Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ZAMIENNIKI czyli co pasuje od innych aut

Gość ADEX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nadzieję, że ten post sie rozkręci i pomoże nam micromaniakom ponaprawiać troszkę tańszym kosztem nasze furki.

Z tego co było w poscie z KRZYŻAKIEM PRZY MAGLOWNICY:

wiem ze ten środek krzyzaka, ten uklad pracujący, pasuje od malucha wiem bo sam taki mialem zamontowany cena okolo 40zł tylko trzeba sie nameczyc zeby wymienic
Od żuka też pasuje.

Od Aliena dowiedziałem się, choc to info niepotwierdzone, że sprezyny w zawieszeniu tylnym pasują od Poloneza,

z allegro dowiedzialem sie tez ze amorki & sprezyny w k10 i k11 sa takei same (też nie potwierdzone)

jesli wynależliscie jeszce jakies zamieniki zapraszm do opisania

Gość johny_fellow

K-11 - Sprężynka regulująca położenie dźwigni zminy biegów pasuje od bebna hamulcowego od malucha. Cena 50gr. :)

Tak dla wiadomości:

Wymiana serwisowa sprężynka 70 zł i 30 zł robocizna.

ee przepraszama le czyu mogłbys niepowtarzac linków ??

tak widziałem go i jest to link do K10tek a jak widac zaóosyłem ogół rowniez do k11 i nie z trikami i sztukami ale konkretnie z zamiennikamia a na tym linku jedst podane ze 2 zamienniki.. duzo to nie daje..

pozdrawiam

myślę że zakrętki od wentyli powinny od robura nawet pasowac... ale na poważnie czy nie jest ryzykowne montować amorki np. od poldka??? zreszta skora to zamienniki i są takie same to i cena powinna byc ta sama :grin:

Moim zdaniem pasować na wymiar mogą pasować ale jezeli chodzi o siłe tłumienia to moga być rożnice wiadomo poldek chyba bedzie troche wiecej ważyc od micry :)

Soul masz racje. ale zastanawialem sie na d tym czy skoro d sie sprezyny od micry i amorki poldowskei to czy twardosc tylnego zawieszenie nie wzrosnie ??? bo powiem szczerze ze jak k11 stoi pusta a zaladuje 2 osoby na tylna kanape to autmatycznie siada i wyglda jak jakas wersja sport :| (i tre derzakami o nieruwnosci nawierzchni

tak z ciekawości zapytam tez czy te amorki od Poldka to trzeba jakoś przerabiać czy pasują idealnie? i od jakiegoś konkretnego typu i rocznika Poldka czy one maja takie same amorki z 1986 i 1999?

no i tu sie zaczyna gorka.. alein nie pochwalił sie od jakiego poldka ma t eamory zamontowane.. bedzi ego tzreba scignąć.. a skoro atio ma na wrsztacie to si ebedzi emogl i m przyjrzec czy so "porzerabiane" czy tez nie

to jest proste koledzy nic nei ma za darmo pierwsze co zdjąłem amortyzator i poszedłem na wzór do sklepu przymierzyłem pasował i git mi tam twardość nie przeszkadza zachowuje sie bardzo ładnei na dordze jak zapakuje 5 osób ( jak latam na balety ) to idzie jechać :D także rozbierać biegom do sklepu motoryzacyjnego i kupowac chyba że stać was na wydatek ok 350 zł bo ja wolałem wydac ok 100 zł :) jeżdze i jestem zadowolony a Micra czy dalibyście od stara czy oryginalne od micry amory to i tak wszyscy będą narzekać zę jest twadra no bo co tam przeciez tyłeczek lekki .

skoro to zamienniki i są takie same to i cena powinna byc ta sama :grin:

Ale nie jest:) Najprostszy przykład: Daewoo Nubira i Leganza. 90% części są identyczne. A cenowo jest różnica wielkości nawet 50%. Dlaczego? Wydaje mi się że różnica segmentów, ale może się mylę.

• 1 miesiąc temu...

Na pewno nie pasują, bo mają bardzo specyficzne mocowania:-( i są dużo grubsze. Poza tym w poldku z przodu są zwykłe amortyzatory. Można próbować do tyłu montować teleskopy od cinquecento, ale mają z jednej strony inne mocowanie i trzeba spawać.

• 2 lata później...

Szeroki, Pasuje jak d*pa do nocnika :D

Tylko jeśli chcesz przełożyć całą belkę to 88 ma bębny z łożyskami a w 92 bębny wchodzą na niezależne piasty.

• 2 tygodnie później...

Tak wiec krzyzak Przy samej maglownicy w k10 ma wymiary 15x15 jest dostepny jako uniwersalny w sklepach motoryzacyjnych dobrych. MOntaz jest dosyc trudny bo trzeba to wybic i wbic ale efekt jest superowy :) Koszt krzyzaka to 40zl i mam je dostepne wiec jak by ktos chcial to moze dac znac to zalatwie i wysle poczta :)

Krzyzak ten na kolumnie kierowniczej znajdujacy sie w srodku kolo pedalow ma wymiary 16x16 i takze jest dostepny wymiana na tej samej zasadzie :)