Gość progress Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Mam Nissana Micrę z 1995 GAZ 1,3 KAT i bardzo dziwny problem z odpalniem silnika na benzynie (kiedy już załapie strasznie się dławi). Po kilku wizytach u mechaników i przeczyszczeniu wszelkich przewodów itd, wymianie filtrów itp oraz sprawdzeniu na komputerze i co ważne wydaniu dużej kwoty pieniędzy. Nie widać żadnej poprawy ;( Teraz kolejny magik powiedział mi że do wymiany jest głowica i to ma kosztować 500 zł. Czy może mi ktoś poradzić w czym tkwi problem i czy wymiana tej głowicy coś pomoże ?? Z góry Dziękuje. i Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Mam Nissana Micrę z 1995 GAZ 1,3 KAT i bardzo dziwny problem z odpalniem silnika na benzynie (kiedy już załapie strasznie się dławi). Po kilku wizytach u mechaników i przeczyszczeniu wszelkich przewodów itd, wymianie filtrów itp oraz sprawdzeniu na komputerze i co ważne wydaniu dużej kwoty pieniędzy. Nie widać żadnej poprawy ;( Teraz kolejny magik powiedział mi że do wymiany jest głowica i to ma kosztować 500 zł.Czy może mi ktoś poradzić w czym tkwi problem i czy wymiana tej głowicy coś pomoże ?? Z góry Dziękuje. i Pozdrawiam. A przeplywomierz sprawdzany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 A jaka to instalacja gazowa, regulowana manualnie czy komputerowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Musisz jechać do jakiegoś porządnego speca od instalacji gazowych. A czy wymiana głowicy pomoże? Ja wątpie. To prawie tak jakby powiedzieli Ci, że wymiana silnika pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość progress Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Witam,dziękuje za informacje i proszę o więcej. Mam instalację manualną i wydaje mi się że to nie jest problem związany z nią, gdyż silnik chodzi źle tylko na benzynie. Po przełączeniu na gaz działa idealnie (instalacja gazowa jest 2004 roku). A przeplywomierz sprawdzany? - hmmm chyba tak, proszę o informację co to dokładnie jest, gdyż jestem póki co amatorem. Co do głowicy - rozumiem iż mechanik chce mnie naciągnać. Znajomi mówli, że nie pracuje jeden cylinder i sam juz nie wiem dokładnie co jest nie tak. Z góry Dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 wogóle na jakiej podstawie on powiedział że głowica jest do robienia sprawdzał ciśnienie sprężania ?? jeśli autko chodzi równo na gazie to głowica jest raczej Ok ja bym radził sprawdzić wtryskiwacze paliwa może któryś byc zapchany :/ no i jeszcze reszte podzespołów takich jak przpływka czujnik temperatury czujnik położenia wałka rozrządu o ile taki występuje no i sonda lambda powodzenia :] Ps. radził bym zmienić mechanika :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Moze sprobuj zrobic taki myk - odpiac kleme na jakis czas zeby komp sie zrestartowal, odpalic autko na benzynie, poczekac az silnik sie zagrzeje i pojezdzic na benzynie - nie wlaczajac gazu. Jezeli bedzie ok, znaczy ze instalacje trzeba wyregulowac - choc na micrze tego nie sprawdzalem. Moze ktos sie wypowie ile czasu zajmuje micrze adaptacja po zmiania benzyna/gaz? A co do głowicy - koles pewno umie tylko glowice wymieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.