Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Regulacja Nawiewu i bak

Gość Wiedziu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie dwa pytanka

1. Czy w każdej Primie P10 nawiew ustawiony na 0 i 1 daje taki sam efekt? czyli nie dmucha w ogole ,zaczyna dmuchac na 2?

2. Leje do pełna ,a wskaźnik w stacyjce pokazuje 3/4 ,dalej "strzałka" nie idzie ,nawet po popukaniu ,pływak sie zepsuł?

Gość cornholio78

1. nawiew na jedynce nie działa w tych autach, w ktorych ścieżki regulatora są starte pod jedynką. Musisz to naprawić, opisane jest sto razy na tym forum

2. wydaje mi się że wina tkwi w samym wskaźniku, stawia za duże opory i trzeba by go rozebrać i przeczyścić oraz przesmarować. Często się tak dzieje gdy jeździsz na podobnym stanie

tak jest powinieneś oczyścic cały zespół pływaka w baku do tego celu porzebujesz wyjąć siedzisko tylnej kanapy i odkręcić bodajże 3 śruby trzymające . z jesztą już sobie poradzisz jak napisał kolega wyżej. jesli to nie pomoże prawdopodobnie masz problem z masą lub któryś z kabli ma przebicie.... Mam podobny problem w Bluebirdzie ... ale o tym poczytasz (i wy klubowicze poczytacie) na stronce http://bluebirdclub.w.interia.pl - moja stronka poświęcona Bluptakowi. Pozdrawiam

Gość cornholio78

hehe mnie chodziło o sam wskaźnik na tablicy przyrządów, bo często się zdarza że wskazówka się blokuje, oczywiście opisana przez Ciebie blokada pływaka równie dobrze może byc przyczyną :)

dzieki wielkie :) pewnie pływak ,bo zapomniałem napisać ze strzałka wskażnika paliwa idzie w dół oczywiście. A tym nawiewem sie zajme ,w sumie racja ,moglem najpierw wyszukac zanim zapytałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...