Gość XLord Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 WItam wszystkich, zastanawiam się czy po 100 kkm filtr paliwa trzeba wymienić czy jak mi ktoś w ASO powiedzial tylko odwodnic? Dodatkowo obojętnie co trzeba zrobić to gdzie go znajde i jak mogę odwodnić? Bo do wymiany to rozumiem, że tylko wkład się wymienia. Dziękuję Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clex Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 filtr odwadnia sie przez nacisniecie zaworka ktory jest pod nim. opisane to jest w instrukcji. co jakis czas mozna dolac do paliwa specjalnych srodkow do przeczyszczania wtryskiwaczy niektore z nich wiaza wode i czyszcza uklad paliwowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Przeczytalem kilka tematow na temat filtrow paliwa w P12 i nigdzie nie znalazlem odpowiedzi,sprawdzilem ksiazke obslugi itd i tez nic. Czy ktos moze odpowiedziec na pytanie postawione w tym temacie,bo rowniez jestem zainteresowany.Co ile km/co jaki czas wymienia sie filtr paliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waluś Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Niedawno wymieniałem filtr paliwa silnik 2,2 , filtr jest w całości żaden wkład, a znajduje sie za obódową filtra powietrza.W mojej instrukcj obsługi wydanie wrzesień 2004 zalecany przebieg przy normalnej eksploatacji pojazdu, wymiana filtra co 60 tyś.km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 dla silników YD22DDTi przy przebiegu <30kkm/rok wymiana co 40 kkm lub 2 lata przy przebiegu > 30 kkm/rok wymiana co 60 kkm dla silnika F9Q przy przebiegu <30 kkm/rok wymiana co 60 kkm lub 4 lata; co 30kkm lub 2 lata odwodnienie przy przebiegu > 30kkm/rok wymiana co 60 kkm; co 30kkm odwodnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.