Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jakie przewody ??

Gość Benet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ja znowu wrócę do JC. Naprawiłem jeden to spieprzył się drugi. :evil:

Jakby kogoś interesowało co dokładnie to ta metalowa część która styka się ze świecą odłącza się od przewodu i jak np. go wyjmujemy to ona zostaje w środku :shock:

Dzisiaj chyba profilaktycznie wszystkie zepsuje i poskładam od nowa. Bynjmniej bedą mocniej trzymały.

No więc w JC przewody firmy JC :wink: produkcji włoskiej :-k kosztują 180 zł. Byłem zdecydowany na NGK, ale dzięki Martusi =D> dowiedziałem się że są dwa rodzaje. I u mnie są te "rzadziej występujące". Kupiłem więc SENTECH, pasują na razie git i nie szarpie...Aha 114zł z przesyłką. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdro :grin:

Gość johny_fellow

Reguły w przebiegu nie ma. Wymieniasz wtedy kiedy jak w nocy otworzysz maskę zobaczysz iskry "biegajace" po silniku albo silnik będzie cały czas przerywał.

Ja w wilgotne dni na nowych przewodach JC nie mogłem jeździć. Pod maską dosłownie dyskoteka ze stroboskopami, iskry skakały wszędzie a silnik cały czas przerywał.

Kupiłem na www.motocom.pl nowe przewody WN z przewodem cewki, kopułkę i palec rozdzielacza, wszystko sygnowane logiem NIPPARTS. Dodatkowo jeszcze w sklepie motoryzacyjnym nowe świece BERU UXF79. (Cena łączna 260zł).

Wczoraj wszystko rozebrałem, wyczyściłem, złożyłem i uszczelniłem i teraz maszyna chodzi jak żyletka. Żadnych zagubionych iskier, przerywania silnika, poprostu bajka.

Tak żeby nie było to opisałem jak to wygladało w 100NX'ie przy problemach z zapłonem. W Micrze nie miałem jeszcze żadnych kłopotów tego typu.

Auto przejechało na nowych przewodach już trochę i muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczony... :grin: W zasadzie przed wymianą było tylko lekkie szarpanie kiedy wilgotno i to wszystko, objaw zniknął od razu. Ale...teraz silnik chodzi generalnie ciszej, nawet jak jest sucho, ma mniej wibracji, dostał "nowego" ducha. :grin: Auto ma 9 lat, przebiegu 90 z kawałkiem, kable były oryginalne. Jeśli się więc ktoś łamie czy wymieniać to wymieniać. A propos firmy (sentech) - na razie bez zarzutu, zobaczymy jak przetrwają próbę czasu...