Gość bun Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 pytanie czy taka operacja przyniesie jakies rezultaty (bo w koncu jest agresywniejszczy) na niedotknietym wydechu? No i do tego zeby nie zakladac nowego tematu niepotrzebnie jeszcze takie pytanie jakie czesci z innych wersji silnikowych mozna wsadziec do GA16DE zeby go usprawnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Nie wiem czy się nie myle, ale chyba DE ma agresywniejsze wałki od DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bun Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 no wlasnie z tego co pamietam Coobcio pisal ze DS ma agresywniejszy wydechowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 A ja z tego co pamiętam to Kuba pisał, że DS to te słabsze 90 konne jednostki na rynek niemiecki, więc wynikało by, że mają mniej agresywne wałki. Niech się wypowie sam Coobciu, bo to on chyba posiada największą wiedze w tym temacie. Elo [ Dodano: 18-06-2006, 22:32 ] Z resztą jak opisywał GA14DE i swap wałków do tego silnika to swapował je z GA16DE (obydwa, a przecież jak by w DSie był wydech ostrzejszy to z niego by przekładali). Jeśli się myle to poprawcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 tak się składa żę wałki wydechowe w GA16DE i GA16DS są takie same jedynie to GA16DS ma agresywniejszy wałek ssący. Przypominam żę GA16DS jest na gazniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 a te z DS maja chyba dodatkowa krzywke do anpedu pompy paliwowej wiec przekladnka z DE do DS chyba nie da rady.. czy sie myle? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Z DE do DS nic nie da, bo nie ma jak napędzić pompy paliwa, ale kolega chciał chyba przełożyć z DS do DE, więc ssący chyba może nawet jeśli jest z krzywką do napędu pompy, bo poprostu nic nie będzie napędzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 z gaznikowego do wielopunkta jak najbardziej sie da. Wałek ssacy od DS jest dłuższy i ma podpore pod dodatkowe łozysko - tak czy siak idealnie się miesci i w niczym to nie przyszkadza jak ma on wylądować w DE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bun Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 czyli popelnilem blad piszac ze jest to wydechowy a nie ssacy :oops: ok przelozyc sie da ale czy to cos da ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 W 2.0 silnikach różnica jest bardzo zaówarzalna jak się przełorzy wałek ssący z GT do zwykłego 2.0 w tym przypadku myślę że będzie bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bun Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Coobcio do tego potrzebne sa jakies dodatkowe modyfikacje czy raczej plug and play? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 PnP i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bun Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 dobra to kto mi odda swoj walek ssacy z ga16ds?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 dobra to kto mi odda swoj walek ssacy z ga16ds?? Kurna jak to jest, że wszyscy możecie poprzekładać sobie wałki z innych wersji silnikowych a ja mojąc najsłabsze 1.6 90KM GA16DS nie mam z czego wsadzić oprócz Świątkowych :!: :!: :!: I jak tu się nie wkurzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi