Gość Wiedziu Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mam takie dwa pytanka 1. Czy w każdej Primie P10 nawiew ustawiony na 0 i 1 daje taki sam efekt? czyli nie dmucha w ogole ,zaczyna dmuchac na 2? 2. Leje do pełna ,a wskaźnik w stacyjce pokazuje 3/4 ,dalej "strzałka" nie idzie ,nawet po popukaniu ,pływak sie zepsuł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 1. nawiew na jedynce nie działa w tych autach, w ktorych ścieżki regulatora są starte pod jedynką. Musisz to naprawić, opisane jest sto razy na tym forum 2. wydaje mi się że wina tkwi w samym wskaźniku, stawia za duże opory i trzeba by go rozebrać i przeczyścić oraz przesmarować. Często się tak dzieje gdy jeździsz na podobnym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 tak jest powinieneś oczyścic cały zespół pływaka w baku do tego celu porzebujesz wyjąć siedzisko tylnej kanapy i odkręcić bodajże 3 śruby trzymające . z jesztą już sobie poradzisz jak napisał kolega wyżej. jesli to nie pomoże prawdopodobnie masz problem z masą lub któryś z kabli ma przebicie.... Mam podobny problem w Bluebirdzie ... ale o tym poczytasz (i wy klubowicze poczytacie) na stronce http://bluebirdclub.w.interia.pl - moja stronka poświęcona Bluptakowi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 hehe mnie chodziło o sam wskaźnik na tablicy przyrządów, bo często się zdarza że wskazówka się blokuje, oczywiście opisana przez Ciebie blokada pływaka równie dobrze może byc przyczyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiedziu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 dzieki wielkie pewnie pływak ,bo zapomniałem napisać ze strzałka wskażnika paliwa idzie w dół oczywiście. A tym nawiewem sie zajme ,w sumie racja ,moglem najpierw wyszukac zanim zapytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.