Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie kupujcie Micry Cabrio

Gość genjusz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, miałem ostatnio przyjemność pojeżdzić Micra CC, autko bardzo ładne, ale nie spodobało mi się to ze strasznie wozi tył na zakretach,jest uślizg, pare razy naprawde się bałem (z otwartm dachem). Autko jest mało dynamiczne mimo silnika 1,4, waga auta niecałe 1300. Z tyłu brak miejsca na nogi, próbowalem się tam zmieścić ale nie ma miejsca na głowe i nogi - pies wejdzie, plecak tez , człowiek - nie. Spalanie pokazywal okolo 7 litrow takze tez bez rewelacji. Jedyne co mi się podobało to TO ze nie ma dachu, jeden guzik trzeba trzymac non stop aby sie dach rozlozyl, i znowy jest mały błąd konstruktorów, mianowicie wczesniej wrzucilismy do OGROMNEGO bagaznika troche plecakow itp, musilismy zwinac taka mała roletke aby bagaze weszly - co sie okazalo nagle nie mozna bylo rozlozyc dachu, 20 minut glowkowania az jedna z kolezanek wyjela plecaczek i zwinela malutka roletke w bagazniku, nagle dach sie rozlozyl. Take glupota ogromna z ta roletka :)

Ogolnie autko ladne , czerwone, bez dachu, dla 2 osob, do miasta super, ale MUSI prowadzic Pani, bo Panowie wygladaja troszke sami wiecie jak :)

ponizej link do fotki z w/w autkiem:

http://www.mojeautka.prv.pl/Gallery20/IMG_0425.jpgm.html

1.4 i nie jest dynamiczne? moja 1.3 to już coś. a 7l na setke, na taki silnik to nie tak dużo strasznie.

A ile wazy twoje 1.3? Pablo nie wazna jest pojemnosc i moc tylko stosunek mocy do wagi. U ciebie 1 KM ciągnie ok 10 kilogramow a tam prawie 15. juz wiesz o co chodzi?

co do spalania to owszem, nie tragicznie ale tez nie rewelacyjnie. tutaj tez duze znaczenie ma waga.

pozdrawiam

jeżeli do C+C wsadzili ten sam 1,4 co do standardowej wersji k12 czyli ten 80 konny to współczuje :lol:

C+C jako auto mi się podoba, a zaznaczam, że pedałem nie jestem,

generalnie moja k12 też mi się podoba 8)

myśle, że to auto ma szanse przyjąć się bo jak na coupe cabrio to nie jest aż tak drogie

ale nie ma miejsca na głowe

W Cabrio nie ma miesjca na głowe :D

nie mogę sobie tego jaos wyobraźic. gdzies Ty tą głowe chciał wetknąc? ::wink::

Czy to możliwe , żeby to maleństwo było cięższe od Almery? Koła ma z ołowiu, czy co? Jeżeli rzeczywiście waży aż tyle, to wcale się mnie nie dziwi , że przy 80kM musi być strasznie mułowate.

Czy to możliwe , żeby to maleństwo było cięższe od Almery?

waga taka duza poniewaz ten dach jest szklany i skladany, musi byc potwornie ciezki. w bagazniku zamiast kola zapasowego tylko ta puszka-spray, brak normalnego kola. to tez dziwne ze nie dali.

W Cabrio nie ma miejsca na głowe

nie mogę sobie tego jaos wyobraźic. gdzies Ty tą głowe chciał wetknąc?

przy zlozonym dachu oczywiscie.

no a dach nie rozlozy sie dopuki roletka w bagazniku nie bedzie rozciagnieta, zadnego sygnalizatora ze cos jest nie wporzadku auto nie posiada, zato jest za***isty schowek w siedzeniu pasazera pod jego pupa na kluczyk, mozna zostawic cabrio z otwartym dachem i sie przejsc na spacer a radio zostawic tam. Raz ze miejsce nie jest widoczne dla osoby nie znajacej micry i jest wzglednie bezpieczne :)

No to po zbóju auteczko, ani nie ma kopa ani miejsca dużo. Wiem ze micry to nie gabaryty ale chociaż jakaś moc. Ja bym dał tam 1.6 silnik.

Jest 1.6, ten sam co w micrze 160SR - ma 110 HP.

Ten 1.4 ma 88 HP, jest takim samym jak w zwyklych K12.

Waga wynika z nadwozia cabrio - po pierwsze caly mechanizma skladania dachu (silowniki itp), po drugie sam dach a po trzecie wzmocnienie nadwozia, bo auto bez dachu ze standardowa reszta byloby poprostu niebezpieczne. Napewno nie jeden z Was widzial zlamanego poloneza albo 125p po tym jak jacys tunerzy zrobili z niego cabrio poprzez odciecie dachu brzeszczotem.

Nadwozie kazdego cabrio jest ciezsze od tego samego auto ze standardowym dachem, poprostu trzeba czyms usztywnic, wzmocnic nadwozie skoro dach tego zadania spelnic nie moze.