Gość Artek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam mam takie objawy moja P10 nie odpala na benzynie. paliwo wychodzi z filtra ale świece są suche ( nawet po długotrwałym kręceniu), po pomiarach wychodzi że nie mam napięcia na wtryskiwaczach (tak jakby komputer padł) najciekawsze jest to że auto diagnostyka pokazuje kod 55 czyli OK nie mam już pomysłu co zrobić. Jeżeli ktoś miał taki przypadek to chętnie posłucham rad. Dodam że na gazie odpala na "dotyk" komputer gazowy też wymienniłem i jest dobry. rozłączyłem instalację gazowa i jest to samo POMOCY ARTEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 nie wiem jak u ciebie gdy instalacja jest na kompie. ale u mnie (gaznik) na wezyku z benzyna mam zawor ktory otwiera badz zamyka benzyne. moze po przelaczeniu na benzyne zawor sie nie otwiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Taką rolę pełnią wtryskiwacze ale nie mogą się otworzyć bo nie dostają prądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 jak masz 1.6 na wtrysku wielopunktowym , to może byc że emulator wtrysków daje w kość, ale o to powinien zatroszczyć się gazownik i sprawdzić a jak jest OK. to może pompa paliwa nie działa, a emulator wtrysków dobrze działa, bo podaje do kompa samochodu, że napięcie na wtryskach jest (dzięki czemu masz kod 55) a w sumie napięcia nie ma i wtryski się nie otwierają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dzięki za pomoc sprawdzę po pracy i dam zanć ale pompę słyszę z filtra paliwo wypływa pod przyzwoitym ciśnieniem. Nie sprawdziłem diagnostyki po rozłączeniu instalacji gazowej i eliminacji emulatora. dam znać o wynikach jak dziś sprawdzę po meczu. [ Dodano: 20 Cze 2006, 19:00 ] Sprawdziłem rozłączyłem instalację połaczyłem na przewody wtryskiwaczy i przeprowadziłem test wynik to 55 czyli ok. wobec powyższego poddaję się i niemam już żadnej koncepcji co to jest. chcve misie wyć bo urlop blisko a tu auto do bani ma ktoś może jakiś jeszcze pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.