Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

poważny (i wkurzający) problem z Micrą !!!

Gość progress

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Nissana Micrę z 1995 GAZ 1,3 KAT i bardzo dziwny problem z odpalniem silnika na benzynie (kiedy już załapie strasznie się dławi). Po kilku wizytach u mechaników i przeczyszczeniu wszelkich przewodów itd, wymianie filtrów itp oraz sprawdzeniu na komputerze i co ważne wydaniu dużej kwoty pieniędzy. Nie widać żadnej poprawy ;( Teraz kolejny magik powiedział mi że do wymiany jest głowica i to ma kosztować 500 zł.

Czy może mi ktoś poradzić w czym tkwi problem i czy wymiana tej głowicy coś pomoże ?? Z góry Dziękuje. i Pozdrawiam.

Mam Nissana Micrę z 1995 GAZ 1,3 KAT i bardzo dziwny problem z odpalniem silnika na benzynie (kiedy już załapie strasznie się dławi). Po kilku wizytach u mechaników i przeczyszczeniu wszelkich przewodów itd, wymianie filtrów itp oraz sprawdzeniu na komputerze i co ważne wydaniu dużej kwoty pieniędzy. Nie widać żadnej poprawy ;( Teraz kolejny magik powiedział mi że do wymiany jest głowica i to ma kosztować 500 zł.

Czy może mi ktoś poradzić w czym tkwi problem i czy wymiana tej głowicy coś pomoże ?? Z góry Dziękuje. i Pozdrawiam.

A przeplywomierz sprawdzany?

Gość johny_fellow

Musisz jechać do jakiegoś porządnego speca od instalacji gazowych.

A czy wymiana głowicy pomoże? Ja wątpie. To prawie tak jakby powiedzieli Ci, że wymiana silnika pomoże.

Witam,dziękuje za informacje i proszę o więcej.

Mam instalację manualną i wydaje mi się że to nie jest problem związany z nią, gdyż silnik chodzi źle tylko na benzynie. Po przełączeniu na gaz działa idealnie (instalacja gazowa jest 2004 roku). A przeplywomierz sprawdzany? - hmmm chyba tak, proszę o informację co to dokładnie jest, gdyż jestem póki co amatorem.

Co do głowicy - rozumiem iż mechanik chce mnie naciągnać. Znajomi mówli, że nie pracuje jeden cylinder i sam juz nie wiem dokładnie co jest nie tak.

Z góry Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

wogóle na jakiej podstawie on powiedział że głowica jest do robienia sprawdzał ciśnienie sprężania ?? :P jeśli autko chodzi równo na gazie to głowica jest raczej Ok ja bym radził sprawdzić wtryskiwacze paliwa może któryś byc zapchany :/

no i jeszcze reszte podzespołów takich jak przpływka czujnik temperatury czujnik położenia wałka rozrządu o ile taki występuje no i sonda lambda powodzenia :]

Ps. radził bym zmienić mechanika :]

Moze sprobuj zrobic taki myk - odpiac kleme na jakis czas zeby komp sie zrestartowal, odpalic autko na benzynie, poczekac az silnik sie zagrzeje i pojezdzic na benzynie - nie wlaczajac gazu. Jezeli bedzie ok, znaczy ze instalacje trzeba wyregulowac - choc na micrze tego nie sprawdzalem. Moze ktos sie wypowie ile czasu zajmuje micrze adaptacja po zmiania benzyna/gaz?

A co do głowicy - koles pewno umie tylko glowice wymieniac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...