Gość Benet Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 mnie tez cos z przodu stuka przy przyspieszaniu ale nic nie sciag ?:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woytal Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Witam, nie dawniej jak 4 miesiące temu miałem podobną awarię. Tzn. stukanie podczas przyśpieszania przy lewym przednim. Po razpędzeniu micrusia do stałej prędkosci (powiedzmy) 90 km/h stukotki ustepowały, pojawiały sie zawsze w momencie dodawania gazu a co za tym idzie powstawania wiekszych sił działających na układ napędowy. Elementem, który za to odpowiadał był przegub zewnetrzny, po wymianie wszystko było ok. stuki-puki ustały. wszystko zostało spowodowane przez dziurawą osłone przegubu. Wdarł sie brudzik i po zawodach. Pikanterii dodaje fakt, że micrusia nabyłem od kolesia, który wiedział o tym defekcie (dziurawa osłona) i nawalił do środka towotu tak aby zatuszować dolegliwosci. Tak więc jest to kolejny przykry przypadek ukrycia usterki przez sprzedającego :x . Pozdarawiam i powodzenia w ustalaniu ściągania o którym napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Mozliwe ze auto było klepniete i zle naciągniete na płycie,zrob pomiary odległosci miedzy kielichami,punktami kontrolnymi itd.moze cos znajdzisz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benet Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 znalazlem takze przyczyne stukania w mojej mikrusi.. jak wszscy tu piszecie,,, PRZEGUB ALE U MNIE NAWET 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 benet nie przejmoj sie.. niestsy micra ma swoje ała i z tego co zauwarzylem i zauwarzy c sie da na forum najwoeksze problemy micry to : przeguby,lozyska, sklrzynie biegow i paski rozrzadu.. hmmm cos pominołem ?? no tak wiec jak masz 2 przeguby to spoko.. jak pisalem ja w ciagu jednego roku wymienilem 3 lozyska i 2 przeguby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donek Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Arek74, Co do tego ściągania, spróbuj zamienić opony. Przy mojej K10 też mnie ściągało na, na prawo. Zjechałem prawie całą opone. Wujek powiedział mi, żeby zamienić opony i pomogło. Wadliwą oponę wpakowałem na tył i pomogło. Wcześniej czasem ciężko było utrzymać kierownice jedną ręką. Opony były nowe: zimówki Dunlop. Ściągało mnie na prawo, ale zmieniłem lewą oponę. Nie zastanawiałem się dlaczego, poprostu była bardzo zjechana i akurat trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi