Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Instrukcja samodzielego montażu filtrów kabinowych

Gość kaba
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no i pobawilem sie i dorwalem sie do tego filtra... koszmar!! nie spodziewalem sie ze tak bedzie wygladal... koszmar... a ma podobno rok czasu... i jakies 17 000 km ... wyglada jakby mial co najmniej dwa razy wiecej... ale podobno ASO wymienialo ;)

jeszcze raz dzieki za instrukcje ;) bo juz szykowalem sie na schowek ze srubokrętami ;)

Teraz to juz mi się nie przyda :D Znalazłem to gdzieś wcześniej i niedawno wymieniłem sobie filtr kabinowy, bo coś nawiewy ledwo wiuchały nawet przy ustawieniu dmuchawy na max. Pełno śmieci i brudu tam było. Po wymianie dmuchawa urywa głowę! :D

Praktycznie wszystkie instrukcje wymiany znajdują sie na stornie FILTRON razem z opisem po polsku.

instrukcaj N15 >>> http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/ins...je/1109k-2x.pdf

instrukcja N16 >>> http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/instrukcje/1060k.pdf

ja go lekko srubokretem wyciagnalem - jesli mowisz o filtrze... delikatnie za bok go wyciagalem i wyszedł bez uszczerbku... teraz musze kupic nowy i zalozyc bo jak narazie tylko lekko przeczyscilem stary ;/

• 3 tygodnie później...
Gość proktolog

w instrukcji wymiany filtra jest napisane, że trzeba w obu rogach schowka zdjąć zaczepy mocujące, kłopot w tym, że nie wiem jak je zdjąc, a nie chciałbym nic uszkodzić

czy ktos lepiej zorientowany mógłby napisać jak to zrobić?

Praktycznie wszystkie instrukcje wymiany znajdują sie na stornie FILTRON razem z opisem po polsku.

instrukcaj N15 >>> http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/ins...je/1109k-2x.pdf

instrukcja N16 >>> http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/instrukcje/1060k.pdf

Super!! Wałśnie tego potrzebowałem!! Proszę moderatora o podwieszenie przynajmniej chwilowe tego wątku :D

Witam. Czy strzałka na filtrze ma być skierowana do góry czy na dół. Wyjąłem stary filtr i nie zwruciłem uwagi. Model almera N16.

Z góry dziękuję.

do góry

Witam. Czy strzałka na filtrze ma być skierowana do góry czy na dół. Wyjąłem stary filtr i nie zwruciłem uwagi. Model almera N16.

Z góry dziękuję.

do góry

Z tego co ja się do patrzyłem na załaczonych zdjęciach w tym poście to strzałki na filtrze są raczej do dołu :-k

w instrukcji wymiany filtra jest napisane, że trzeba w obu rogach schowka zdjąć zaczepy mocujące, kłopot w tym, że nie wiem jak je zdjąc, a nie chciałbym nic uszkodzić

czy ktos lepiej zorientowany mógłby napisać jak to zrobić?

tez mialem klopot - nie uszkodzisz ich... trzeba je tak wysowac, ale one nie wyjda cale... tak ok 1cm... potem trzeba lekko w jedna strone przyciahnac i powinno wyjsc... tzn u mnie wyszlo i wszystko dziala..

z tego co pamietam to strzalka byla w gore.

Gość proktolog

dzięki Gołąb, udało się

jeszcze uwaga - z tego co pamietam w instrukcji Filtrona (na zdjęciu) strzalka jest odwrotnie niż było u mnie w Almerze po zdjęciu zaslepki filtra PP

Hellooo

Ja niestety mam problem :/ jak juz wyjme schowek to wogole niemoge ruszyc tych czterech srubek ktore trzymaja to metalowa poprzeczke . Niechce zaduzo kombinowac bo jak wyslizga mi sie to mejsce na srubokret to tylko zostanie wyciecie calosci . Czy ktos mial podobny problem i sobie z nim jakos poradzil ? Przeszlo mi przezmysl zeby troche podgrzac srubke to moze zrobi sie troche luzniejsza co wy na to ?

Pozdrawiam

Flack

z tego co sie orientuje to podgrzewany metal sie rozszerza... wiec nie wiem czy to cos da... a jak bedziesz podgrzewal to nic nie stopisz - jakis czesci plastikowych??

moze trzeba uzyc jakiego WD-40 albo cos takiego...

z tego co sie orientuje to podgrzewany metal sie rozszerza... wiec nie wiem czy to cos da... a jak bedziesz podgrzewal to nic nie stopisz - jakis czesci plastikowych??

Tzn. Srubki przytrzymuja metalowa poprzeczke a sa wkrecone w plastik i dlatego chcialem zeby troche sie rozluznily w tym plastiku .