi - to troszke przesada - moje co prawda skrzypią (niedosmarowane). Mazda - lepsza blacha - opinię swoja opieram bo mam P10-kę a kolega i 626 i P11 kę i widzę, że nieco częściej grzebie przy Primerze. Ale klimat Nysy jest inny i niepowtarzalny . Oba uta ciesza i zasługują na uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi