Gość vqsoft1 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 ja dzisiaj za 40euraczów dostałem castrola z niemiec a za filtr japoński dałem 20zł a za wymiane dam 15zł filtr oleju to org. wszyscy sie dziwią że taki olej chcę wlać bo to niby do warunków ekstremalnych....haha a moja GT i czym sie podniecasz ze masz castrola z niemiec? pewnosci zadnej tak samo jak w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 ja dzisiaj za 40euraczów dostałem castrola z niemiec a za filtr japoński dałem 20zł a za wymiane dam 15zł filtr oleju to org. wszyscy sie dziwią że taki olej chcę wlać bo to niby do warunków ekstremalnych....haha a moja GT i czym sie podniecasz ze masz castrola z niemiec? pewnosci zadnej tak samo jak w PL bo tam za podrabianie oleju itp. trafić można na dłuuuugo do ciupy!!! po drugie oni maja kase i nieopłacalne jest podrabianie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 ja dzisiaj za 40euraczów dostałem castrola z niemiec a za filtr japoński dałem 20zł a za wymiane dam 15zł filtr oleju to org. wszyscy sie dziwią że taki olej chcę wlać bo to niby do warunków ekstremalnych....haha a moja GT i czym sie podniecasz ze masz castrola z niemiec? pewnosci zadnej tak samo jak w PL bo tam za podrabianie oleju itp. trafić można na dłuuuugo do ciupy!!! po drugie oni maja kase i nieopłacalne jest podrabianie i tyle jakos w to nie wierze i wywyzszanie tego co niemieckie uwazam za smieszne! tak samo jak wyzszosc samochodow sprowadzanych z niemiec nad krajowymi (bo niby tam lepsze drogi)! juz wiele osob sie na tym przejechalo ! np kumpe co w mazdzie 323 z 2001 roku i przebiegu 60kkm wymienil cale zawieszenie! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 ja dzisiaj za 40euraczów dostałem castrola z niemiec a za filtr japoński dałem 20zł a za wymiane dam 15zł filtr oleju to org. wszyscy sie dziwią że taki olej chcę wlać bo to niby do warunków ekstremalnych....haha a moja GT i czym sie podniecasz ze masz castrola z niemiec? pewnosci zadnej tak samo jak w PL bo tam za podrabianie oleju itp. trafić można na dłuuuugo do ciupy!!! po drugie oni maja kase i nieopłacalne jest podrabianie i tyle jakos w to nie wierze i wywyzszanie tego co niemieckie uwazam za smieszne! tak samo jak wyzszosc samochodow sprowadzanych z niemiec nad krajowymi (bo niby tam lepsze drogi)! juz wiele osob sie na tym przejechalo ! np kumpe co w mazdzie 323 z 2001 roku i przebiegu 60kkm wymienil cale zawieszenie! ) chłopie co ty wogóle piszesz :?: jakie wywyższanie tego co niemieckie? a co jezdze niemieckimi autami? jem niemieckie zarcie? a ta mazda twojego kupla to chyba po polach jezdziła albo licznik miała o 100tys cofniety ja w tym siedze i wiem co mówie!!! po co niemiec ma olej podrabiac jak dla niego 40 euro to tyle co dla nas 40zł na olej wydać a kary za chrzczenie paliwa itp są tam duuuuużo wyższe niż u nas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 ja dzisiaj za 40euraczów dostałem castrola z niemiec a za filtr japoński dałem 20zł a za wymiane dam 15zł filtr oleju to org. wszyscy sie dziwią że taki olej chcę wlać bo to niby do warunków ekstremalnych....haha a moja GT i czym sie podniecasz ze masz castrola z niemiec? pewnosci zadnej tak samo jak w PL bo tam za podrabianie oleju itp. trafić można na dłuuuugo do ciupy!!! po drugie oni maja kase i nieopłacalne jest podrabianie i tyle jakos w to nie wierze i wywyzszanie tego co niemieckie uwazam za smieszne! tak samo jak wyzszosc samochodow sprowadzanych z niemiec nad krajowymi (bo niby tam lepsze drogi)! juz wiele osob sie na tym przejechalo ! np kumpe co w mazdzie 323 z 2001 roku i przebiegu 60kkm wymienil cale zawieszenie! ) chłopie co ty wogóle piszesz :?: jakie wywyższanie tego co niemieckie? a co jezdze niemieckimi autami? jem niemieckie zarcie? a