Gość ADEX Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Witam mam nadzieję, że ten post sie rozkręci i pomoże nam micromaniakom ponaprawiać troszkę tańszym kosztem nasze furki. Z tego co było w poscie z KRZYŻAKIEM PRZY MAGLOWNICY: wiem ze ten środek krzyzaka, ten uklad pracujący, pasuje od malucha wiem bo sam taki mialem zamontowany cena okolo 40zł tylko trzeba sie nameczyc zeby wymienic Od żuka też pasuje. Od Aliena dowiedziałem się, choc to info niepotwierdzone, że sprezyny w zawieszeniu tylnym pasują od Poloneza, z allegro dowiedzialem sie tez ze amorki & sprezyny w k10 i k11 sa takei same (też nie potwierdzone) jesli wynależliscie jeszce jakies zamieniki zapraszm do opisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 K10 - Ciekawostki, naprawy, zamienniki: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12889 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 K-11 - Sprężynka regulująca położenie dźwigni zminy biegów pasuje od bebna hamulcowego od malucha. Cena 50gr. Tak dla wiadomości: Wymiana serwisowa sprężynka 70 zł i 30 zł robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alien Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 ADEX !! spręzyny to nie wiem bo jak kupowałem miałem wstawione czerwone ale Amortyzatory tylne od POlineza pasują !! i to jest potwierdzone bo sam mam włożone ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Amortyzatory tylne od POlineza pasują Ha! to ja juz wiem co bede wymieniał.. hmm a coz przodem ?? wie ktos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 udajesz, że nie widzisz?! http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12889 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 ee przepraszama le czyu mogłbys niepowtarzac linków ?? tak widziałem go i jest to link do K10tek a jak widac zaóosyłem ogół rowniez do k11 i nie z trikami i sztukami ale konkretnie z zamiennikamia a na tym linku jedst podane ze 2 zamienniki.. duzo to nie daje.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 myślę że zakrętki od wentyli powinny od robura nawet pasowac... ale na poważnie czy nie jest ryzykowne montować amorki np. od poldka??? zreszta skora to zamienniki i są takie same to i cena powinna byc ta sama :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Moim zdaniem pasować na wymiar mogą pasować ale jezeli chodzi o siłe tłumienia to moga być rożnice wiadomo poldek chyba bedzie troche wiecej ważyc od micry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Soul masz racje. ale zastanawialem sie na d tym czy skoro d sie sprezyny od micry i amorki poldowskei to czy twardosc tylnego zawieszenie nie wzrosnie ??? bo powiem szczerze ze jak k11 stoi pusta a zaladuje 2 osoby na tylna kanape to autmatycznie siada i wyglda jak jakas wersja sport (i tre derzakami o nieruwnosci nawierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 tak z ciekawości zapytam tez czy te amorki od Poldka to trzeba jakoś przerabiać czy pasują idealnie? i od jakiegoś konkretnego typu i rocznika Poldka czy one maja takie same amorki z 1986 i 1999? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 no i tu sie zaczyna gorka.. alein nie pochwalił sie od jakiego poldka ma t eamory zamontowane.. bedzi ego tzreba scignąć.. a skoro atio ma na wrsztacie to si ebedzi emogl i m przyjrzec czy so "porzerabiane" czy tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alien Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 to jest proste koledzy nic nei ma za darmo pierwsze co zdjąłem amortyzator i poszedłem na wzór do sklepu przymierzyłem pasował i git mi tam twardość nie przeszkadza zachowuje sie bardzo ładnei na dordze jak zapakuje 5 osób ( jak latam na balety ) to idzie jechać także rozbierać biegom do sklepu motoryzacyjnego i kupowac chyba że stać was na wydatek ok 350 zł bo ja wolałem wydac ok 100 zł jeżdze i jestem zadowolony a Micra czy dalibyście od stara czy oryginalne od micry amory to i tak wszyscy będą narzekać zę jest twadra no bo co tam przeciez tyłeczek lekki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 skoro to zamienniki i są takie same to i cena powinna byc ta sama :grin: Ale nie jest:) Najprostszy przykład: Daewoo Nubira i Leganza. 90% części są identyczne. A cenowo jest różnica wielkości nawet 50%. Dlaczego? Wydaje mi się że różnica segmentów, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stasheq Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Odświeże temat bo kupuję teraz przednie amorki. Interesują mnie te od poldka. Więc do której micry i od którego poldka pasują? Mam K11 94r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blount Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Na pewno nie pasują, bo mają bardzo specyficzne mocowania:-( i są dużo grubsze. Poza tym w poldku z przodu są zwykłe amortyzatory. Można próbować do tyłu montować teleskopy od cinquecento, ale mają z jednej strony inne mocowanie i trzeba spawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stasheq Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 To lipa. Decyduję się więc na kayaba olejowe amorki po 180zł/szt na www.motocom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szeroki Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Sorry za odkop. Mianowicie podejdzie tylna belka z micry k10 z 1988r do micry z 1992r.? Wie ktoś coś na ten temat? Dzięki za odpowiedź! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Szeroki, Pasuje jak d*pa do nocnika Tylko jeśli chcesz przełożyć całą belkę to 88 ma bębny z łożyskami a w 92 bębny wchodzą na niezależne piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szeroki Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ok dzięki wielkie ;] Zawsze się da przełożyć ;] Pozdr. :one: :one: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragguns Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 A czy to prawda że pompa paliwa od CINQUECENTO pasuje do micry k10 1.2?? ponoć ktoś na tym jeździ i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Tak wiec krzyzak Przy samej maglownicy w k10 ma wymiary 15x15 jest dostepny jako uniwersalny w sklepach motoryzacyjnych dobrych. MOntaz jest dosyc trudny bo trzeba to wybic i wbic ale efekt jest superowy Koszt krzyzaka to 40zl i mam je dostepne wiec jak by ktos chcial to moze dac znac to zalatwie i wysle poczta Krzyzak ten na kolumnie kierowniczej znajdujacy sie w srodku kolo pedalow ma wymiary 16x16 i takze jest dostepny wymiana na tej samej zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi