Gość kinio181 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 kupilem uzywana Micra z 2005 roku. ma ona radio Blaupunkt ale jest pewnien prolem,rradio ma seciurity code, ktory poprzedni wlasciciel raczyl zgubic. co mam teraz robic >> czy jest jakies oprogramowanie ktore pozwala na wygenerowanie kodu ?? z gory dzieki......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 kinio181, Są specjaliści od ściągania kadów do radii, zapłacisz koło 50zł i masz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinio181 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 no to wiem, tylko chcialem sie upewnic ze musze zaplacic. czasem sa na necie kalkulatory ale jak do micry nie ma to szkoda. Hehe za 50 zl to bym mial jakies 10 browarow wiec troche szkoda ale bede musial zapacic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 skąd jesteś? uzupełnij profil bo w Rybniku znak kogoś kto sie tym zajmuje... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinio181 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 ciezko bo ja jestem z warszaway a w jaki sposob sie tym zajmuje ?? ile to kosztuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgubionego kodu od radia nissana micry firmy blaupunkt nie da się odzyskać. W każdym razie nie przy pomocy tylko komputera podłączonego do internetu. Jeśli masz legalne radio razem z autem, to śmiało dzwoń do ASO Nissana, może coś podpowiedzą (mało prawdopodobne, ale telefon to nie od razu rachunek za naprawę). Możesz też podjechać do speców od radioodbiorników (telefon i adres znajdziesz w lokalnej autogiełdzie), zapłacić tyle, ile zawołają... Normalnie rozkodowanie nowoczesnego radia, o ile jest możliwe, polega na rozkręceniu go, wylutowaniu odpowiedniego układu, podłączeniu go przez specjalizowane urządzenie do komputera, rozkodowaniu przez odpowiednio dobrany program (albo zczytuje się i deszyfruje kod radia, albo wgrywa nowy "program" radia ze znanym kodem), wlutowuje układ i skręca radio. Następnie okazuje się, że radio działa albo nie... (jeśli specjalista podejmuje się rozkodowania, to działa). Jeśli szkoda Ci pięć dych, to kup sobie na allegro "nowe" radio za dwie... nie będzie miało żadnych superbajerów, ale będzie grało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 kinio181 poszukaj na forum ludzi z Warszawy (troszke ich jest) i popytaj czy nie znają kogoś kto odkodowuje radia w stolicy. Ja za taką usługę zaplaciłem 50 zł. (fabryczne radio BLAUPUNKT) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemir Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam na wstepie - przedemna dokladnie to samo! kupilem micre i wlasnie stoi i sie naprawia - rozlaczono aku wiec radio padie - w Volvo po problemach z akumulatorem dzwonilem do ASO i pomogli - teraz zamierzam zrobic to samo - auto legalne radio legalne - zobaczymy - dam znac - auto trafia jutro do lakieru wiec w przyszlym tyg bedzie jezdzic - jak rozgryze dam znac - topik tez bede sledzil moze jakies tipy sie pojawia pozdr EDIT: wczorej po pracy zajrzalem po spinki do zderzaka do AT&T na pulawskiej czyli ASO Nissana - przy okazji zapytalem o radio - no i mili panowie powiedziali ze sie nei da tego po VINie sprawdzic - ze mam w ksiazce wlepke i tam ma byc kod do radia - mam ksiazke mam wlepke - jutro auto bede mial w garazu to sprawdze czy to zabangla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosq Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Witam wszytkich, oto stronka na której odzyskacie kod do fabrycznego radia micry "BLAUPUNKT" i nie tylko micry, wystarczy się zarejestrować, dodać post a w nim podać wszystkie dane z naklejki - przykład: "BLAUPUNKT-WERKE GMBH, BP234631980666, Nissan MM CD-K, 7 642 346 318, e1 022458". znajdującej się na radiu, oczywiście trzeba radio najpierw wyjąć (to zabiera góra 5 min, 4 śróbki i radio wyjęte) http://forum.kody-radio.pl/index.php?sid=2a47754a0d27ca0730d4734b0d458c22 Kod otrzymacie za FREE ale miłoby było przelać kolesiowi na poifko (oczywiście to wedle życzenia, nic na siłę) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.