ta mazda twojego kupla to chyba po polach jezdziła albo licznik miała o 100tys cofniety ja w tym siedze i wiem co mówie!!! po co niemiec ma olej podrabiac jak dla niego 40 euro to tyle co dla nas 40zł na olej wydać a kary za chrzczenie paliwa itp są tam duuuuużo wyższe niż u nas!!! no widzisz ty moze i w tym siedzisz a ja wiem co pisze moze i nie wywyzszasz ale po kiego ciagle nadmianianie ze niemiecki olej itp jakos nie chce mi sie wierzyc ze niemiaszki nic nie kombinuja i nie uwierze ze niemiecki castrol jest lepszy od polskiego a jak go jeszcze kupiles na allegro )) to wogole masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 no na allegro we Frankfurcie nad Odrą moim zdaniem tylko sobie tak pieprzysz żeby pieprzyć... przeczytaj dobrze co napisałem, mówiłem o tym ze nie moge go w Wałbrzychu dostać a że akurat koleszka był w szwablandii... zresztą tam olej jest tańszy i choćby dla tego lepiej kupić go w Niemczech niż u nas, ja dałem 40euro za 5litrów wlałem 3 a ojciec dokupił litr u nas i sobie do 323efki zaaplikował i tak filtry oleju mielismy za free jest full produktów które w niemczech dziwnym trafem są lepszej jakości. Jeżeli chodzi o auta to też tu bzdur nie pisz o tym że jakość dróg nie ma wpływu na stan auta bo to jest totalną paranoją!!! 1. zawieszenia dłużej wytrzymują na lepszych drogach 2. elektronika dłuzej wytrzymuje na lepszych drogach 3. plastyki itp. to samo 4. balachara - spawy, łączenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mochikanin Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 lepiej kupić go w Niemczech Kolega kmink ma fobie na tle wszyskiego co niemieckie więc musicie mu wybaczyć. Deustheland iber allessssssss !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 lepiej kupić go w Niemczech Kolega kmink ma fobie na tle wszyskiego co niemieckie więc musicie mu wybaczyć. Deustheland iber allessssssss !!! A ciekawe czy ma fobię takżę do Niemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Kolega kmink ma fobie na tle wszyskiego co niemieckie fobia ż I, DCMs. fobii; lm D. fobii (fobij) psych. «uporczywy, chorobliwy lęk przed określonymi przedmiotami lub sytuacjami» gr. :shock: chyba nie o to ci chodziło :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 lepiej kupić go w Niemczech Kolega kmink ma fobie na tle wszyskiego co niemieckie więc musicie mu wybaczyć. Deustheland iber allessssssss !!! Mochikanin i vqsoft1 widocznie cos z wami nie tak skoro nie rozumiecie co pisze i tylko takie bzdurne hasła rzucacie normalnie robrajają mnie takie teksty, czytajcie uwaznie a nie pier**licie bzdety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost30 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Do ostatniej wymiany kupiilem na allegro za 110 pln castrol gtx magnatex 10w40 polsyntetyk. Pojechalem do mojego ulubionego mechanika a on mi mowi na wejsciu po co kupowalem ten olej , on mi go sprzeda o połowę taniej , ponieważ ma spory zapas polskiego. Zrobilismy test organoleptyczny - jest róznica !!! wlalismy do kieliszków - jest róznica w kolorze !!! Także podsumuję na koniec Olej olejowi nierówny . I jak kupować to tylko niemiecki To samo jest z proszkami do prania Pozdrawiam wszystkich niedowiarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 lepiej kupić go w Niemczech Kolega kmink ma fobie na tle wszyskiego co niemieckie więc musicie mu wybaczyć. Deustheland iber allessssssss !!! Mochikanin i vqsoft1 widocznie cos z wami nie tak skoro nie rozumiecie co pisze i tylko takie bzdurne hasła rzucacie normalnie robrajają mnie takie teksty, czytajcie uwaznie a nie pier**licie bzdety ale nie wiem czy wiesz ze na forum sie nie przeklina. wychodzi co mialo wyjsc - teraz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 ale nie wiem czy wiesz