Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stuki dochodzące z podwozia

Gość Rawus

Rekomendowane odpowiedzi

Jako nowy użytkownik witam serdecznie Wszystkich Klubowiczów.

Od 3 miesięcy jestem posiadaczem Almery 2,2 DI (2000 r.). Kupując ją miałem sporo szczęścia, gdyż było w bardzo dobrym stanie. Oczywiście jak większość używanych aut wymagało i zapewne wymagać będzie drobnych nakładów. Jednakże od jakiegoś czasu słyszę dochodzące z okolic podwozia stuki. Stuki te są słyszalne wyłącznie przy ostrych skrętach kierownicą (na ostrych zakrętach) i nasilają się od jakiegoś miesiąca. Przeglądałem wcześniejsze posty na forum i znalazłem jakieś nt. stuków w Almerze, jednakże w tamtych sugerowano problem z hamulcami (podobno „ten typ tak ma”). W moim przypadku z całą pewnością nie są to stuki z hamulców. Być może ktoś z Forumowiczów miał podobne problemy? Bardzo proszę o radę.

Pozdrawiam,

Właśnie zacząłem przeglądać posty w poradach eksploatacyjnych i większość postów przy moich objawach wskazuje na przeguby. Pierwotnie też tak podejrzewałem i specjalnie podjechałem na stację diagnostyki, gdzie za parę złotych dokonano mi przeglądu auta. Zawieszenie Ok., przeguby Ok., na ścieżce nie wykryto żadnych stuków :sad: Niestety jest to coraz bardziej wkurzające. Nie znam się za bardzo na budowie samochodów i naprawach, stąd z góry przepraszam, jeśli coś piszę nie halo :oops:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...