Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stukanie przy przyspieszaniu i nie tylko

Gość Arek74
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie dawniej jak 4 miesiące temu miałem podobną awarię. Tzn. stukanie podczas przyśpieszania przy lewym przednim. Po razpędzeniu micrusia do stałej prędkosci (powiedzmy) 90 km/h stukotki ustepowały, pojawiały sie zawsze w momencie dodawania gazu a co za tym idzie powstawania wiekszych sił działających na układ napędowy.

Elementem, który za to odpowiadał był przegub zewnetrzny, po wymianie wszystko było ok. stuki-puki ustały. wszystko zostało spowodowane przez dziurawą osłone przegubu. Wdarł sie brudzik i po zawodach.

Pikanterii dodaje fakt, że micrusia nabyłem od kolesia, który wiedział o tym defekcie (dziurawa osłona) i nawalił do środka towotu tak aby zatuszować dolegliwosci.

Tak więc jest to kolejny przykry przypadek ukrycia usterki przez sprzedającego :x .

Pozdarawiam i powodzenia w ustalaniu ściągania o którym napisałeś. ;)

benet nie przejmoj sie.. niestsy micra ma swoje ała i z tego co zauwarzylem i zauwarzy c sie da na forum najwoeksze problemy micry to : przeguby,lozyska, sklrzynie biegow i paski rozrzadu.. hmmm cos pominołem ?? no

tak wiec jak masz 2 przeguby to spoko.. jak pisalem ja w ciagu jednego roku wymienilem 3 lozyska i 2 przeguby :P

• 2 tygodnie później...
Arek74, Co do tego ściągania, spróbuj zamienić opony. Przy mojej K10 też mnie ściągało na, na prawo. Zjechałem prawie całą opone. Wujek powiedział mi, żeby zamienić opony i pomogło. Wadliwą oponę wpakowałem na tył i pomogło. Wcześniej czasem ciężko było utrzymać kierownice jedną ręką. Opony były nowe: zimówki Dunlop. Ściągało mnie na prawo, ale zmieniłem lewą oponę. Nie zastanawiałem się dlaczego, poprostu była bardzo zjechana i akurat trafiłem.