ze na forum sie nie przeklina. wychodzi co mialo wyjsc - teraz wszystko jasne. o jeju ale mnie wnerwiasz takimi tekstami durnymi co wypisujesz tylko po to żeby człowieka zdenerwować a co ja tylko przeklinam panie ęą? po prostu człowieka coś trafia jak czyta takie debile bzdury które mają na celu zaczepic człowieka i nic więcej jesteś zwykłym NABIJACZEM POSTÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 ale nie wiem czy wiesz ze na forum sie nie przeklina. wychodzi co mialo wyjsc - teraz wszystko jasne. o jeju ale mnie wnerwiasz takimi tekstami durnymi co wypisujesz tylko po to żeby człowieka zdenerwować a co ja tylko przeklinam panie ęą? po prostu człowieka coś trafia jak czyta takie debile bzdury które mają na celu zaczepic człowieka i nic więcej jesteś zwykłym NABIJACZEM POSTÓW jakbys poczytal troche moich postow to stwierdzil bys inaczej. oki - zawieszenie broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mochikanin Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Kolega kmink ma fobie na tle wszyskiego co niemieckie fobia ż I, DCMs. fobii; lm D. fobii (fobij) psych. «uporczywy, chorobliwy lęk przed określonymi przedmiotami lub sytuacjami» gr. :shock: chyba nie o to ci chodziło :roll: Masz racje pomyliłem określenia :-))) ale i tak wszyscy zaskoczyli o co chodzi. W każdym razie ile czytałem postów w różnych tematach kolegi kminka to nasówa mi się jeden wniosek wszystko co niemieckie jest najlepsze! kmink bez urazy ale poczytaj sobie swoje wszystkie posty a sam stwierdzisz że nie przesadzam. Pozdro dla kminka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 naprawde nie uważam że w niemczech wszystko jest lepsze bo np. żarcie jest do d*py.. ale co do dróg to chyba nikt sie nie będzie sprzeczał.. dobra nie ma co kontynuoawać sorki ze sie troche uniosłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 ale co do dróg to chyba nikt sie nie będzie sprzeczał.. ja wolę francuskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacko Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Mnie zalali w ASO Helixa 5W40 i auto działa bez problemu. W książce obsługi również zalecają te parametry oleju, więc nie mam zamiaru być mądrzejszy od papieża. ja do swojej N15 też chciałem zalać cos co jest wg zaleceń książki obsługi ...oczywiście bez wątpliwości jest że ma to być półsyntetyk i 10 W - 40...ale co z pozostałymi specyfikacjami???? Wrzuciłem model, typ itd. do sklepu i asortyment filtrów jak trzeba mi wyszukało, natomiast olej - LIQUI MOLY - jedna firma! kilka pozycji różniących sie poj. karnistrów...pomyślałem że może maja jednego dostawcę, ale sprawdziłem ogólny asortyment olei i są wszystkie półsyntetyki jakie przewijają sie w wątkach o olejach na forum... pomyslałem więc że wynik spowodowała inna specyfikacja np. API w książce jest napisane o SH/CF jeżeli dobrze pamiętam a inne oleje które wlewaja forumowicze maja spec. S....czy to ma jakieś znaczenie że można sobie odbiec od zaleceń????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 To fotka z mojej instrukcji obsługi Almery - edycja wrzesień 2002: Doświadczenia z innymi olejami pozostawiam mądrzejszym od siebie. 1. zawieszenia dłużej wytrzymują na lepszych drogach2. elektronika dłuzej wytrzymuje na lepszych drogach 3. plastyki itp. to samo 4. balachara - spawy, łączenia itp. Ad1. Absolutna racja nie ma co dyskutować; Ad2. O ile się znam na elektronice, to wpływ dróg ma taki sam wpływ na nią, jak pylenie traw w Puszczy Kampinoskiej; Ad3. Wytrzymałość plastików w nissanie podczas jazdy jest podobna do wytrzymałości mojego długopisu leżącego spokojnie w górnej szufladzie biurka; Ad4. Nie słyszałem o żadnym nissanie, którego spawy, czy nity rozpadałyby się na polskich drogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi